De eerste competitiewedstrijd van het seizoen is in en tegen Luctor Heinkenszand. Vorig jaar zijn ze 2e geëindigd in de 3e klasse en zijn ook favoriet vanmiddag. Een bekende tegenstander want hier is een paar weken geleden al tegen geoefend. Binnen de wedstrijdselectie van het vlaggenschip zijn een aantal wijzigingen. James (geschorst), Julian (enkel), Damian (knie) en Jari (enkel) zijn toeschouwer bij deze wedstrijd, waardoor Robin is overgeheveld vanuit de tweede selectie. Er is begonnen met een 5-4-1 formatie.

Opstelling:

Luuk

Ron – Jaimy – Rens V. – Jarno – Finy

Erwin – Jesse – Mark – Marlo

Dylan

Bank: Rens J. en Robin

Vanaf minuut 1 een duidelijk spelbeeld. Luctor heeft meer balbezit en zoekt naar de openingen. Noormannen wacht af en loert op de counter. In het eerste kwartier weet Luctor het net toch twee keer te vinden. Noormannen komt er nauwelijks aan te pas, totdat Dylan het in zijn hoofd haalt om vanaf de middellijn over de keeper te schieten. 2-1. Van spanning is er eigenlijk geen sprake, Luctor weet het net voor een derde keer te vinden en de ruststand is 3-1. In de tweede helft is weinig gebeurd. Luctor die wederom zoekt naar een opening en Noormannen die niet bij machte is Luctor pijn te doen in de omschakeling. Een paar kansen over en weer maar geen doelpunten. De ruststand is hierbij ook de eindstand. 3-1. Een verdiende overwinning van Luctor die een maatje te groot is voor Noormannen deze wedstrijd.

Voor de rust gaf de keeper van Luctor een knietje in de rug van Marlo en halverwege de tweede helft kopte Finy nog het hoofd van een Luctor-speler. Hierdoor moesten Leendert en Jordy met Marlo (bekken) en Finy (5 hechtingen) langs de HAP.

Volgende week hopen we op beter spel van het vlaggenschip in de thuiswedstrijd tegen Kapelle.