Zaterdag staat alweer de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2022 op het programma. Noormannen kan terugkijken op een jaar met tot nu toe overwegend goede resultaten. In de eerste helft van het kalenderjaar werd direct handhaving afgedwongen. Dit na een spectaculair eindschot met 3 competitieoverwinningen op rij. In de tweede helft van het jaar, uiteraard in het huidige seizoen, pakte Noormannen 'al' 10 punten en is het nog steeds terug te vinden op de felbegeerde 8e plaats. Het zou een mooi einde van het lopende jaar betekenen als de thuisploeg  de wedstrijd kan omzetten in een overwinning op 'de Prelaat'. 
 
Gewonnen zal er dan moeten worden van 's-Heer Arendskerke. De degradant uit de 2e klasse is terug te vinden op de 7e plaats en de ploeg staat daarmee 1 plaats en 5 punten voor de Noormannen. De thuisploeg heeft een lastig programma voor de winterstop met 4 tegenstanders uit het linkerrijtje achter elkaar als opponent. Vorige week had Noormannen in de uitwedstrijd bij medekoploper Dauwendaele een punt verdiend. Echter trok het aan het kortste eind en verloor met 1-0. Deze wedstrijd moet wel vertrouwen geven voor de wedstrijd van zaterdag.
 
Tot slot is er positief nieuws te melden uit de ziekenboeg. Langzaam maar zeker stroomt deze leeg en kan Lennard Kerkhove over een steeds bredere selectie (fitte) spelers beschikken. Eén specifieke speler is het benoemen waard, namelijk Rens Janisse. Hij keert voor het eerst sinds ruim 15 maanden weer terug in de wedstrijdselectie na een kruisband revalidatie. Mogelijk dat hij zijn rentree gaat maken. 
 

 

 
Weer een ploeg uit het linkerrijtje en weer geen overwinning voor Noormannen 1. Deze eerste zin kon direct worden gekopieerd uit het stukje van de vorige keer. 's Heer Arendskerke was deze keer met 2 - 5 te sterk. Een uitslag die overigens als geflatteerd mag worden bestempeld, want de krachtenverhouding lag niet zo ver uiteen. Sterker nog, Noormannen had toen het 2 - 3 stond zelfs mogelijkheden om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten, maar in plaats daarvan viel de 2 - 4 en leek het verzet grotendeels gebroken. Door de nederlaag is Noormannen verstoten van de veilige 8e plaats, omdat het qua doelsaldo beter presterende Zaamslag door een overwinning in punten op gelijke hoogte is gekomen. 
 
Een (U) en 2 - 5 dus. In eerste instantie zou je verwachten dat niemand dit afgelopen zag aankomen. Niets is echter minder waar, want het is Nathalie Meijers die een full pull heeft behaald en 10 punten krijgt bijgeschreven. Een welkome opsteker voor Nathalie want ze had tot afgelopen weekend nog 'slechts' 6 punten verzameld. Nathalie is daarmee op de 5e plaats beland en deelt deze plaats met Erika Toutenhoofd, Liz Sturm. Dario Schepens, Ylke Houterman en Peter Houmes, die allen enkel de Toto juist hadden voorspeld. De 5e plek geeft helaas nèt geen prijs. 
 
Naast Nathalie, Erika, Liz, Dario, Ylke en Peter waren er nog 38 anderen die eveneens een U hadden ingevuld bij deze wedstrijd. Dat betekent dat 10 deelnemers geen punten hebben kunnen bijschrijven, waaronder ook rode lantaarn drager Henny Cijsouw. Henny heeft overigens gezelschap van Vincent Toutenhoofd. Beiden hebben tot dusver 3 punten verzameld. Maar niet getreurd heren: Parijs is nog ver. 
 
De top-4 is ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorige week. Jari Kaland, Wouter Verstraate, Jesse Simonse en Damian Cijsouw zijn 4 van de genoemde 38 en blijven de lijst aanvoeren. Maar wees alert: de Prognostiek is een marathon, geen sprint. 
 
De meest voorspelde uitslag voor deze wedstrijd was evenals de voorgaande wedstrijd 1-3. Dat was met een totaal van 68 voorspelde doelpunten voor en 142 voorspelde doelpunten tegen ook de gemiddelde voorspelling (1,2 - 2,6 om precies te zijn). Daarmee heeft het vlaggenschip het deze speelronde, net als de vorige speelronde en ook die daarvoor, slechter gedaan dan de gemiddelde voorspelling. Selectiespelers Jesse Simonse en Luuk Joosse waren met beiden 0 - 5 overigens het minst positief over een voor Noormannen goede afloop. Gelukkig was hun inbreng deze wedstrijd dan ook minimaal. Of zouden ze dit al hebben zien aankomen en juist daarom zo'n hoge score hebben ingevuld? Geen idee. Pierce Jobse (4 - 2), Dion Conte (3 - 1) en Marije Elzinga (2 - 0) waren op hun beurt dan weer het meest optimistisch. Dat zien we graag! 
 
Voor de prognostiek is het nu winterstop. De volgende thuiswedstrijd staat gepland op 28 januari 2023. Rest ons niets anders dan alle deelnemers fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar te wensen! 
 
Oja, zien we jullie nog terug op het kerststollenzaalvoetbaltoernooi? Be there! 
 
 
Kijk hier voor de tussenstand: VV De Noormannen - Prognostiek 2022-2023

De thuisploeg staat na 5 gespeelde wedstrijden op een keurige 8e plaats. Deze plaats betekent aan het eind van het seizoen directe handhaving. Mede hierdoor kan Noormannen spreken van een prima seizoensopening. Het zou een hele prestatie zijn indien deze positie behouden kan blijven.  

De punten werden tot nu toe gepakt tegen ploegen die terug te vinden zijn in het rechterrijtje. Zo ook vorige week op Kamperland, namelijk 1 punt tegen Bevelanders door het gelijke spel. Op basis van kansenverhouding had Noormannen recht op meer. Helaas konden de kansen niet worden verzilverd. 

Zaterdag komt Patrijzen op bezoek. De ploeg uit 's Heerenhoek is, net zoals vorig seizoen, terug te vinden in de subtop. Een ploeg dus uit het linkerrijtje. Het lijkt erop dat de verschillen in de 3e klasse A dit seizoen groot zijn en dat er een tweedeling ontstaat tussen de bovenste en onderste ploegen. Een overwinning of gelijkspel voor de thuisploeg zou dus gezien kunnen worden als bonuspunten. Is dit onmogelijk? Gezien de recente wedstrijden tegen Patrijzen lijkt het van niet. Noormannen werd weliswaar verslagen door Patrijzen in de laatste onderlinge duels, echter met veel pijn en moeite. Zo werd vorig jaar op 'de Prelaat' nipt met 0-1 verloren, vanwege een hoekschop die in 1 keer in het doel belandde. 

Indien er zaterdag een stuntje in zit, klimt de ploeg van Kerkhove mogelijk in de stand en is het omstreeks 16.30 uur zelf terug te vinden in het linkerrijtje. Alles om voor te spelen dus. 

 
We hebben inmiddels alweer een kwart van de competitie erop zitten. De Noormannen is nog steeds terug te vinden op de felbegeerde plaats in het rechterrijtje, namelijk de 8e plaats. Zoals iedereen inmiddels wel weet is deze felbegeerd, doordat hij aan het eind van het seizoen rechtstreekse handhaving betekent. De thuisploeg kan dus terugkijken op een prima eerste kwart van de competitie. Vorige week werd concurrent Veere met 1-2 verslagen. Hierdoor is er een gaatje geslagen met de onderste 6 ploegen. 
 
Geen reden voor De Noormannen om naast de schoenen te gaan lopen. Vooral niet gezien het programma wat nog rest tot aan de winterstop. De ploeg van Kerkhove krijgt namelijk nog 4 ploegen uit het linkerrijtje als opponent. Te beginnen vandaag met V.C. Vlissingen. De Vlissingers zijn weliswaar promovendus, kijkend naar het spelersmateriaal mag verwacht worden dat zij zich kunnen meten met de betere ploegen in de 3e klasse. Het wordt interessant om te zien of De Noormannen (eindelijk) eens punten kan pakken tegen een hoger aangeschreven team in de komende maand. 
 
Op basis van resultaten uit het verleden kan De Noormannen het duel met vertrouwen tegemoet gaan. In het seizoen '20-'21 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst. Dit was in bekerverband en de thuisploeg won destijds met 2-0. Indien Vlissingen ook zaterdag op een nederlaag wordt getrakteerd komen beide ploegen in punten gelijk. Echter nog belangrijker dan dat, het gat op de concurrenten om degradatie wordt dan waarschijnlijk nog groter.
 
 
Zaterdag treft Noormannen, net als vorige week, één van de topfavorieten voor het kampioenschap in de 3e klasse A. Waar de thuisploeg vorige week kansloos verloor van Luctor Heinkenszand, treft de ploeg nu Zeelandia Middelburg. Ondanks dat Noormannen dus verloor afgelopen zaterdag, kent de ploeg een prima seizoenstart. Dat heeft alles te maken met de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Daarin pakte de ploeg van Lennard Kerkhove 6 punten. Dit door overwinningen thuis tegen GPC en uit bij LeBo.
 
Wil Noormannen zaterdag kans maken op minimaal een gelijkspel, zal het beter voor de dag moeten komen als tegen Luctor. Er was namelijk net geen 100% inzet en concentratie, welke beiden nodig zijn om te stunten tegen ploegen uit het 'linkerrijtje'. Vorig seizoen kon Noormannen in de uitwedstrijd het de ploeg van trainer Nick Corré 45 minuten moeilijk maken. Echter werd uiteindelijk wel twee keer (terecht) verloren van de Middelburgers.
 
De thuisploeg kent wat personele problemen. Qua blessures zit de ploeg momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Trainer Lennard moet het dan ook doen met een krappe selectie. De wedstrijd begint met 11 tegen 11, de bal is rond om maar wat clichés te benoemen. Wie weet zit er een stuntje in met een tomeloze inzet en wat steun van het thuispubliek.