Het is geen aprilgrap, maar om 7.30 uur zijn de velden gekeurd. Vooralsnog kan het doorgaan vandaag.

Zaterdag staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor de Noormannen. Het ontvangt namelijk de nummer 14 Veere. De verschillen tussen de nummer 8 (direct veilig) en de nummer 12 (directe degradatie) in de stand zijn nog steeds klein, namelijk 6 punten. Indien de wedstrijd winnend wordt afgesloten door Noormannen zal het zo goed als zeker directe degradatie ontlopen. Tevens wordt dan, bij gunstige uitslagen op de andere velden, een gaatje geslagen van 5 punten met de nummer 9. Andere kant van de medaille is dat bij verlies vandaag de thuisploeg weer moet vrezen voor de 12e plaats.

In de maand maart werden 6 punten gepakt door de Noormannen. Gezien het programma in maart is dit knap te noemen. De punten werden gepakt tegen directe concurrent Bevelanders (1-0 winst) en subtopper Luctor Heinkenszand (2-1 winst). De uitploeg staat weliswaar onderaan met 3 punten, het lijkt de stijgende lijn wel te hebben gevonden. Vorige week werd nipt verloren van GPC (3-4) en de week daarvoor werden 3 punten gepakt tegen Nieuwdorp (2-1). De uitwedstrijd in Veere was niet van hoogstaand niveau, maar werd door Noormannen wel gewonnen. Een 1-0 achterstand werd in de 2e helft knap omgebogen in een 1-2 overwinning.

Zoals het er nu naar uit ziet kan trainer Kerkhove beschikken over zijn voltallige selectie. Dat is een flinke opsteker. Vorig jaar betekende de thuiswedstrijd tegen Veere de wederopstanding van de Noormannen. Het won, zette een serie van 3 overwinningen op rij neer en voorkwam zo degradatie. Voor Noormannen is het te hopen dat zaterdag de 1e 3 punten in april worden gepakt en dat de winst op Veere wederom een voorbode is voor een mooi competitieslot.

We zijn voor het volgende seizoen op zoek naar een verzorg(st)er voor het 1e elftal en naar een trainer voor het damesteam. Voor beide functies kan in overleg een passende vergoeding worden bepaald.

De kandidaten voor deze vacatures moeten aan onderstaande eisen voldoen: 

Verzorg(st)er senioren: 
- Diploma sportmassage of andere relevante opleiding.
- Beschikbaar op zaterdag voor verzorging tijdens de wedstrijden van het 1e elftal.
- Bij voorkeur op één of beide trainingsavonden aanwezig.

Trainer Vrouwen 1:
- Twee avonden per week training geven.
- Bij voorkeur ook aanwezig bij de wedstrijden op zaterdag. 

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar de Technische Commissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

En weer een overwinning voor het vlaggenschip. Omdat de laatste 3 teams direct degraderen, de 3 teams daarna nacompetitie tegen degradatie moeten spelen, is het zaak dat Noormannen 6 teams onder zich houdt om directe handhaving af te dwingen. Bevelanders is zo'n team. Door de punten die de laatste wedstrijden zijn verzameld staat Noormannen na de overwinning op Bevelanders op deze felbegeerde veilige 8e plaats op de ranglijst. Bevelanders staat nu 5 punten achter deze 8e plaats. 
 
Een 1 - 0 overwinning (T) dus voor de thuisploeg. Enigszins verrassend is dat slechts 8 deelnemers (Peter Houmes, Julian Houmes, Leendert Joosse, Pierce Jobse, Hans Wattel, Jonathan Koets, Kris Pouwelse en Michael Dekker) afgelopen zomer toen de prognostiekformulieren werden ingevuld een T hadden voorspeld. Zij hebben daarmee 3 punten verzameld. Geen van hen had ook de uitslag juist voorspeld. Alle andere 47 deelnemers hadden een G of U gecombineerd met een foutieve uitslag en krijgen daarmee dus 0 punten bijgeschreven. 
 
Dankzij z'n 3 punten is Peter de top-4 binnengedrongen en wel op plek 4. Peter deelt deze plek met Jesse Simonse en Patrick Knevel. Erika Toutenhoofd voert de lijst nog steeds aan, gevolgd door Jari Kaland op plek 2 en Cas Joosse op plek 3. Zoals Erika nog steeds bovenaan staat, bungelt Vincent Toutenhoofd nog steeds onderaan. Zou het voor Vincent misschien beter zijn om een korfbal Prognostiek te organiseren? 
 
De gemiddelde voorspelling deze keer was 1,3 - 2,3 dus afgerond 1 - 2. De modus was met 12 voorspellingen zelfs 1 - 3. Bevelanders werd ten tijde van invullen gemiddeld genomen dus als favoriet beschouwd, terwijl een overwinning van Noormannen in deze wedstrijd toch niet ondenkbaar is.  Gelukkig heeft Noormannen dan ook het tegendeel kunnen bewijzen. Julian Coppoolse (aka Hatem Trabelsi) en Dario Schepens waren met respectievelijk 0 - 4 het meest negatief van alle deelnemers, al waren er met Finy Cijsouw, Kris Cijsouw, Edward Koets en Rody Janse meer deelnemers die 4 tegengoals voorspelden, zij het met wel 1 of 2 goals voor. 
 
Over twee weken staat de eerste dubbelteller op het programma. Veere komt op 1 april namelijk op bezoek op de Prelaat en met deze wedstrijd zijn in plaats van 10 liefst 20 punten te verzamelen. Hopelijk tot dan! 
 
 
Kijk hier voor de tussenstand: VV De Noormannen - Prognostiek 2022-2023
 

In het nieuwe seizoen wordt Michael Richard de nieuwe trainer van De Noormannen. Hij volgt Lennard Kerkhove op die na dit seizoen stopt als trainer. Michael is 50 jaar en woont met zijn echtgenote en twee kinderen in Vlissingen. Hij werkt als projectmanager in het ziekenhuis in Goes.

In de senioren heeft Michael gevoetbald bij Yerseke en Zeeland Sport. Door blessures heeft hij zijn voetbalcarrière moeten beëindigen. Toen is Michael assistent trainer geworden bij Zeeland Sport. Na een periode als jeugdtrainer bij Vlissingen en Walcheren, waar hij hoofdklasser jo-17 trainde, werd Michael gevraagd om trainer te worden van Walcheren 2. Daar is hij nu aan zijn vierde seizoen bezig. In 2021 heeft Michael zijn trainersdiploma UEFA B gehaald omdat hij graag trainer wilde worden van een eerste elftal .

Die kans krijgt Michael nu bij De Noormannen. Na een aantal goede gesprekken is besloten om komend seizoen met elkaar in zee te gaan. De komende tijd wil Michael door gesprekken en wedstrijden te bekijken meer te weten komen over het eerste van De Noormannen. Om volgend seizoen te beginnen aan een hopelijk mooie en sportieve tijd bij De Noormannen.

Nieuwe hoofdtrainer