De eerste 3 punten zijn binnen!! Op zaterdag 7 oktober stond de uitwedstrijd tegen MZVC op het programma.

Na een teleurstellend begin van de competitie met een verlies in en tegen Veere en een gelijkspel ‘in extremis’ tegen Hoedekenskerke waren De Noormannen erop gebrand om de eerste winst vanuit Middelburg mee te nemen naar de Prelaat. MZVC had nog geen wedstrijd gewonnen, maar ze wisten nog dat er vorig seizoen zelfs met 10 man een gelijkspel werd gehaald in deze wedstrijd dus ook zij waren gefocust om nu met een volledig team de eerste competitiezege te pakken.

Na een afwezigheid vanwege schorsingen van Jacco en Dylan vorige week, keerden zij terug in het team. De volgende 11 namen stonden in de basis:

Niels
Jacco, Jari, Rens de V, Finy
Julian, Jesse, Erwin
Ron, Dylan, Mark

De wissels waren: Danny, Remco en Patrick

De Noormannen begonnen sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde tot een aantal leuke en goede aanvallen, maar een doelpunt bleef voor alsnog uit. Uiteindelijk was het dan raak, na een goede voorzet van Mark ging Dylan het duel aan met de keeper en Dylan sprong hoger dus kopte de bal raak, 0-1! Heel lang heeft de Noormannen niet kunnen genieten van de voorsprong, want binnen 5 minuten was het alweer 1-1. Na een ‘klein’ slippertje kon de spits van MZVC de bal gemakkelijk intikken. De Noormannen liet zich niet gek maken en ging door waar ze hiervoor mee bezig waren. Dit resulteerde al snel in de 1-2. Mark kreeg de bal aan de zijkant en iedereen dacht dat hij een voorzet ging geven alleen schijn bedriegt, hij krulde de bal in één keer het doel in. Hierna bleef Noormannen doordrukken en dit resulteerde in de 1-3, weer was het Dylan die het net wist te vinden. Noormannen bleef grote kansen creëren alleen werd dit niet beloond met doelpunten. De ruststand was daarom ook 1-3.

De tweede helft was niet om over naar huis te schrijven, je zag dat MZVC het geloof was verloren en Noormannen ging enigszins mee hierin. Noormannen bleef wel het beter van het spel houden, maar heel goed was het niet. Er werden nog een aantal kansen gecreëerd en uiteindelijk resulteerde dit ook nog tot de 1-4. Na een mooie bal met buitenkant voet van Rens op Dylan, die een perfecte voorzet gaf en Ron deze simpel kon binnentikken. MZVC werd nog één keer gevaarlijk maar deze inzet werd goed gepakt door Niels. Alle wissels van de Noormannen kregen ook nog de kans om hun minuten te maken. Zo liep de wedstrijd langzaam ten einde en had Noormannen hun eerste winstpartij binnen!

Na de wedstrijd werd de winstpartij en de verjaardag van Jan Duum nog even goed gevierd in de kantine op de Prelaat.

Volgende week staat de wedstrijd van het seizoen op het programma, want Domburg komt namelijk op bezoek! Er zullen mooie en leuke sfeeracties plaatsvinden rond deze wedstrijd. Wij hopen dat jullie allemaal komen kijken om de Noormannen te steunen en ons naar de overwinning te schreeuwen!!