De warming-up zat er op en het was tijd om te voetballen. Helaas werd de wedstrijd uitgesteld want we moesten wachten op Heinkenszand A1 tegen Zeeland Sport Hierdoor konden we uitgerust om 10 voor 4 beginnen. De geruchten op sportpark de Prelaat over een sterk ervaren Heinkenszand 4 werden al rondgebazuind dus we waren op ons hoede. Op het veld aangekomen zagen we een tegenstander van boven de gemiddelde leeftijd van 30 jaar (zonder het meerekenen van de scheidsrechter van 70 jaar oud). Na het fluitsignaal begon Heinkenszand met het spelen op de counter, kreeg een vrije trap welke was bedoeld als voorzet maar mislukte, zwaait af en beland over onze keeper in de goal, 0-1. Na menig counterwerk van onze tegenstander en niet al te grote inzet van ons komt de spits van Heinkenszand 1 op 1 met Mike en omspeelt de keeper 0-2. Hierna een betere fase van Noormannen maar dit resulteert niet in kansen waaruit blijkt dat de muur van Heinkenszand niet te doorbreken viel. Uit niets een schot van een oud eerste spits van Heinkenszand. Onze keeper kon deze niet klemvast pakken en in 2e instantie kon deze worden binnengeschoten, 0-3. Noormannen gaat beter spelen en heeft veel balbezit, Patrick krijgt een kans op aangeven van Jarno. Helaas voor ons schiet de eerste elftal speler centimeters naast. Voor rust komt Heinkenszand door goed tikwerk tot een meter voor ons doel, 0-4. De spitsen van Heinkenszand zijn in het verleden duidelijk te bewonderen geweest op hoger niveau.

Gelukkig kwam de rust om ons uit ons lijden te verlossen. Na rust kwamen Matthijs Michel Julian en Rick er in voor Niels Jelmer Jarno en Jari.

We beginnen fel maar tot ongeloof komt de bal op onze helft. Julian valt op de bal in het zestien meter gebied waar de scheidsrechter hands zag, tot verbazing bij velen een penalty, 0-5. Vele kansen voor Heinkenszand, blijkbaar staat het bij ons nog steeds niet goed. PJ schot richting rechteronderhoek, keeper redt. Corner Matthijs, kopbal Bollie 5-1. Lange bal Patrick, verdediger werkt niet goed weg, Rico loopt door schiet goed links binnen 5-2. Het lijkt erop alsof het bij ons begint te lopen. De scheidsrechter had enkele dubieuze beslissingen die niet in ons voordeel uitpakten. Wat er toe leidde dat onze grensrechter op aangeven van de scheids gewisseld moest worden. Schouderduw in strafschopgebied, penalty, 6-2. Eindstand 6-2.

Na de wedstrijd werd er een biertje besteld voor de troost. En werd bediend tot in de kleedkamer door een niet al te slechte barvrouw. Dit werd gewaardeerd en was voor sommigen een kleine smet op de wond. Hoe dan ook, er staat volgende week weer een uitwedstrijd op het programma dit keer tegen MZVC 2. Er hebben vandaag een aantal spelers rust gekregen voor deze wedstrijd. Dit geeft weer moed en vertrouwen om te winnen. Al kunnen we dit natuurlijk niet zonder supporters!