Wat een mooie voetbal-zaterdag had kunnen worden, mondde op zaterdag 23 oktober uit in een deceptie voor de Noormannen. Op eigen veld werd verloren van Zeelandia Middelburg, met 0-8. Noormannen begon de wedstrijd vol goede moed en met een duidelijk strijdplan: achterin de lijnen gesloten houden en loeren op een uitbraak. Met 100% inzet en wellicht een portie geluk had dat strijdplan kunnen leiden tot een onverwacht succes. Onverwacht, want op papier is Zeelandia Middelburg duidelijk de betere ploeg. Als voormalig hoogvlieger in het Zondagvoetbal gaan ze dit seizoen voor niets minder dan promotie naar de 2e klasse.

De werkelijke wedstrijd pakte minder goed uit als gehoopt. Al na 25 seconden stond de 0-1 op het scorebord en was de opgave van de Noormannen nog iets lastiger geworden. In het eerste half uur lukte het  niet om de rug te rechten: na ruim 30 minuten stond de stand van 0-5 op het scorebord. In het laatste kwartier van de 1e helft kwam de Noormannen iets beter in het spel. Er werden een aantal kansen gecreërd en in verdedigend opzicht werden er eindelijk meer duels gewonnen. De tweede helfte kende hetzelfde spelbeeld als het laatste kwartier van de 1e helft: een (gelukkig) iets beter Noormannen kwam tot een aantal aardige kansen, maar Zeelandia bleef duidelijk de bovenliggende partij. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd leidde het overwicht van Zeelandia toch nog tot een drietal doelpunten: 0-8. Het energieniveau van een flink aantal Noormannen zat richting het nulpunt en ondanks een laatste grote kans in de 82e minuut zat ook de eretreffer voor de thuisploeg er niet in.

Geen leuke, maar zeker een leerzame zaterdag. Op zaterdag 30 oktober staat de uitwedstrijd tegen VCK gepland, traditioneel een wedstrijd met veel spektakel en kansen voor beide ploegen. Daarmee ook direct een herkansing voor de Noormannen om te laten zien dat er partij kan worden geboden aan de betere ploegen in 3e klasse. Graag tot zaterdag op de Stoofwei!