Na laatste speeldag van vorig seizoen staat er nog steeds een rekening open tussen Noormannen en Veere. Deze extra motivatie moest, ondanks de personele problemen van de Noormannen, de drie punten in Westkapelle houden.

De volgende elf werden door Lennard de wei in gestuurd:

Aron, Jacco, Rens d V, Jesse, Finy, Danny, Rens J, Erwin, Patrick, Ruben en Julian.

Mark, Jaimy en Jelmer namen plaats op de bank.

Beide ploegen gingen wat aftastend van start met wat speldenprikjes aan beide kanten. Echt grote kansen bleven uit. Na het eerste kwartier was de beste kans, er een voor de Noormannen. Dan was het Veere die zich meld rond het 16 meter gebied van Aron. De leidsman ziet vervolgens een overtreding gemaakt worden en laat Veere aanleggen voor een vrije trap op 20 meter van de goal. De bal word op de lat gekruld en komt voor de voeten van een inlopende Veere speler. Nog voor Veere hun feestje kan gaan vieren staat de grensrechter met de vlag omhoog, het doelpunt gaat niet door, buitenspel.

Dan is het de beurt aan de Noormannen, als een kans word verwerkt tot hoekschop is het Patrick die de bal mooi voor geeft en Rens d V die de bal binnen kopt. Na 20 min leid de Noormannen met 1-0. Veere zet dan wat meer aan waardoor er ook voor de Noormannen wat meer ruimte komt om te voetballen. Hier uit volgen kansen aan beide kanten, Ruben en Erwin zijn namens Noormannen het dichts bij een goal, terwijl Aron zijn goal schoon weet te houden na een drie-tal gevaarlijke momenten van Veere. We gaan rustten met een 1-0 stand.

De zelfde elf lopen ook na rust weer het veld op en die gaan goed van start. De 2de helft is nog maar een paar minuten oud als Erwin, via een goed lopende aanval via Patrick en Ruben, het eindstation is. Helaas rolt de bal net aan de verkeerde kant langs de paal. Veere gaat dan wat aanvallender spelen en plukt in de 53ste minuut de vruchten van. Na een hoekschop valt een geblokt schot voor de voeten van de spits van Veere die de bal langs de uitlopende verdedigers weet de schieten, 1-1. Noormannen heeft het niet makkelijk deze periode en weet alleen door corners mogelijkheden te creëren. Het is dan ook Veere die het meeste gevaar sticht en weet in de 62ste minuut een uitgespeelde aanval af te ronden, 1-2.

Er is nog een half uur de tijd om een resultaat tegen de koploper te behalen. Jaimy word in het veld gebracht voor Patrick die na een overtreding veel last van zijn enkel heeft. Jaimy heeft vervolgens niet lang nodig voor hij zijn eerste kans krijgt, de keeper van Veere heeft hier echter een antwoord op en kan de bal naast de goal werken. De van een blessure terug komende Mark vervangt de moe gestreden Ruben voor het laatste kwartier. Als Erwin een mooie actie afrond met een voorzet richting Julian weet hij de bal niet in het net te krijgen en moet hij genoegen nemen met een hoekschop. Dan is het weer de beurt aan Veere die 2 grote kansen achter elkaar weten te creëren waarbij de bal door verdedigers en keeper van de lijn werd gehaald.

Er was nu nog maar weinig tijd over en de Noormannen zetten nog een keer aan en verdienen dan nog maar eens een hoekschop. De bal valt midden in de 16 meter en als een verdediger van Veere een stukje op Erwin zijn rug mee lift waardoor Erwin ten val komt denkt heel Westkapelle aan een strafschop.

Hier denkt de scheidsrechter anders over en besluit de wedstrijd vervolgens te eindigen. Een teleurstelling voor de Noormannen om geen punten over te houden aan deze wedstrijd.

Zaterdag a.s.krijgen we MZVC op bezoek in Westkapelle dus wederom een belangrijke thuis wedstrijd op jacht naar een periode titel.