Net zoals Zeelandia-Middelburg twee weken geleden, is ook de tegenstander van a.s. zaterdag een titelkandidaat. De ploeg uit Heinkenszand is een bekende ploeg van de laatste jaren in competitieverband. In het seizoen '17-'18 kwam de fusieclub voor het eerst in actie en kwamen beide ploegen uit in de 4e klasse. In datzelfde jaar promoveerden beide clubs via de nacompetitie naar de 3e klasse. Opvallende statistiek hierbij is dat Noormannen op eigen veld nog nooit verloor van Luctor-Heinkenszand. 

Kijkend naar zowel de stand als recente resultaten is het geen makkie om deze reeks voort te zetten voor de thuisploeg. Noormannen begon goed aan de competitie met een thuisoverwinning op LeBo. Daarna volgden enkel nederlagen. Luctor-Heinkenszand verzamelde tot vandaag 14 punten bij elkaar. Hierin scoorde de ploeg van trainer Giovanni Siereveld maar liefst 34 keer. De defensie van Noormannen is dus gewaarschuwd.

Leuk detail van vandaag is dat het niet alleen een duel is tussen onderling bekende ploegen. Het is tevens een duel tussen de zwagers Mark Minderhoud en Jaap Esser. Zoals bekend is de routinier van de thuisclub van huis uit doelpuntenmaker en wordt hij doorgaans in de spits geposeerd. Het toeval wil dat zijn zwager centrale verdediger van beroep is. Dit kan nog wel eens pikante duels opleveren.