Noormannen begon de wedstrijd als koploper, terwijl DwO nog onderaan stond met 0 punten. Dat daarmee nog niet alles gespeeld is bleek vorige week al, toen Noormannen 2 punten liet liggen tegen MZVC, wat tot dan toe ook puntloos was. Zaterdag werden in een matige wedstrijd opnieuw 2 punten verspeeld tegen de hekkensluiter.

Door de absentie van Rens de Visser begon Noormannen de wedstrijd met een op een plaats verrassende opstelling. Links centraal in de verdediging was een plekje ingeruimd voor Jacco Cijsouw, waardoor Ron de Nooijer als vanouds de rechtsback positie overnam. De opstelling zag er als volgt uit: Niels van Alphen; Ron de Nooijer, Jesse Simonse, Jacco Cijsouw, Jens Flipse; Julian Coppoolse, Rens Janisse, Erwin Pouwelse; Dylan Maljers, Pedro Boon, Mark Minderhoud. Op de bank mochten Devi Jongepier, Remco Wondergem, Danny Huibregste en Mike Verhulst plaatsnemen.

In de eerste helft speelde Noormannen geen overtuigend voetbal. Ondanks dat we de bovenliggende partij waren werden er te weinig echte kansen gecreeërd. De kansen die wel gecreeërd werden, werden helaas niet afgemaakt. Aan de andere kant brachten we onszelf meerdere malen in de problemen, waardoor DwO gevaarlijk kon worden. Het voetbal was al beter dan vorige week tegen MZVC, maar de overtuiging die nodig was om de wedstrijd te beslissen ontbrak ook vandaag.

Na rust was het spelbeeld veelal hetzelfde, Noormannen kwam tot veel halve kansen, maar de bal vloog er niet in. DwO daarentegen verzilverde wel haar kans, en zo kwam Noormannen op een 0-1 achterstand te staan. In de omschakeling werd te gemakzuchting verdedigd, waarna DwO de overtal situatie vlak voor het doel goed uitspeelde. Pas vanaf deze tegengoal ging het tempo bij Noormannen omhoog en werden we gevaarlijker. Er werd aanvallend gewisseld, met Remco voor Julian en Devi voor Jacco. Dit resulteerde in meerdere (grote) kansen voor Noormannen, maar vaak stond een keeper of verdediger een doelpunt in de weg. Uit een corner wist Mark wel de 1-1 binnen te koppen, en met nog meer dan 20 minuten op de klok zat een overwinning er nog steeds in, maar het tweede doelpunt viel helaas niet.

Ook Bevelanders verspeelde zaterdag opnieuw punten, en omdat Zeeland Sport een verrassende nederlaag leed bij SJO FC de Westhoek, blijft Noormannen ondanks het gelijkspel toch koploper. Volgende week staat de kraker tegen Bevelanders op het programma, een wedstrijd waarin meer overtuiging nodig zal zijn om te winnen.