Tijdens mijn voetbalcarrière bij De Noormannen heb ik alle heren senioren-elftallen (1 t/m 5)  doorlopen en met een gemêleerd gezelschap op het veld gestaan. Uit deze prachtige verzameling voetballers heb ik het volgende elftal geselecteerd. Daarbij gekozen voor een 4-3-3 formatie, oftewel de Hollandse school:

1. Keeper: Dennis Minderhoud
Vele jaren onze rots in de branding bij Noormannen 2. Ging voor niemand uit de weg en wist met zijn lengte ons doel veelal schoon te houden. Vanwege een aanhoudende schouderblessure helaas voortijdig zijn carrière moeten beëindigen.

2. Linksback: Bastiaan de Visser
Speler met een prachtige pass in de benen, als het even kon met buitenkant voet. Weet de linker middenvelder feilloos in stelling te brengen door een ogenschijnlijk gemakzuchtig balletje over of langs zijn tegenstander.

3. Voorstopper: Eddy Janse   
Topscoorders bij de tegenstander werden telkens weer een prooi voor onze voorstopper. Deze dropen zowel fysiek als mentaal ontdaan het veld af zonder een doelpunt toe te kunnen voegen aan een veelal indrukwekkend moyenne. Treffend is de spits van Heinkenszand 6 die in 90 minuten niet wist te scoren tegen Noormannen 4, maar even later in de kantine tot man-of-the-match van Heinkenszand 1 werd bekroond, waar hij als invaller de winnende maakte.

4. Laatste man: Robert Cijsouw
Fanatiek en betrokken tot de laatste minuut. Durft een bal weg te rossen als de wedstrijd daarom vraagt. Zet de verdediging neer en voorziet zijn medespeler van persoonlijke feedback, wanneer deze zich teveel bezighoudt met tegenstander of scheidsrechter.  

5. Rechtsback: Henny Cijsouw
Goede verdediger, met zijn postuur moeilijk te passeren. Verdedigen zit bij gebroeders Cijsouw in de genen. Scoorde na 80 zenuwslopende minuten en een 0-0 stand met een onmogelijk schot van ongeveer de middellijn het winnende doelpunt voor Noormannen 4 tijdens de kampioenswedstrijd uit bij SVD (Driewegen).


6. Linker middenvelder: Edwin de Pagter
Liefhebber van het spelletje pur sang, altijd van de partij (weliswaar met enige vertraging). Beweegt zich slim over het veld, levert verdedigend zijn bijdrage en in balbezit altijd op zoek naar de combinatie. Zijn voetbalanekdotes voor en na een wedstrijd mogen uiteraard niet ontbreken.

7. Centrale middenvelder: Danny Gabriëlse
Met zijn fenomenale traptechniek strooide hij vanuit de middencirkel met passes en legde hij de ballen bij zijn medespelers op de stropdas. Een vrije trap of penalty schoot hij vaak inclusief keeper in de goal. Alleen op zondagmorgen tijdens de warming-up liet zijn techniek hem soms in de steek.

8. Rechter middenvelder: Svend Minderhoud
Als typische box-to-box speler op het gehele veld aanwezig. Belangrijk bij omschakelingen, zowel in balbezit als -verlies. Schroomt daarbij niet een duel met zijn tegenstander aan te gaan. En dan heb ik het hier over de Svend zonder een trainingspak onder zijn wedstrijdtenue.

9. Linksbuiten: Arjen Brouwer
Met zijn diversiteit aan acties sterk in een-tegen-een duels. Doelgericht en de speler met de meeste doelpunten rechtstreeks uit een corner. Durft uit te gaan van de verdedigende kwaliteiten van zijn medespelers, onder het mom ‘je hebt er even twee buurtje…

 10. Centrale spits: Mark Minderhoud
De topscorer van De Noormannen mag uiteraard niet in deze opstelling ontbreken. Snel, behendig en scorend vermogen. Ging het seizoen ‘08/’09 met 32 doelpunten los in de zaterdag vierde klasse en had daarmee een belangrijke bijdrage in het kampioenschap.

11. Rechtsbuiten: Richard Gabrielse:
Sluwe en gretige speler, sterk aan de bal en loerend op zijn kans. Draait als een soort slangenmens weg van zijn tegenstander. Koelbloedig voor de goal, maar daarnaast oog voor medespelers die in betere scoringspositie staan. Vele belangrijke doelpunten voor Noormannen 2 gescoord.

Begeleiding:
Coach: Evert Wisse
Weet als kampioenenmaker een sterk groepsgevoel te creëren. Alles met de bal en veel aandacht voor het positiespel, met voor mij persoonlijk twee prachtige seizoenen in de zaterdag 4e klasse (overstap van zondag naar zaterdagvoetbal)
.
Assistent coach: Jan Vermeulen
Door zijn enthousiasme wist hij zijn spelers te motiveren om tijdens wedstrijden alles te geven. En bij spelerstekort ging hij als keeper daarbij voorop in de strijd. Wist met Noormannen 2 mooie resultaten te behalen. Daarnaast ook veel voetbalhumor, met als één van de hoogtepunten het verkleed tafelvoetbaltoernooi in de kantine.

Leider: Pim Bastiaanse
Binnen onze vereniging grondlegger van de Hollandse school. Durft dit systeem toe te passen in de krochten van het zaterdagvoetbal. Dit resulteerde in prachtige wedstrijden met vele hoogte- maar ook zeker dieptepunten, wat na afloop veelal tot de nodige vermakelijke discussie leidde.

Vlagger: Leo Jobse
Betrouwbare vlagger en topografisch goed onderlegd (handig bij uitwedstrijden). Vanwege meerdere blessures tijdens de wedstrijd een keer ingevallen als rechtsbuiten, wat resulteerde in 9 zinderende minuten en een zweepslag.
 
De volgende keer mag Piet Lievense zijn favoriete elftal geven.

Het was even puzzelen om mijn favoriete spelers op papier te zetten. In mijn carrière ben ik 2 keer kampioen geworden, 1 keer in de E-tjes en 1 keer met Noormannen 4. Voor mijn favoriete spelers heb ik me beperkt tot spelers uit deze 2 elftallen. Met alle genoemde spelers is er nu nog een goeie (ook onderlinge) vriendschap, ik denk dat dit ook een mooie bijkomstigheid is naast het presteren …. of misschien nog mooier!

Keeper Webko Wuite   
Betrouwbare sluitpost in de jeugd. Statisch, een echte puntenpakker. Was minder goed in blote-konte-race, wat destijds altijd vaste prik was na de trainingen.

Linksback Wim Brasser     
Prima verdediger, pure linksback, in de jaren dat ik leider was stond deze altijd als 1 van de eerste namen op papier.

Laatste man Menno Jongepier           
Aanvoerder van het team. Een kopsterke verdediger, heeft ook jarenlang de verdediging van het eerste geleid. Stak in de jeugd altijd een natte vinger in lucht om zo te bepalen hoe de wind stond. (Altijd eerst windje mee)

Voorstopper Frans Dominicus             
Robuust en kon perfect zijn man uitschakelen. Scoort altijd een zeven, nooit een onvoldoende.

Rechtsback Henny/Robert/Tony Cijsouw     
Ik kon niet kiezen tussen deze 3 broers, alle 3 dezelfde kwaliteiten. Het meeste genoten van Robert in de tandem met Arjen Beer aan de rechterkant. "Verdomme Beer, verdedig nu eens mee…....uuuh Peene ik ben een middenvelder hoor, en geen verdediger"

Linkshalf Thomas Wuite  
Een soort kameleon die zich aanpast aan het niveau, leverde in het 1e,2e,3e en 4e dezelfde prestatie. Bekend om zijn tot in perfectie uitgevoerde sleepbeweging en no-look-pass. Ook zijn wekelijkse "Hee scheids, je hebt thuis zeker niks te vertellen" mag hier niet ontbreken.

Verdedigende middenvelder Eddy Janse        
Opgesteld als verdedigende middenvelder, maar heeft volgens mij wel op iedere positie gespeeld. Een hele slimme speler die iedere tegenstander met zijn voeten of met zijn mond uit de wedstrijd kon spelen. In tegenstelling tot Frans was het bij Eddy meestal een 3 of een 8, vaak was dat vooraf aan de wedstrijd al vast te stellen.

Aanvallende middenvelder Svend Minderhoud         
Naast Wim ook 1 van de namen die gelijk op papier werd gezet als mid-mid. Conditioneel erg sterk, incasseren en uitdelen, bij Noormannen 4 van onschatbare waarde. Verbaal erg sterk, tot vermoeidheid (en soms lachen) van de scheidsrechter.

Rechtshalf Rene Bostelaar 
Motor op het middenveld en (te) fanatiek. Moest het niet van zijn techniek hebben maar alles op wilskracht en doorzettingsvermogen, een echte winnaar.

Spits Jarno Bostelaar
Sterke tweebenige spits en ook nog eens kopsterk met een Zuid-Amerikaans temperament. Net als zijn broertje voorop in de strijd. Zeker in de jeugd een geweldenaar.

Spits Richard Gabrielse/ Marco Verburg          
Richard was een echte doelpuntenmachine in de jeugd, scoorde vanuit alle hoeken. Helaas niet de juiste mentaliteit om een echte legende te worden bij de Noormannen, wat er wel in zat. Eeuwig zonde. Ook Marco goed voor een behoorlijk aantal doelpunten in de jeugd, vooral met zijn sterke rechterbeen. In de senioren multi-inzetbaar en volgens mij in alle elftallen gespeeld. Tegenwoordig ook een bezige bij in de organisatie van de vereniging.


                             
Wissel Keeper Tono Wondergem          
Eigenlijk overal inzetbaar maar het meeste mee gespeeld als keeper. Een goeie lijnkeeper en dezelfde traptechniek als Willem van Hanegem met zn buitenkant. In de laatste wedstrijd op zondag (thuis tegen Domburg 3) werd ik in de 16 hard neergehaald door een verdediger, toen ik op keek zag ik Tono met een soort Flying kick voorbijkomen richting die Domburger. Waardoor de laatste thuiswedstrijd van de vereniging werd gestaakt. Altijd lachen buiten het veld, in het veld is het oorlog.

Wissel 2 Jordy Conte       
Werd na lang blessureleed in de jeugd en begin senioren aangekondigd met de titel: "In de jeugd was dien nog redelijk". Helaas kon hij het uitgaansleven net zo goed combineren als ondergetekende. In dit team opgenomen als absolute sfeermaker en het bouwen aan de teamgeest. Vele schitterende evenementen mee georganiseerd in Café het Koffiehuis.

Wissel 3 Edwin de Pagter             
Iedere week aanwezig, en overal inzetbaar op het middenveld en in de verdediging. Gewoon goed, niks bijzonders. Ooit eens na 9 minuten naar de kant gehaald door Jan van den Dries: "Kom maar Edwin, dit wordt niks vandaag".

Wissel 4 Jeroen Huibregtse          
Net als Edwin ook overal inzetbaar op het middenveld en in de verdediging tevens een penaltyspecialist. Als leider uren mee versleten in de bestuurskamer om weer 4 elftallen op de been te krijgen. Telefoonboek uit de kast en bellen maar!

Wissel 5 Jose Candeias   
In mijn beleving de beste voetballer die ik ooit in actie heb gezien bij de Noormannen, ook op latere leeftijd nog in Noormannen 4. Zeker op dat niveau speel je dan met een mannetje extra.

Wissel 6 Henk Wielemaker           
Kopsterke spits en harde verdediger. Gezien het aantal vermeldingen in favoriete 11 behoeft dit geen verdere uitleg. 2 kenmerkende zaken nog voor Henk. Het onschuldige gezicht na een moordaanslag, en uitvinder van de schwalbe (snoekduik met armen recht vooruit).

Wissel 7 en 8 Koos Kooper en Iman Verhage   Vleugelspelers die geen seconde stil staan op het veld een plaag voor iedere tegenstander.                  
                                                          
Coach Jan Gabrielse 3 
Coach in de E’tjes, weet zijn spelers goed te motiveren. De tegenstander deed fanatiek een warming-up, en wij vroegen Jan of we ook een warming-up moesten doen: Nee hoor jongens, lopen is voor paarden, spaar je krachten maar voor in de wedstrijd.

Vlagger Kees Meijers / Pim Bastiaanse   
Gezamenlijk coach/vlagger geweest met Pim in de senioren, een echte liefhebber van de Hollandse School (de uitvoering door de spelers was helaas wat minder...). Tactisch zeer sterk, je kon goed merken dat hij jaren in het eerste had gespeeld. Kees jarenlang al fanatieke vlagger langs de lijn gehad, een puntenpakker. Bekend om zijn "Hee....Hallo...!" tegen de scheidsrechter.

Trainer Evert Wisse       
Trainer/Coach geweest in zowel de jeugd als de senioren.  Fanatiek en altijd oog voor de bal tijdens de trainingen. (Later) Een echte kampioenenmaker gebleken, ook het creëren van gezelligheid en de juiste sfeer is hem wel toevertrouwd.

Favoriete sponsor Arjen Brouwer  
Destijds was het Koffiehuis sponsor van Noormannen 4. Er kunnen boeken vol geschreven worden van de leuke evenementen e.d. die zich daar hebben afgespeeld. Carnaval, Sinterklaas, het wekelijkse (in de late uurtjes) naakt biljarten en de Mini Playbackshow (waar je het kostuum mocht uitzoeken bij Beer in zijn kledingkast) om er maar eens een paar te noemen. Zo stonden we ook een keer om 09:00 te verzamelen bij het Koffiehuis (waarvan we toen vertrokken voor de wedstrijd), en kwam er iemand van het bestuur het papier ophangen dat de wedstrijd was afgelast. Alle kopjes gingen richting Beer om maar alvast de zaak te openen. Dat mocht op 1 voorwaarde; dat we de kroeg nog even schoon moesten maken van de avond ervoor. Bezems, dweilen etc. werden tevoorschijn getoverd om het schoon te maken en het monde (weer) uit in een legendarisch dagje, waar we om 12:00 de polonaise liepen rond het biljart en over de markt.

Noormannen E1 in 1989
Staand van links naar rechts: Webko Wuite, Marco Verburg, Jarno Bostelaar, Niels Roelse, Richard Gabrielse
Zittend van links naar rechts: Bart Faasse, Bastiaan de Visser, Menno Jongepier, Rene Bostelaar, Tony Cijsouw
Achtergrond: Jan Gabrielse 3


Het is al weer eventjes geleden, maar Christy Cijsouw heeft Renee gevraagd haar favoriete team op te stellen.

‘Wat is dat lastig zeg om een elftal te maken. Door de jaren heen heb ik met best wat spelers en speelsters op het veld gestaan. 

Op mijn zevende begonnen bij de Noormannen. Ik weet nog dat Lineke en ik als enige meisjes tussen de jongens voetbalden. Paar jaar later kwamen er steeds meer meiden bij en konden we een dameselftal beginnen. Dit ging jaren goed maar toen stopten er teveel en hadden we geen elftal meer. Astrid, Marloes, Anita en ik zijn toen naar de Meeuwen gegaan waar we ook wel een jaar of vier hebben gevoetbald. Hierna weer even terug bij de Noormannen en toen toch maar besloten om er mee te stoppen'. 

 Doel: Jojanneke Dekkers 
Jojanneke schrok menig tegenstander af door haar verschillende haarkleuren. 

Laatste man: Astrid Gabrielse  
Jaren met Astrid mogen voetballen, als tegenstander niet voorbij te komen. Als je dacht dat het haar niet meer zou lukken om de bal te pakken dan kreeg ze dat met die bijzondere benen toch weer voor elkaar. 

Voorstopper: Youandi Hitijahubessy  
Goede verdedigster, bal vast en niet bang te krijgen voor welke tegenstander dan ook. 

Linksback: Emily Cijsouw 
Eigenlijk niet haar positie maar toch wil ik haar even noemen, als laatste vrouw altijd bikkelhard en niet te stoppen. Geruststelling voor jezelf als je weet dat je haar nog achter je hebt staan.  

Rechtsback: Anne Dekker
Is geen Noormannenspeelster, maar wil ik toch in mijn favoriete team opstellen. Ze hoort toch ook een klein beetje bij de Noormannen, omdat het de vriendin van Finy Cijsouw is. Op een gegeven moment hadden we bij de Noormannen geen dames meer genoeg en ben ik met Astrid, Marloes en Anita bij De Meeuwen gaan voetballen. Anne is een topspeelster om achter je te hebben. Liet je je man lopen dan loste Anne het wel op en had je geen conditie meer nam ze heel de rechterflank voor haar rekening en kon je zelf lekker even uitrusten. 

Centrale middenvelder: Elisa van Sighem 
Niet haar vaste plek maar ook hier kan ze prima uit de voeten. Altijd aanspeelbaar en goede spelverdeelster. 

Linkshalf: Marloes Stricker  
Marloes kon je overal wel neerzetten op het veld en in al die jaren dat ik met haar heb mogen voetballen heeft ze dat ook wel gestaan. Heerlijk fanatiek, had ze de bal niet dan had ze de man wel.  

Rechtshalf: Leoni Minderhoud 
Wist niet van ophouden, kon lekker dribbelen en de bal voorgeven. 

Linksvoor: Anita van der Welle 
Geweldig hard schot in beide benen, heerlijke dribbel en ze was altijd lekker fanatiek. Kon af en toe en beetje vals zijn maar daar hou ik van! Had ze een kater van de vorige dag, zorgde ze er wel voor dat ze je auto had onder gespuugd, zodat ze weer fit de wedstrijd in kon gaan.  

Spits: Lineke Minderhoud
Jammer genoeg stopte ze wat mij betreft veel te vroeg met voetballen. De tegenstanders vonden dit helemaal niet erg, aangezien Lineke ze er altijd inschoot. Klein minpuntje was wel dat als het een enkele keer niet lukte en haar vader of broer haar hier op wees , dan hield ze pas haar mond dicht als ze gelijk kreeg (je snapt dat dit soms best lang kon duren). 

Rechtsvoor: Silvie Bertijn 
Bloedfanatiek en vliegensvlug.  

Bank: 
- Verona Conté zeker een aanwinst voor de derde helft en voor de sfeer, in het veld net iets te langzaam. 
- Erika Toutenhoofd, de moeder van het team. Van haar vooral geleerd hoe je de derde helft viert. 

Trainer/coach: 
Oeeh deze is lastig heel veel trainers gehad zo was het o.a bij Jordy Conté nooit saai. Zo mochten we af en toe frikandelhappen of blikke puzze/ westrijdje rugby ook leuk. Niks was te gek.  

Johan Ouwerkerk, altijd vrolijk gestemd en knap dat die het voor elkaar kon krijgen om een groep meiden te laten luisteren naar zijn uitleg.  

Vlagger: Bastiaan de Visser 
Kon zeer goed overweg met dat vlaggetje.  

Ik wil deze laatste ook gelijk vragen om de volgende keer zijn favoriete team op te stellen. 

Erwin Pouwelse heeft aan Christy Cijsouw gevraagd haar 11 op papier te zetten. Lees hier wat het favoriete elftal van Christy is. 

 

Keepster: Nienke Minderhoud. Door tegenstanders ook wel de beste keepster van de competitie genoemd. Behoeft dus niet meer uitleg…

Rechtsachter: Karien Cijsouw. Fel, fanatiek en razendsnel.

Centrale verdediger (laatste vouw): Emilie Cijsouw. Snelheid, harde trap en altijd netjes op de bal. Zekerheidje achterin.

Linksachter: Astrid Gabrielse. Fijne zekerheid achterin. Met een ‘uutschuuf’ been had ze vaak ballen die je niet verwacht had dat ze nog te verdedigen waren.

Voorstopper: Elisa van Sighem. Ook als laatste vrouw deed ze het goed. Toch als voorstopper opgesteld, want daar komt ze echt tot haar recht.

Rechtsmidden: Renee van Vaardegem. Balvast en een goede spelverdeler.

Linksmidden: Zusjes Nijdam. Extra longen in het veld. Fungeerden vaak als links midden, links voor en waren ook nog op tijd terug om mee te verdedigen. Abnormale conditie.

Centraal midden: Ylke Houterman. Sterk aan de bal, technisch goed, mooie harde trap.

Centraal midden: Femke Brasser. Samen begonnen in de Etjes bij de jongens. Gevreesde tegenstander. Kon altijd lekker (te?) fanatiek zijn. Niet vies van een overtreding.

Rechtsvoor: Nathalie Meijers. Lange benen, snelle pas. Niet altijd even sterk 1 op 1, maar is ze weg, dan is ze weg. Zo heeft ze er afgelopen jaren aardig wat ingeprikt.

Spits: Anita vd Welle. Grote winnaars mentaliteit, slechte verliezer. Daar was tijdens de derde helft overigens niks meer van te merken.

Coach: Gerbert van Sighem. Met anekdotes als: ‘ als een dul peard’ al jarenlang onze trouwe coach. Soms vlagger bij uitwedstrijden, dan natuurlijk vergezeld met zijn Brrrrr… ood muts, want hij is een echte bakkerszoon.

Vlagger: Johan Huibregtse. Al sinds zolang ik weet onze vaste vlagger bij alle thuiswedstrijden.

 

Ik ben benieuwd naar het favoriete elftal van oud teamgenoot Renee van Vaardegem.

Het is al weer even geleden, maar ik ben door Damian Cijsouw gevraagd ‘de elf’ op papier te zetten. In al die jaren heb ik heel wat spelers en stafleden meegemaakt en hierdoor was het nog best een lastige klus. Al die spelers en stafleden wil ik overigens bedanken voor de geweldige tijd tot nu toe en wat we allemaal hebben meegemaakt met bijvoorbeeld weekendjes weg of uitjes. De zaterdag is voor mij nog altijd een hoogtepunt. Geweldig om een potje te voetballen, daarna onder het genot van een drankje en wat slap geouwehoer de kantine in te gaan. Hopelijk blijf ik de komende jaren blessurevrij en kan ik nog wat seizoenen doorgaan. De jaren gaan tenslotte toch langzamerhand wel tellen.
 
Keeper, Matthijs van Wageningen: Ongetwijfeld beste keeper waar ik mee heb gevoetbald. Vorig jaar met de afscheidswedstrijd van Mark liet hij zijn klasse nog maar eens zien. Atletisch, katachtig en prima meevoetballend. Ook tijdens de 3e helft van grote waarde.
 
Rechtsback, Ron de Nooijer: Speler die de trainer op zo ongeveer elke positie neer kan zetten en is dus de ideale selectiespeler. Altijd aanwezig en verzaakt zelden. Eén keer moest hij op zaterdag verstek laten gaan. Dat kwam niet door Ron zelf, maar door een Duitse auto die hem het pad kruiste op de vrijdagavond. Pure pech.
 
Centrale verdediger, Rens de Visser: Als Rens het moraal kan vinden op de zaterdag kan hij iedere spits uitschakelen. Ik herinner me nog goed toen we samen als 15 jarige ukkies, destijds nog tijdens zondagvoetbal, mee mochten naar de overkant. Daar had Rens voormalig topspits Jacky Lambert al in zijn broekzak.
Ziet zichzelf nu overigens meer als spits. Naar mijn idee moet je voor die positie wel doelpunten kunnen maken. Daarom staat Rens gewoon hier vanachteren geposteerd.
 
Centrale verdediger, Menno Jongepier: Helaas vanwege blessures te kort mee gevoetbald. Rots in de branding en oersterk. Had ook na de wedstrijd nog oog voor de ‘bal’.
 
Linksback, Arnold Pouwelse: Linkspoten zijn schaars en Nollie was in de jeugdteams dan ook een vaste waarde aan de linkerkant. Uitwedstrijden waren vaak wel een kriem voor hem. Leegde regelmatig zijn maag tijdens de heenreis op bijvoorbeeld het tolplein van de Westerscheldetunnel. Laten we het erop houden dat hij snel last heeft van wagenziekte.

Rechtsmidden, Bart Dekkers: Was voor de trainer overal inzetbaar op het middenveld en de voorhoede. Technisch enorm vaardig. Laatste jaren nog wel eens gepord voor een comeback. Helaas voor ons stort deze Andre Agassi zich momenteel volledig op de tennis.
 
Centrale middenvelder, Jacky Minderhoud: Een echte klasbak. Eén van de besten die Noormannen ooit heeft gehad. Opmerkelijk was altijd het vele boeren tijdens trainingen. Voor mij tot op de dag van vandaag nog altijd een groot vraagteken waar dat vandaan kwam.
 
Linksmidden, Thomas Wuite: Balvast en liet de spelers rond zich heen beter voetballen. ‘De Koef’ was daarnaast van grote waarde voor het verdere verloop van de wedstijddag. Mag dus niet ontbreken.
 
Rechtsbuiten, Mark Minderhoud: Heel wat jaren met Mark gevoetbald. Ik denk niet dat iemand ooit nog zoveel doelpunten voor de Noormannen gaat maken. Wat daarnaast erg prettig was in al die jaren was zijn voorbereiding voor de weekendjes weg. Wist de fijne plekjes altijd naadloos te vinden.
 
Spits, Niels Dominicus: Keerde helaas met wat overgewicht terug op het oude nest. Ondanks dat zag je de glimpen van een topspits nog regelmatig terug. Zorgde ervoor dat er voor en na de wedstrijd altijd wel iets gebeurde. Hier kan ik een boek over schrijven en te veel om hier te benoemen.
 
Linksbuiten, Rick Hengst: Ik denk één van de laatste echte buitenspelers die we hebben gehad. Tegenstander uitspelen, onnavolgbare dribbels en een doelpunt kunnen maken. Was voor trainers wel eens een enfant terrible. Lachte ooit de hoofdtrainer uit in de bespreking toen hij op de rechtsback positie werd geposteerd. Dit gepaard gaande met de woorden ‘ik ben Stijn Vreven niet’.
 
Wisselspelers:
 
Niels van Alphen, reservekeeper: In de 1 op 1 situatie was Niels niet te verslaan. Ook op de lijn erg sterk. Had 1 minpunt die bij menigeen wel bekend is. Hierdoor is er binnen dit team verder geen broer van Alphen te vinden. Te vroeg gestopt, omdat hij op een consumptietentje is gaan werken.
 
Finy Cijsouw, reserve verdediger: Zijn aanwezigheid op de zaterdag boezemt elke tegenstander angst in. Vaker over dan op het randje. Ondanks dit qua inzet toch een voorbeeld voor anderen. Start op de bank, je wilt niet riskeren om binnen een kwartier al met 10 man te staan.
 
Ivo Huibregtsen, reserve middenvelder: Voor sommigen mogelijk een vergeten speler bij de Noormannen. Was ook lid van ons Nederlands kampioen schoolvoetbalteam. Middenvelder met inzicht, loopvermogen en een flinke portie pit. Helaas te vroeg gestopt.
 
Menno de Nooijer, reserve aanvaller: Enorm explosief en veel kracht in de poten. Moet in dit team de bank warmhouden, omdat hij momenteel een ander kleur shirt verdedigt. Leuk dat we dit jaar in een officiële wedstrijd elkaar treffen. Derby’s zijn de mooiste wedstrijden die er zijn.
 
Staf:
 
Lennard Kerkhove, hoofdtrainer: 10 jaar lang bij de senioren als (hoofd)trainer werkzaam geweest. Unicum dat iemand zo lang aanblijft. Vervulde daarnaast vele andere werkzaamheden voor de vereniging. Was hierdoor veelvuldig op de Prelaat te vinden. Zo ook op de donderdagen na de training.
 
Theo van Hercules, assistent trainer: Jarenlang onze trainer in de jeugd geweest. Heeft iedere jeugdspeler beter gemaakt. Een voetbaldier pur sang. Getuige ook van het feit dat de bekende voetbalspreuk van sir Bobby Robson decennialang in de keuken heeft gehangen bij de familie van Hercules: ‘ik ben getrouwd met voetbal en ga vreemd met mijn vrouw.’
 
Supporter, Frits Dieleman: Eén van de fanatiekste supporters die we hebben. Via deze weg wil ik Frederik mijn excuses maken. Ik heb wel eens begrepen dat hij zichzelf straft door geen biertje te drinken op de zaterdag, indien wij een slecht resultaat neerzetten. Dat hebben we nogal eens gedaan de laatste jaren…
 

Deze foto is na het behalen van het kampioenschap in de 3e klasse (2010). Naast Nederlands kampioen schoolvoetbal een ander sportief hoogtepunt. De eerste foto is in 2002/2003 genomen.
 
De volgende keer zou ik het leuk vinden als Christy Cijsouw, aanvoerster van de vrouwen, haar 11 op papier zet.