Vandaag stond de uitwedstrijd op het programma tegen Spui. De nummer laatst in de competitie, maar voor Noormannen de laatste jaren een soort van angstgegner. Voor degene die niet weten wat dit betekend.

Angstgegnertegenstander die, door de slechte resultaten die er in het verleden tegen behaald werden, bij voorbaat hevige angst inboezemt bij een individuele sporter of een sportploeg; gevreesde tegenstander

De afgelopen seizoenen heeft Noormannen het tegen Spui altijd lastig. Hopelijk is dit vandaag niet het geval.

Noormannen begon sterk aan de wedstrijd en na 30 seconden lag de bal in het doel van Spui. Echter werd om onduidelijke reden dit doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Eigenlijk was het ook niet zo verrassend omdat de grensrechter al ruim tien jaar vlagt. Als er maar iets van gevaar dreigt steek hij zijn vlag om hoog.

Ondanks deze tegenvaller ging Noormannen door met kansen creëren en met wat betere keuzes voor het doel hadden er doelpunten moeten vallen. Dit gebeurde niet en ook had men bij Spui ook geluk dat de bal er niet in ging. Mark kopte onder andere een bal in de hoek, alleen raakte deze het gezicht van Erwin en kwamen Dylan en Rens net een teen te kort.

En zoals de voetbalwetten zeggen als je zelf niet scoort krijg je hem tegen en jawel. Na niet doortastend verdedigen en wat geluk stond Niels op het verkeerde been en rolde de bal tergend langzaam in het doel. Een achterstand voor Noormannen en deze stand bleef ook staan tot aan de rust.

Na rust ging Noormannen door met het opzoek gaan naar de gelijkmaker, maar de keeper van Spui had een engeltje op zijn doel. Bij vier corners achter elkaar voor Noormannen werd de bal twee keer ternauwernood weg getikt en belande een kopbal op de lat en in het zijnet.

Uiteindelijk viel dan 20 minuten voor tijd de 1-1. Uit een mooie aanval maakte Ron na een voorzet van Mark de 1-1. Hierna ging Noormannen alles of niks spelen en kreeg ook nog wat kleine kansjes en had wellicht ook nog recht op een penalty gehad, maar die kregen we niet en de kansen resulteerde niet meer in doelpunten en zo bleef het 1-1.

Bij Noormannen vielen Erwin en Jari nog geblesseerd uit en het is afwachten of zij fit zijn voor de wedstrijd van volgende week tegen Zeeland Sport.

Al met al kunnen we dus wel spreken dat Spui een angstgegner is of roepen we het over ons zelf af??