De Noormannen 2 – FC Dauwendaele 3

Zaterdag 16 februari’18 stond alweer de tweede competitiewedstrijd na de winterstop op het programma.  De weergoden zorgden ervoor dat deze zaterdag resulteerde in prachtig voetbalweer om een goede pot voetbal te vervullen op het biljartlaken van Jan Duums Palace.

Na een zeer imponerende warming-up was het rond 14.30 uur aantreden voor de noren.  Evenals voorgaande wedstrijden peperde Marcel het er nogmaals goed in, er is vandaag maar één doel: 3 punten.

De volgende spelers mochten gaan starten:

Aron

Niels v B – Mark – Jarno – Jacco

Ron – Matthijs – Remco

Dylan – Pedro © - Devi

Wisselspelers: Ruben, Robin

Scheidsrechter: Stefan Feleus

In de beginfase van de wedstrijd was het slordig voetbal van beide kanten. Toch toonde Noormannen het meeste initiatief en kwam door goed druk zetten tot een aantal kansen. Echter door slordigheidjes kwam ook FC Dauwendaele tot een aantal kansen. Noormannen ging door met voetballen en kon door een goed opgezette aanval de 1-0 op het scorebord noteren door captain Pedro. Het druk zetten van Pedro viel niet bij iedereen in goede aarde en resulteerde in lichte frustratie bij de tegenstander. Na deze vreemde vertoning van een van de spelers bleef het onrustig binnen de lijnen van het veld, wat het voetbal totaal niet ten goede bracht. Echter na een overweldigende aanval van Noormannen knalde kleine Knevel de 2-0 tegen de netten. Meteen na de aftrap wilde Noormannen het duel beslissen, maar een 3e doelpunt bleef helaas uit.

In de rust werden Usain Bolt en Robin binnen de lijnen gebracht om alsnog de winst veilig te stellen.

Het theekransje was nog maar net voorbij, maar het was al weer snel duidelijk dat FC Dauwendaele deze middag echt niet ging acteren als figurant. Aron kwam met een gewelde run uit zijn goal om de spits van FC Dauwendaele te weerhouden van een goal. Echter liep de tegenstander tegen Aron en stortte met een gigantische luidruchtige oerkreet ter aarde. Scheidrechter Feleus kon niet beoordelen of het een goed opgezette theater act was of een strijdlustige aanslag van Aron. Uiteindelijk velde Feleus het oordeel dat een penalty op zijn plaats was. De katachtige duik van Aron bleek echter niet genoeg te zijn en werd door FC Dauwendaele de 2-1 op het scorebord gezet.

Meteen na de aftrap was het Noormannen die toonde dat ze zich niet gewonnen gingen na de tegengoal. De frustratie zat er nog altijd goed in bij de tegenstander waardoor de bal wederom op de stip werd gelegd. Ditmaal in het voordeel van Noormannen. Pedro lanceerde de bal vanaf de 11 meter stip het doel in. Niels Coppoolse anticipeerde goed op dit doelpunt en veranderde het elektronische scorebord naar 3-1. Noormannen bleek even op rozen te zitten, maar het was wederom de referee die roet in het eten bracht. Voor de derde maal deze middag werd de bal op de stip gelegd. Gelukkig was de katachtige duik van Aron ditmaal wel naar de juiste hoek en weerhield FC Dauwendaele van een doelpunt.

Uiteindelijk was de 3-1 toch voldoende voor Noormannen en kon Jarno eindelijk na twee wedstrijden spelen gaan rusten. Noormannen doet nog volledig mee in de strijd voor het kampioenschap, al was het geen gemakkelijke overwinning deze middag tegen een strijdlustig FC Dauwendaele.

Volgende week krijgt Noormannen 2 de buren op bezoek Meeuwen 4.

Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom!

.