Het is al weer eventjes geleden, maar Christy Cijsouw heeft Renee gevraagd haar favoriete team op te stellen.

‘Wat is dat lastig zeg om een elftal te maken. Door de jaren heen heb ik met best wat spelers en speelsters op het veld gestaan. 

Op mijn zevende begonnen bij de Noormannen. Ik weet nog dat Lineke en ik als enige meisjes tussen de jongens voetbalden. Paar jaar later kwamen er steeds meer meiden bij en konden we een dameselftal beginnen. Dit ging jaren goed maar toen stopten er teveel en hadden we geen elftal meer. Astrid, Marloes, Anita en ik zijn toen naar de Meeuwen gegaan waar we ook wel een jaar of vier hebben gevoetbald. Hierna weer even terug bij de Noormannen en toen toch maar besloten om er mee te stoppen'. 

 Doel: Jojanneke Dekkers 
Jojanneke schrok menig tegenstander af door haar verschillende haarkleuren. 

Laatste man: Astrid Gabrielse  
Jaren met Astrid mogen voetballen, als tegenstander niet voorbij te komen. Als je dacht dat het haar niet meer zou lukken om de bal te pakken dan kreeg ze dat met die bijzondere benen toch weer voor elkaar. 

Voorstopper: Youandi Hitijahubessy  
Goede verdedigster, bal vast en niet bang te krijgen voor welke tegenstander dan ook. 

Linksback: Emily Cijsouw 
Eigenlijk niet haar positie maar toch wil ik haar even noemen, als laatste vrouw altijd bikkelhard en niet te stoppen. Geruststelling voor jezelf als je weet dat je haar nog achter je hebt staan.  

Rechtsback: Anne Dekker
Is geen Noormannenspeelster, maar wil ik toch in mijn favoriete team opstellen. Ze hoort toch ook een klein beetje bij de Noormannen, omdat het de vriendin van Finy Cijsouw is. Op een gegeven moment hadden we bij de Noormannen geen dames meer genoeg en ben ik met Astrid, Marloes en Anita bij De Meeuwen gaan voetballen. Anne is een topspeelster om achter je te hebben. Liet je je man lopen dan loste Anne het wel op en had je geen conditie meer nam ze heel de rechterflank voor haar rekening en kon je zelf lekker even uitrusten. 

Centrale middenvelder: Elisa van Sighem 
Niet haar vaste plek maar ook hier kan ze prima uit de voeten. Altijd aanspeelbaar en goede spelverdeelster. 

Linkshalf: Marloes Stricker  
Marloes kon je overal wel neerzetten op het veld en in al die jaren dat ik met haar heb mogen voetballen heeft ze dat ook wel gestaan. Heerlijk fanatiek, had ze de bal niet dan had ze de man wel.  

Rechtshalf: Leoni Minderhoud 
Wist niet van ophouden, kon lekker dribbelen en de bal voorgeven. 

Linksvoor: Anita van der Welle 
Geweldig hard schot in beide benen, heerlijke dribbel en ze was altijd lekker fanatiek. Kon af en toe en beetje vals zijn maar daar hou ik van! Had ze een kater van de vorige dag, zorgde ze er wel voor dat ze je auto had onder gespuugd, zodat ze weer fit de wedstrijd in kon gaan.  

Spits: Lineke Minderhoud
Jammer genoeg stopte ze wat mij betreft veel te vroeg met voetballen. De tegenstanders vonden dit helemaal niet erg, aangezien Lineke ze er altijd inschoot. Klein minpuntje was wel dat als het een enkele keer niet lukte en haar vader of broer haar hier op wees , dan hield ze pas haar mond dicht als ze gelijk kreeg (je snapt dat dit soms best lang kon duren). 

Rechtsvoor: Silvie Bertijn 
Bloedfanatiek en vliegensvlug.  

Bank: 
- Verona Conté zeker een aanwinst voor de derde helft en voor de sfeer, in het veld net iets te langzaam. 
- Erika Toutenhoofd, de moeder van het team. Van haar vooral geleerd hoe je de derde helft viert. 

Trainer/coach: 
Oeeh deze is lastig heel veel trainers gehad zo was het o.a bij Jordy Conté nooit saai. Zo mochten we af en toe frikandelhappen of blikke puzze/ westrijdje rugby ook leuk. Niks was te gek.  

Johan Ouwerkerk, altijd vrolijk gestemd en knap dat die het voor elkaar kon krijgen om een groep meiden te laten luisteren naar zijn uitleg.  

Vlagger: Bastiaan de Visser 
Kon zeer goed overweg met dat vlaggetje.  

Ik wil deze laatste ook gelijk vragen om de volgende keer zijn favoriete team op te stellen. 

Erwin Pouwelse heeft aan Christy Cijsouw gevraagd haar 11 op papier te zetten. Lees hier wat het favoriete elftal van Christy is. 

 

Keepster: Nienke Minderhoud. Door tegenstanders ook wel de beste keepster van de competitie genoemd. Behoeft dus niet meer uitleg…

Rechtsachter: Karien Cijsouw. Fel, fanatiek en razendsnel.

Centrale verdediger (laatste vouw): Emilie Cijsouw. Snelheid, harde trap en altijd netjes op de bal. Zekerheidje achterin.

Linksachter: Astrid Gabrielse. Fijne zekerheid achterin. Met een ‘uutschuuf’ been had ze vaak ballen die je niet verwacht had dat ze nog te verdedigen waren.

Voorstopper: Elisa van Sighem. Ook als laatste vrouw deed ze het goed. Toch als voorstopper opgesteld, want daar komt ze echt tot haar recht.

Rechtsmidden: Renee van Vaardegem. Balvast en een goede spelverdeler.

Linksmidden: Zusjes Nijdam. Extra longen in het veld. Fungeerden vaak als links midden, links voor en waren ook nog op tijd terug om mee te verdedigen. Abnormale conditie.

Centraal midden: Ylke Houterman. Sterk aan de bal, technisch goed, mooie harde trap.

Centraal midden: Femke Brasser. Samen begonnen in de Etjes bij de jongens. Gevreesde tegenstander. Kon altijd lekker (te?) fanatiek zijn. Niet vies van een overtreding.

Rechtsvoor: Nathalie Meijers. Lange benen, snelle pas. Niet altijd even sterk 1 op 1, maar is ze weg, dan is ze weg. Zo heeft ze er afgelopen jaren aardig wat ingeprikt.

Spits: Anita vd Welle. Grote winnaars mentaliteit, slechte verliezer. Daar was tijdens de derde helft overigens niks meer van te merken.

Coach: Gerbert van Sighem. Met anekdotes als: ‘ als een dul peard’ al jarenlang onze trouwe coach. Soms vlagger bij uitwedstrijden, dan natuurlijk vergezeld met zijn Brrrrr… ood muts, want hij is een echte bakkerszoon.

Vlagger: Johan Huibregtse. Al sinds zolang ik weet onze vaste vlagger bij alle thuiswedstrijden.

 

Ik ben benieuwd naar het favoriete elftal van oud teamgenoot Renee van Vaardegem.

Het is al weer even geleden, maar ik ben door Damian Cijsouw gevraagd ‘de elf’ op papier te zetten. In al die jaren heb ik heel wat spelers en stafleden meegemaakt en hierdoor was het nog best een lastige klus. Al die spelers en stafleden wil ik overigens bedanken voor de geweldige tijd tot nu toe en wat we allemaal hebben meegemaakt met bijvoorbeeld weekendjes weg of uitjes. De zaterdag is voor mij nog altijd een hoogtepunt. Geweldig om een potje te voetballen, daarna onder het genot van een drankje en wat slap geouwehoer de kantine in te gaan. Hopelijk blijf ik de komende jaren blessurevrij en kan ik nog wat seizoenen doorgaan. De jaren gaan tenslotte toch langzamerhand wel tellen.
 
Keeper, Matthijs van Wageningen: Ongetwijfeld beste keeper waar ik mee heb gevoetbald. Vorig jaar met de afscheidswedstrijd van Mark liet hij zijn klasse nog maar eens zien. Atletisch, katachtig en prima meevoetballend. Ook tijdens de 3e helft van grote waarde.
 
Rechtsback, Ron de Nooijer: Speler die de trainer op zo ongeveer elke positie neer kan zetten en is dus de ideale selectiespeler. Altijd aanwezig en verzaakt zelden. Eén keer moest hij op zaterdag verstek laten gaan. Dat kwam niet door Ron zelf, maar door een Duitse auto die hem het pad kruiste op de vrijdagavond. Pure pech.
 
Centrale verdediger, Rens de Visser: Als Rens het moraal kan vinden op de zaterdag kan hij iedere spits uitschakelen. Ik herinner me nog goed toen we samen als 15 jarige ukkies, destijds nog tijdens zondagvoetbal, mee mochten naar de overkant. Daar had Rens voormalig topspits Jacky Lambert al in zijn broekzak.
Ziet zichzelf nu overigens meer als spits. Naar mijn idee moet je voor die positie wel doelpunten kunnen maken. Daarom staat Rens gewoon hier vanachteren geposteerd.
 
Centrale verdediger, Menno Jongepier: Helaas vanwege blessures te kort mee gevoetbald. Rots in de branding en oersterk. Had ook na de wedstrijd nog oog voor de ‘bal’.
 
Linksback, Arnold Pouwelse: Linkspoten zijn schaars en Nollie was in de jeugdteams dan ook een vaste waarde aan de linkerkant. Uitwedstrijden waren vaak wel een kriem voor hem. Leegde regelmatig zijn maag tijdens de heenreis op bijvoorbeeld het tolplein van de Westerscheldetunnel. Laten we het erop houden dat hij snel last heeft van wagenziekte.

Rechtsmidden, Bart Dekkers: Was voor de trainer overal inzetbaar op het middenveld en de voorhoede. Technisch enorm vaardig. Laatste jaren nog wel eens gepord voor een comeback. Helaas voor ons stort deze Andre Agassi zich momenteel volledig op de tennis.
 
Centrale middenvelder, Jacky Minderhoud: Een echte klasbak. Eén van de besten die Noormannen ooit heeft gehad. Opmerkelijk was altijd het vele boeren tijdens trainingen. Voor mij tot op de dag van vandaag nog altijd een groot vraagteken waar dat vandaan kwam.
 
Linksmidden, Thomas Wuite: Balvast en liet de spelers rond zich heen beter voetballen. ‘De Koef’ was daarnaast van grote waarde voor het verdere verloop van de wedstijddag. Mag dus niet ontbreken.
 
Rechtsbuiten, Mark Minderhoud: Heel wat jaren met Mark gevoetbald. Ik denk niet dat iemand ooit nog zoveel doelpunten voor de Noormannen gaat maken. Wat daarnaast erg prettig was in al die jaren was zijn voorbereiding voor de weekendjes weg. Wist de fijne plekjes altijd naadloos te vinden.
 
Spits, Niels Dominicus: Keerde helaas met wat overgewicht terug op het oude nest. Ondanks dat zag je de glimpen van een topspits nog regelmatig terug. Zorgde ervoor dat er voor en na de wedstrijd altijd wel iets gebeurde. Hier kan ik een boek over schrijven en te veel om hier te benoemen.
 
Linksbuiten, Rick Hengst: Ik denk één van de laatste echte buitenspelers die we hebben gehad. Tegenstander uitspelen, onnavolgbare dribbels en een doelpunt kunnen maken. Was voor trainers wel eens een enfant terrible. Lachte ooit de hoofdtrainer uit in de bespreking toen hij op de rechtsback positie werd geposteerd. Dit gepaard gaande met de woorden ‘ik ben Stijn Vreven niet’.
 
Wisselspelers:
 
Niels van Alphen, reservekeeper: In de 1 op 1 situatie was Niels niet te verslaan. Ook op de lijn erg sterk. Had 1 minpunt die bij menigeen wel bekend is. Hierdoor is er binnen dit team verder geen broer van Alphen te vinden. Te vroeg gestopt, omdat hij op een consumptietentje is gaan werken.
 
Finy Cijsouw, reserve verdediger: Zijn aanwezigheid op de zaterdag boezemt elke tegenstander angst in. Vaker over dan op het randje. Ondanks dit qua inzet toch een voorbeeld voor anderen. Start op de bank, je wilt niet riskeren om binnen een kwartier al met 10 man te staan.
 
Ivo Huibregtsen, reserve middenvelder: Voor sommigen mogelijk een vergeten speler bij de Noormannen. Was ook lid van ons Nederlands kampioen schoolvoetbalteam. Middenvelder met inzicht, loopvermogen en een flinke portie pit. Helaas te vroeg gestopt.
 
Menno de Nooijer, reserve aanvaller: Enorm explosief en veel kracht in de poten. Moet in dit team de bank warmhouden, omdat hij momenteel een ander kleur shirt verdedigt. Leuk dat we dit jaar in een officiële wedstrijd elkaar treffen. Derby’s zijn de mooiste wedstrijden die er zijn.
 
Staf:
 
Lennard Kerkhove, hoofdtrainer: 10 jaar lang bij de senioren als (hoofd)trainer werkzaam geweest. Unicum dat iemand zo lang aanblijft. Vervulde daarnaast vele andere werkzaamheden voor de vereniging. Was hierdoor veelvuldig op de Prelaat te vinden. Zo ook op de donderdagen na de training.
 
Theo van Hercules, assistent trainer: Jarenlang onze trainer in de jeugd geweest. Heeft iedere jeugdspeler beter gemaakt. Een voetbaldier pur sang. Getuige ook van het feit dat de bekende voetbalspreuk van sir Bobby Robson decennialang in de keuken heeft gehangen bij de familie van Hercules: ‘ik ben getrouwd met voetbal en ga vreemd met mijn vrouw.’
 
Supporter, Frits Dieleman: Eén van de fanatiekste supporters die we hebben. Via deze weg wil ik Frederik mijn excuses maken. Ik heb wel eens begrepen dat hij zichzelf straft door geen biertje te drinken op de zaterdag, indien wij een slecht resultaat neerzetten. Dat hebben we nogal eens gedaan de laatste jaren…
 

Deze foto is na het behalen van het kampioenschap in de 3e klasse (2010). Naast Nederlands kampioen schoolvoetbal een ander sportief hoogtepunt. De eerste foto is in 2002/2003 genomen.
 
De volgende keer zou ik het leuk vinden als Christy Cijsouw, aanvoerster van de vrouwen, haar 11 op papier zet.

Joey Janse had aan Pierce Jobse gevraagd om zijn favoriete 11 op te stellen. Door omstandigheden is dat niet gelukt. Daarom mocht Damian zijn favoriete elftal samen stellen. 

(Keeper) Tristan Verhoeven: Een heersende lijnkeeper. Ook wist hij zijn verdediging altijd zo sterk neer te zetten dat hij zelf bij regenval onder de paraplu van zijn oma kon gaan staan.(Achterste man) Stijn Cijvat: Heersend in de lucht. Voor aanvallers altijd een taaie kluif. Technisch wat minder vernuftig.(Voorstopper) Rody Janse: een bikkelharde verdediger die niet vies is van een overtreding. Eens per wedstrijd heeft hij een rush naar voren met veel lawaai, dit zorgt altijd voor paniek bij vriend en vijand.(Rechtsback) Dion Conté: een altijd hardwerkende back. Ook inzetbaar op het middenveld. Weet een schwalbe goed toe te passen. Helaas inmiddels lid van Fc Kruisband geworden.(Linksback) Patrick Knevel: Binnen no time zich weten om te toveren van noodgedwongen back naar een hele stabiele back. Het bewijs van de moderne rechtsbenige op de linksbackpositie.(Middenvelder) Jari Kaland: een tweebenige speler die het spel leest als een boek. Aan zelfvertrouwen geen gebrek.(Middenvelder) Hayo Houmes: op bijna elke plek wel inzetbaar. Als wedstrijdbeoordeling altijd minimaal een zes, maximaal een 7.(Middenvelder) Julian Coppoolse: weer zo één die op bijna elke plek uit de voeten kan. Gaat graag planmatig te werk in aanloop naar de wedstrijd.(Rechtsbuiten)Tom Sanderse: Wist altijd voldoende energie in de wedstrijd te leggen. Eens in de wedstrijd wist h j vriend en vijand te verassen met een rush langst de zijlijn, het ontbrak dan meestal aan een passend vervolg.(Linksbuiten) Justin de Vries: een hardwerkende speler met een goed schot en kon ook nog eens zijn mannetje passeren. Één van de spelers uit het succesvolle D7-tal toentertijd.(Spits) Dylan Knevel: Een behendige spits die ook inzetbaar is aan de flanken. Ondanks zijn lengte ook kopsterk. Wel wat wisselend in rendement. Vaak ligt dit aan de avond ervoor.

(Wisselspeler) Mark Minderhoud: Hij voelt voor mij als een opa-figuur. Dit misschien door de leeftijd, maar ook nam hij altijd mijn favoriete snoepjes voor me mee. Ook kon hij het “kleinste kind” van het team zijn. Verder veel van hem mogen leren.
(Wisselspeler) Ron de Nooijer: Altijd en overal inzetbaar. Geeft altijd 100% en meer. Technisch wat minder vernuftig. Zowel in het veld als op de bank kan je hem er goed bijhebben.

(Keeperstrainer/Leider?) William Dronkers: Zijn aanstelling kwam onverwachts. Ondanks dat ik geen keeperstrainer in mijn voetbalcarrière heb gehad, zag ik wel de meerwaarde van William in. Voor de eerste en de laatste keer was het gezellig en deed hij leuk mee. Als leider heeft hij echter geen wedstrijd meegemaakt.
(Trainer/coach) Marijn de Ridder: een trainer/coach die zijn ploeg altijd op scherp houdt. Tactisch sterk. Probeert spelers bijna te besturen zodat het gaat zoals hij wilt. Winnen is wat telt bij hem.


De volgende keer mag Erwin Pouwelse zijn favoriete team samen stellen. 

Keeper Cas Joosse
Goede keeper met veel potentie, komt vaak zijn doel uit om een lange bal te stoppen en heeft erg goede reacties.

Rechtsachter Jordi Cijsouw
Vaste rechtsachter, snel en kan een bal altijd kwijt.

Centrumverdediger Jacco Cijsouw
Stabiele verdediger die wel eens een actie naar voren maakt. Erg sterk en overtuigend in de duels. 

Centrumverdediger Niels van Belzen
Goede sterke verdediger die ook op middenveld kan spelen.

Linksachter Niels Gabrielse
Stabiele links achter die lekker een balletje kan verleggen en zijn tegenstander een lastige pot geeft.

Centraal midden Mikai Verhulst
Erg goede middenvelder die nooit opgeeft en af en toe nog is een doelpuntje meepikt. Maar kan ook verdedigend gebruikt worden.

Centraal midden Dion Conté
Erg stabiele middenvelder met veel doorzettingsvermogen en een goede techniek.

Links midden Ivo Dekker
Goede links midden die ook centraal zou kunnen spelen, hij ziet alles op het veld en heeft een goede pass in de benen.

Rechts midden Arjen van Sighem
Snelle rechtsmidden die goede acties maakt en veel doorzettingsvermogen heeft, ook jaagt hij altijd door op de verdedigers van de tegenpartij.

Spits Ruben van Sluijs
Sterke spits met goede techniek, erg fanatiek en vervelende spits voor de tegenstanders.

Spits Rick Francke
Erg snelle spits die achter de linies kruipt en een lange bal van achter verwacht.

Coach: Patrick Knevel
Goede coach die altijd een goeie tactiek weet.

Mooiste uitspraak van Henk Willemse: "Ik kook m'n aardappels in bier!"

Ik ben benieuwd wie de favoriete elf van Pierce Jobse zijn.