Er stond afgelopen zaterdag veel op het spel voor het tweede. 5 november stond bij de hele selectie al weken rood omcirkeld in de agenda’s. Niet zozeer vanwege de thuiswedstrijd tegen Arnemuiden 3, alhoewel die natuurlijk ook belangrijk was, maar vooral omdat er ’s avonds een uitje stond gepland met een buffet in de kantine en afzakken in Café Lous. Maar zoals gezegd: ’s middags moest er eerst nog worden gevoetbald en na twee verliespartijen op rij zou een overwinning meer dan welkom zijn om de feestvreugde voor ’s avonds op gang te brengen.

Trainer Kees stond vanmiddag alleen voor de grote selectie (Adri nam vanwege scheidsrechterlijke problemen de fluit zelf ter hand). Met 16 man, en dus vijf wissels, was de keuze reuze en kwam hij uiteindelijk tot de volgende opstelling:

Mike
Jelmer H, Niels van B, Kris, Robin
Pieter Jan, Jari, Remco
Ruben, Patrick, Julian

Op de bank namen Niels C, Matthijs, Arjen, Jelmer T en Rico plaats.

Arnemuiden staat bekend om hun strijdlust en fysieke spelers. Aan Noormannen de taak om in ieder geval de strijdlust er tegenover te stellen en voetballend het verschil te maken. Die opdracht namen de spelers vanaf het eerste fluitsignaal serieus. Het begin van de wedstrijd verliep in hoog tempo, het spel ging snel op en neer, er werd hard gewerkt, maar veel kansen leverde het nog niet op. Totdat na een minuut of twintig Julian diep werd gestuurd en hij de eerste de beste kans voor Noormannen koelbloedig afrondde. Vervolgens voelde Noormannen dat er meer te halen viel en werd er nog een schepje bovenop gegooid. Niet veel later viel dan ook de verdiende tweede goal. Via een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van Ruben die de bal hard in het dak van het doel schoot. Ook de 3-0 viel nog voor rust na een prachtige steekpass van Remco op Ruben die ook deze kans niet onbenut liet. De score had voor rust nog verder kunnen oplopen, maar meerdere goede kansen werden 

De tweede helft startte met drie wissels en de gedachte dat Noormannen het eerste kwartier goed door moest komen. We gingen immers met windje tegen voetballen en het idee was dat Arnemuiden zich vol op de aanval zou storten. Dat laatste was inderdaad het geval, ze gingen meer naar voren voetballen en probeerden de opbouw van Noormannen vroeger vast te zetten. Noormannen voetbalde er echter een aantal keer goed onderuit, waardoor Arnemuiden maar niet in het spel kwam en over de gehele wedstrijd eigenlijk geen enkele goede kans heeft gekregen. Een dikke pluim voor de tweede selectie!

Ook in de tweede helft lagen er voldoende mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar het mistte vaak net aan een beetje koelbloedigheid of trefzekerheid. Daar staat tegenover dat Noormannen nooit in de problemen is geweest en Arnemuiden veel overtredingen nodig had om het spel van de Westkapellaren te ontregelen. Uiteindelijk bleef de ruststand van 3-0 op het scorebord (die het wederom niet deed) staan. Een dik verdiende overwinning!

Dat werd ’s avonds goed gevierd met het buffet van sponsor De Zeezot en een feest in Café Lous en het Kasteel. De neuzen zijn weer in de goede richting gezet en Noormannen 2 kan weer vooruit kijken na twee nederlagen op rij!