Zeelandia Middelburg O15-6 - Noormannen O15 0-9 (0-4)

Op deze 10 december hadden we de mogelijkheid nog om kampioen te worden. Domburg moet dan verliezen tegen Arnemuiden, verliest Domburg met 1 doelpunt verschil, dan moeten wij met 10 goals verschil winnen. Verliest Domburg met 2 doelpunten verschil, moeten wij met 9 goals verschil winnen enz enz. Vooraf een zware opgave dus, maar zolang we kans maken dan blijven we voor die kans knokken en dus op naar de 10 goals verschil winnen. Dat gebeurt wel zonder aanvoerder Damian die een weekendje in Limburg te vinden was, Stijn nam zijn aanvoerdersband over en Luuk, Rody en Thomas van de O13 vulden de groep vandaag aan.

De 1e helft kunnen we kort over zijn. Te weinig beleving/passie om echt te laten zien dat we nog kampioen willen worden. Daarbij in balbezit ontzettend slordig en werden er weinig tot geen kansen gecreëerd. Positioneel stonden we af en toe ook totaal verkeerd waardoor we totaal niet in ons spel kwamen. Na een dikke 10 minuten was het wel Justin die de openingstreffer op het schoot. In de fase daarna krijt ook Zeelandia een paar halve kansjes, die gaan er gelukkig voor ons niet in en zelf weten we in de laatste 8 minuten van de 1e helft nog 3 keer keihard toe te slaan. Stijn scoorde zijn 1e doelpunt van het seizoen en Mano scoorde ook nog 2 maal, zodat we gingen rusten met een 0-4 stand.

In de 2e helft paar omzettingen en met hogere druk naar voren voetballen had een goede werking op de ploeg. We hebben daarin met vlagen echt uitstekend voetbal laten zien en Zeelandia echt op alle fronten kapot gespeeld. Via Justin, Noah en Mano 3 keer lopen we uit naar 0-9 en krijgen we echt nog 3 uitgelezen mogelijkheden op de 10e, maar onder andere het aluminium helpt daar niet bij.
Na de wedstrijd horen we dat Domburg met 7-0 heeft gewonnen in Arnemuiden en dus de kampioen is. Jammer dat we 1 wedstrijd slecht hebben gespeeld en die meteen fataal is voor de eindstand in de competitie. De nederlaag was toen zeker terecht, maar als die wedstrijd wat later in het seizoen was geweest dan hadden we volop vertrouwen om die te winnen. Wie weet komen we ze na de winterstop weer tegen in de competitie en kunnen we dan revanche nemen!

De komende weken staat in het teken van trainingen, oefenwedstrijden tegen onder andere een 2e klasser, zaaltoernooien en team activiteiten. We houden u op de hoogte!