Zaterdag stond de wedstrijd tegen WIK ’57 op het programma uit Kerkwerve. Een club waar Noormannen in het verleden nog nooit tegen heeft gespeeld. Dus dan is al een bijzonderheid die we kunnen melden. Daarnaast waren er nog wel meer bijzonderheden.

Vandaag hadden we nog 11 selectiespelers tot onze beschikking, een hele waslijst was afwezig door blessures, werk en de griep.

Hier door kregen we een bank met drie spelers van de JO-17, die gelukkig voor ons ook tegen WIK moesten voetballen. Alle drie de spelers maakt ook nog hun debuut en deden dit zeer verdienstelijk. Dus bij deze een groot compliment voor Emiel Minderhoud (15), Dylan Knevel (16) en Emiel Wisse (16).

Noormannen begon de wedstrijd in dezelfde formatie als de laatste weken, alleen door de lijst van afwezigen met wat andere namen. Zo was er een plaats ingeruimd voor Danny op het middenveld en speelde Julian linksback.

De eerste helft had Noormannen het pittig tegen het fysiek sterke WIK en had men ook last van de wind en het zware veld. Toch kwam Noormannen op voorsprong door Dylan, die een dieptepass van Rens op waarde inschatte.

Ook werd er nog een doelpunt van Erwin om onduidelijke reden afgekeurd. Er werd gezegd dat het buitenspel was, maar de bal werd vanaf de achterlijn teruggelegd. Helaas was er geen videoscheidsrechter aanwezig.

Zo bleef het dus 1-0 voor Noormannen en dit bleef het tot aan de rust.

Na de rust was er sprake van een heel ander Noormannen. De bal ging in een hoger tempo rond en er was meer druk naar voren. Dit resulteerde als snel in een kans voor Mark, maar die schoot door onverklaarbare reden op een verdediger. Hij was namelijk de keeper al voorbij.

Gelukkig hadden we Dylan die 5 minuten later toch de 2-0 binnen werkte.

Hierna ging het snel, want Dylan kopte niet veel later een corner van Emiel op de lat die door Rens de V. in het doel wordt gewerkt, 3-0.

De 4-0 was van Mark die de bal van Jesse ontvangt en het strafschop gebied binnen dribbelt en uit een moeilijke hoek het doel weet te vinden.

Hierna kreeg Noormannen nog enkele kansen, maar die gingen er niet in en de scheidsrechter wilde ook geen penalty geven aan Erwin. Wat daar de reden van is zullen we nog eens navragen bij de KNVB :-)

Een kwartier voor tijd werd het nog 5-0 door Dylan die goed anticipeerde op een schot op goal van Erwin die terug kwam van de keeper. Hierna verzwakte Noormannen enigszins en dit resulteerde in een goal voor WIK. Vervelend voor Niels dat hij de nul kon houden, maar in de laatste minuten kreeg hij toch nog een assist op zijn naam. Zijn uittrap werd door opnieuw Dylan tot doelpunt gepromoveerd, hij had daar wel eerst de paal voor nodig. Dus een echte assist voor Niels was het ook weer niet.

Uiteindelijk een prima overwinning voor Noormannen en een mooi debuut van drie jonge spelers van de JO-17. Deze lijn doorzetten en hopen dat de lijst met afwezigen snel minder wordt. Daarin tegen hebben we prima nieuwe talenten rondlopen in de JO-17 die zo ingepast kunnen worden.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen De Westhoek.