Gevochten als leeuwen, maar helaas toch strijdend ten onder. Het verhaal van de afgelopen thuiswedstrijd tegen koploper Kapelle. Al snel in de eerste helft stond er een 1 - 1 stand op het scorebord. Noormannen was minstens gelijkwaardig zo niet sterker gedurende de eerste helft, maar moest het initiatief in de tweede helft grotendeels laten aan Kapelle. Desondanks hield Noormannen lang stand, maar toch brak in de 89' de Waschappelse muur en scoorde Kapelle de 1 - 2 uit een rebound. 

De 1 - 2 (U) leverde 3 full pulls op, namelijk voor Floor Adriaanse, Peter Houmes en Willem Alewijnse. Zij krijgen alle drie 10 punten bij hun totaal opgeteld. Voor Floor betekent dit een doorstroom naar de felbegeerde top-4 en wel op een gedeelde 3e plek. Naast Floor heeft ook Jordi Cijsouw plaatsgenomen op plek 3 dankzij een correct voorspelde Toto. Cas Joosse en Jordy Conte, die beiden deze ronde geen punten haalden, moeten hun al eerder verworven plek 3 nu dus delen met Jordi en Floor. De top-4 wordt gecompleteerd door Sjako op plek 1 en MIchael Dekker op plek 2. Zij hebben dankzij een juiste Toto hun voorsprong met 3 punten zien toenemen. Goed bezig! 

Naast Jordi, Sjako en Michael waren er nog 25 anderen met een juiste Toto en daarmee dus 3 punten aan hun seizoenstotaal hebben toegevoegd gekregen. 23 deelnemers moesten het helaas doen met niets. 

Waar in de vorige wedstrijd met 217 gescoorde doelpunten voor nog werd gerekend op een waar Waschappels doelpunten festijn, waren de verwachtingen voor de wedstrijd tegen Kapelle met 64 gescoorde doelpunten voor gematigder. Het aantal tegengoals was met 108 zelfs hoger dan het aantal doelpunten voor. Gemiddeld levert dit overigens 1 - 2 op en dat is dan weer precies de uitslag die na 90 minuten op het scorebord stond. Gemiddeld gezien kunnen de Prognostiek deelnemers te samen dus best goed voorspellen, zou je kunnen zeggen, maar individueel wordt de plank toch ook goed misgeslagen. De meeste goals werden verwacht door Finy Cijsouw, die een 3 - 4 had ingevuld. De vaakst ingevulde uitslagen waren 2 - 2 en 1 - 3 (beiden ingevuld door liefst 8 deelnemers), terwijl de correcte uitslag van 1 - 2 slechts 3x was voorspeld.

Aanstaande zaterdag speelt Noormannen de uitwedstrijd tegen nummer 3 Goes, waarna het een week later (9 maart dus) het thuis opneemt tegen nummer 2 GPC. Kom het vlaggenschip aanmoedigen!!   

 

Zaterdag verwelkomen we de koploper uit de 4e klasse B in Westkapelle, Kapelle. De Bevelandse ploeg is net als Noormannen een degradant uit de 3e klasse. Desondanks troffen beiden ploegen elkaar niet afgelopen seizoen. Noormannen kwam namelijk uit in de 3e klasse A, Kapelle in 3B. Kapelle draait een goed seizoen en ligt op koers om weer direct terug te keren naar de 3e klasse. Samen met GPC staan ze bovenaan met 31 punten. De uitploeg zal de 3 punten dus graag mee naar huis nemen, om de koppositie te behouden.

Noormannen leed vorig week een gevoelige nederlaag tegen laagvlieger Rillandia: 1-0. Door de nederlaag zakte Noormannen weer wat weg in de stand en staat het nu weer op een degradatieplaats. Het verschil tussen de nummer 4 en 11 in de stand is slechts 5 punten. Hierdoor is het belangrijk om frequent de punten te blijven pakken en de aansluiting met het linkerrijtje te behouden.

Ook in de strijd om de 2e periode zakte Noormannen een aantal plaatsen. Met nog 3 wedstrijden in de 2e periode te spelen gaat Goes (16 punten) op dit moment aan kop voor Kapelle (15 punten) en Noormannen (13 punten). De thuisploeg kan dus niet alleen uiterst belangrijke punten pakken in de strijd om het linkerrijtje, ook kan het goede zaken doen in de strijd om de 2e periode. Na Kapelle wacht volgende week namelijk de confrontatie met Goes. Veel om voor te spelen dus.

De wedstrijden van de JO15 om 10.30 uur en het tweede om 12.00 uur kunnen niet doorgaan vanwege spelerstekorten bij resp. onze JO15 en SSV'65 2. Ook de JO11 kan niet spelen vanwege tekort aan spelers. De wedstrijden zijn inmiddels opnieuw vastgesteld op een ander datum.

 
 
12 uit 18 is nu het puntensaldo na de 6e thuiswedstrijd van het seizoen (zoals bekend telde de 1e thuiswedstrijd niet mee in de Prognostiek). Noormannen won opnieuw (3 - 0) en behaalde daarmee zijn 4e overwinning uit de laatste 5 competitiewedstrijden. De weg omhoog is daadwerkelijk ingeslagen! 
 
Wie ook de weg omhoog heeft ingeslagen is Sjako. Dankzij een full-pull en de bijbehorende 10 punten heeft Sjako de koppositie in de Prognostiek overgenomen ten koste van Michael Dekker die slechts 3 punten aan zijn totaal mocht bijschrijven en zakt naar plek 2. Niet alleen Sjako behaalde een full-pull, ook Ylke Houterman, Jari Kaland, Niels Dominicus, Stijn Cijvat, Ruud Visser en Floor Adriaanse scharen zich deze ronde in dat rijtje en maken een sprong op de ranglijst. Een knappe prestatie. Zoals hiervoor genoemd moest MIchael genoegen nemen met slechts een juiste Toto en kostte hem dat de koppositie. Naast Michael zijn er nog 35 anderen met eveneens een juiste Toto. 
 
De top-4 blijft met Sjako, Michael, Cas Joosse en Jordy Conte qua namen ongewijzigd, waarbij Sjako dus koploper is, Michael de 2e plek inneemt en Cas en Jordy gezamenlijk de 3e plek delen. Jordi Cijsouw en Dylan Knevel zitten op het vinkentouw en wachten geduldig hun kansen af om een plekje in de felbegeerde top te bemachtigen. Vincent Toutenhoofd draagt de rode lantaarn. 
 
Met in totaal 217 gescoorde doelpunten voor en 42 tegen is de gemiddelde ingevulde uitslag 3,9 - 0,8 dus afgerond 4 - 1. Met uiteindelijk 3 - 0 op het scorebord is er inderdaad een verschil van 3 doelpunten, maar geen 4 - 1. Zoals gezegd hadden Sjako, Ylke, Jari, Niels, Stijn, Ruud en Floor dit afgelopen zomer al voorzien en was 3 - 0 met 7x ook de vaakst ingevuld uitslag. Lennard Kerkhove had met een voorspelde uitslag van 10 - 0 echter meer vuurwerk verwacht, maar helaas kon 'zijn' vlaggenschip niet aan die verwachting voldoen. Ook verschillende Cijsouws hadden van de Ambonezen minder weerstand verwacht. Henny, Kris en Jordi vulde afgelopen zomer respectievelijk 8 - 1, 7 - 3 en 7 - 0 in. Slechts 4 deelnemers vulden voor Noormannen een verlies in de uitslag in, te weten Cas Joosse (2 - 3), Jesse Simonse (0 - 2), Noach & Carla Janisse (1 - 2) en Leo Stroet (2 - 3), en nog eens 4 deelnemers vulden een gelijkspel in, namelijk Vincent Toutenhoofd (0 - 0), Kim van Vaardegem (2 - 2), Kris Pouwelse (1 - 1) en Rachel Richard (1 - 1). De vaakst ingevulde uitslag was dus 3 - 0 (7x) met op gelijke hoogte 4 - 1 (7x), gevolgd door 5 - 1 (6x) en 5 - 0 (5x).
 

De toplaag van de velden is bevroren en het veld is niet vlak. Daarom moeten de wedstrijden van de JO11 en de JO15 vanmorgen afgelast worden. 

Voor de wedstrijden vanaf 12.00 uur bekijken we het om 11.00 uur nog even.