Door de twee nederlagen in de eerste twee competitiewedstrijden is de competitiestart niet volgens plan verlopen. Het was aan de Noormannen om dit vandaag recht te zetten in en tegen Zaamslag. De ziekenboeg bij de Noormannen is weer leeggestroomd waardoor we weer over een fitte selectie konden beschikken. Daarnaast had James zijn schorsing uitgezeten en mocht dus ook weer meedoen.

We trapten om 14:30 af met een 5-3-2 opstelling. Luuk startte op doel met in de achterhoede Jesse, Jari, Rens de Visser, Finy & Julian. Op het middenveld startte James, Erwin & Rens Janisse en in de punt stonden Dylan en Mark. Marlo, Jaimy & Ron begonnen als wissel.

Het duel kwam wat langzaam op gang met weinige grote kansen voor beide ploegen. In het tweede deel van de 1e helft ontstonden er wat kansen voor de Noormannen met onder andere een mooie vrije trap van Erwin die uit de kruising werd geplukt door de keeper van Zaamslag. Noormannen kreeg nog wat kansen maar tot doelpunten leidde dit niet. In de 37e minuut scoorde Zaamslag de 1-0 door slecht ingrijpen achterin. Tegen de rust was het weer raak voor Zaamslag na balverlies in de achterhoede. Tegen de verhoudingen in gingen we rusten met een 2-0 achterstand.

Na de rust kwam Marlo erin voor Julian. De 2e helft was weer gelijk opgaand. De Noormannen had veel balbezit maar creëerde weinig grote kansen. Daarnaast creëerde Zaamslag ook weinig. Bij wat spaarzame momenten voor het doel van Zaamslag stond te keeper zijn mannetje. In het laatste kwartier kreeg Zaamslag wat meer balbezit maar hier deden zij ook weinig mee.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-0 nederlaag voor de Noormannen. Er had meer ingezeten in deze wedstrijd. Het wordt nu echt tijd voor de Noormannen om punten te gaan pakken. Volgende week komt VCK op bezoek op De Prelaat. De Noormannen zal er dan alles aan doen om de punten in Westkapelle te houden. Tot volgende week!