Na een rommelige start vanwege de droogte is Noormannen 2 ook weer begonnen aan het nieuwe seizoen. In korte tijd is er veel veranderd bij het tweede elftal. Zo is er met Marcel Nijsse en Marco Verburg een gedeeltelijk nieuwe technische staf en is de tweede selectie aangevuld met een flinke groep vanuit de JO-17. Daarnaast is er besloten om weer een vierde elftal op te richten en is het de bedoeling dat dit elftal zal gaan bestaan uit een gedeelte van de tweede selectiespelers.

De eerste wedstrijd van het seizoen wordt afgewerkt op het kustgrasveld in Kamperland bij de Bevelanders. Op papier altijd een lastige tegenstander die de fysieke duels niet uit de weg gaat. Na een uitgebreide toelichting van de nieuwe trainer Marcel over de tactiek begon Noormannen met de volgende opstelling aan de wedstrijd:

Stefan

Niels vb – Jelmer T – Jarno – Niels G

Patrick – Jaimy – Niels C – Devi

Dylan – Pedro ©

Wissels: Matthijs, Emiel, Aron en Arjen van Sighem.

Een opstelling met een aantal verrassingen. Zo heeft Jarno een nieuwe positie centraal van achter en start Niels Gabriëlse op linksachter. De positie die hij in zijn gloriejaren ook een korte periode in het eerst elftal heeft ingevuld. Pedro is dit seizoen de nieuwe aanvoerder en Jelmer Theune is de nieuwe reserveaanvoerder.

Noormannen start sterk aan de wedstrijd. Er wordt goed gecombineerd, de posities zijn goed bezet en er worden flink wat kansen gecreëerd. Echter staat het vizier nog niet op scherp en worden deze kansen nog niet benut. Bevelanders komt er zo nu en dan gevaarlijk uit met de counter en uit een van deze counters komt Bevelanders op een 1-0 voorsprong. Na een te korte inspeelpass vanuit de verdediging naar het middenveld komt een speler van de Bevelanders er tussen en deze stuurt met een steekpass een van de aanvallers weg. In eerste instantie kan Jarno er nog tussen komen maar omdat Stefan hierbij ook uit was gekomen kon de aanvaller in de rebound alsnog scoren. Na het doelpunt was Noormannen van slag en was er geen sprake meer van combinatievoetbal. Zonder enig resultaat werd de ene na de andere bal lang gegeven en was Bevelanders de betere ploeg. Gelukkig scoorde Pedro na een goede steekbal de 1-1 en werd door Marcel het een en ander omgezet waarna Noormannen weer beter ging voetballen. Deze omzetting resulteerde voor rust nog in de 1-2 voor Noormannen. Na een foute terugspeelbal van een van de aanvallers van Bevelanders kon Devi de bal meenemen waarna hij koelbloedig afrondde.

In de rust werd het een en ander gewisseld. Zo kwamen alle wissels in het veld en kwamen Jelmer T, Jarno, Niels G en Devi de bank warm houden. Na rust eigenlijk hetzelfde beeld als het begin van de wedstrijd. Noormannen op zoek naar de aanval en Bevelanders die er in de counter zo nu en dan gevaarlijk uit kwam. Noormannen kwam na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft op een terechte 1-3 voorsprong na een goed lopende aanval. Jaimy werd aan de rechterkant van de zestienmeter diep gestuurd en scoorde met goed schot in de linkeronderhoek. Hierna bouwde Noormannen de score verder uit. Na wederom een goede combinatie werd Matthijs diep gestuurd die hierna goed breed legde op Niels C die hiermee de 1-4 binnen kon schuiven. Jaimy zorgde hierna nog voor de 1-5 met een mooi afstandsschot. Hierna creëerde Noormannen nog meerdere kansen maar onder andere een ongelukkig spelende Patrick kon de score niet verder uitbreiden.

Al met al een goede start van Noormannen 2 van het seizoen. Met de aanvullingen vanuit de JO-17 en ook diverse aanvullingen vanuit het eerste kan het een leuk seizoen worden voor het tweede. Volgende week speelt Noormannen 2 voor de beker uit bij Spui waarna op 22 september de competitie start.