De laatste 2 wedstrijden werden er punten verspeeld door de Noormannen tegen MZVC en DWO’15, 2 keer werd er ‘slechts’ een punt gepakt. Bij winst vandaag zou de 1e periode titel in zicht komen. Genoeg redenen om tot op het bot gemotiveerd te beginnen aan de wedstrijd.

In de basiself waren wat wijzigingen in vergelijking met vorige week: Niels; Ron, Jesse, PJ, Jens; Julian, Rens J., Erwin; Devi, Pedro en Mark. Jacco, Dylan, Jari en Aron verwarmden de bank. Gemotiveerd en geconcentreerd werd er ook gestart door de Noormannen. Bevelanders speelde in balbezit aanvallend. De 3 middenvelders speelden diep en de centrale verdediger stapte door op het middenveld. Echter deden ze dit onzorgvuldig. Noormannen wist hier optimaal van te profiteren. Verdedigend gaven we de 1e helft nauwelijks iets weg (werd er wel wat weggeven stond Niels zijn mannetje), op het middenveld werden duels gewonnen en van voren waren we gevaarlijk met snelle uitbraken en af en toe mooie combinaties. Zo stond het na 30 minuten 0-3. Het eerste doelpunt kwam van de voet van Pedro. Dit nadat een vrije trap in de 16 werd gegooid en de bal vervolgens niet goed werd verwerkt door Bevelanders. Het tweede doelpunt was een penalty van Erwin, nadat Rens J. onderuit was gehaald in de zestien. Het derde doelpunt was een bekeken lobje van Mark. Het onsportieve gedrag van sommige Bevelander-spelers (na blessure behandeling de bal niet teruggeven) was het bewijs van het goede spel van Noormannen in deze 1e helft.

Het scorebord vertelde ons dus in de rust dat er niets aan de hand was. Met name het eerste kwartier na rust goed doorkomen was de opdracht. Bevelanders zou namelijk, na deze voor hen slechte 1e helft, vol op de aanval spelen, om nog een resultaat te forceren. Dit was ook het geval. Opportunistisch en met veel inzet kwamen ze uit de kleedkamer. Noormannen leek hierdoor wat in paniek te raken. Het eerste doelpunt van Bevelanders viel nadat Noormannen op het middenveld balverlies leed. Het tweede doelpunt kwam uit een vrije trap, na een onnodige overtreding op de zijlijn. Zo stond het na 5 minuten spelen in de 2e helft 2-3. Het spelbeeld bleef daarna onveranderd. Bevelanders bleef met name opportunistisch spelen, met de lange bal zoekend naar de spitsen. Dit leverde kansen op. Echter kwamen de aanvallers telkens de uitblinkende Niels tegen op hun weg. Noormannen loerde op de counter. Bevelanders gaf veel ruimte weg, doordat het een extra spits erbij had gezet. Dit leverde een aantal kansjes op, verder werd er eigenlijk te weinig gedaan met de ruimte. In deze fase had Noormannen overigens een penalty moeten krijgen nadat Rens J. onderuit gehaald werd in de 16, echter durfde de leidsman geen tweede penalty te geven. Uiteindelijk gaf de klok de 93e minuut aan. Bevelanders kreeg nog een hoekschop, alles en iedereen mee, maar de bal kon worden weggewerkt. Vervolgens wordt er wederom geheel onnodig een overtreding gemaakt op de zijlijn. Uit deze vrije trap viel de gelijkmaker.

Het is vooral zuur om in de laatste minuut van de wedstrijd de 3 punten nog weg te geven en al helemaal na een 0-3 voorsprong. Nadat de eerste emoties waren verdwenen, konden we wel concluderen dat dit gelijke spel verdiend was. De eerste periode titel zou nu wel ver weg zijn. Totdat de uitslagen bekend waren van de overige wedstrijden. Ook de concurrenten lieten punten liggen, wat betekend dat een thuis overwinning op FC de Westhoek op zaterdag 29 oktober waarschijnlijk de periodetitel betekend. Hierbij zijn we wel afhankelijk van Zeeland Sport en Hoedekenskerke. Als we

de geschiedenisboeken open slaan, zien we dat de laatste periodetitel dateert uit het seizoen 2009-2010. Dat jaar werd tevens het kampioenschap behaald (in de 3e klasse)…

Allereerst staat voor Noormannen op zaterdag 22 oktober een bekerwedstrijd op het programma. In de 2e ronde reist het af naar Vlissingen, om het op te nemen tegen 3e klasser Walcheren. Noormannen kan zowel bij de bekerwedstrijd als de eerstvolgende thuis wedstrijd weer alle support gebruiken, om 2 mooie resultaten te behalen.