Na 12 lange weken zonder competitievoetbal hervatte Noormannen afgelopen zaterdag de competitie met een wedstrijd in Kamperland (v.v. Bevelanders). Bij de voorgaande 2 bezoeken trok de Noormannen aan het kortste eind. Helaas werd daar afgelopen zaterdag opnieuw een verlies aan toegevoegd. 3-1.

Ondanks dat de Noormannen de wedstrijd niet eens slecht begon, keek het na 8 minuten wel al tegen een 2-0 achterstand aan. In de 7e minuut wist Bevelanders de bal na een afgeslagen corner loepzuiver in de hoek achter onze Levien te schieten en stond de 1-0 op het scorebord. Een voor de keeper onhoudbare bal, maar voor de defensie wellicht een te voorkomen bal. Noormannen had nog maar net afgetrapt toen de bal opnieuw tegen de touwen werd gewerkt. Een slordige pass op het middenveld leidde tot balverlies en dat kostte Noormannen helaas opnieuw een doelpunt. 2-0.  Bevelanders – Noormannen beloofde een waar doelpuntenfestijn te worden toen slechts een minuut na 2-0 Noormannen de 2-1 mocht noteren. Rens de Visser werd namelijk door de keeper neergehaald in de 16 waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan wijzen naar de stip. Een terechte strafschop, zo bleek ook wel uit de weinige weerstand die de thuisploeg op de beslissing van de leidsman bood.

Penaltyspecialist Erwin rondde koelbloedig af. 2-1. Na een aantal minuten zonder doelpunten of groot gevaar krulde een van de Bevelandse middenvelder de bal plots op de kruising. Ook deze belandde in het net, van de ballenvanger dan gelukkig. Ook trof de thuisploeg een doelpaal. Een doelpaal die ze ook in de tweede helft nog tegenkwamen (aan de andere kant van het veld dan weliswaar). Bevelanders is toch de gevaarlijkere partij, met name omdat ze minder moeite hebben met het creëren van kansen dan Noormannen.

In de tweede helft start Noormannen met 2e verse krachten binnen de lijnen en de hoop de achterstand om te buigen. De tweede helft werd dan ook goed gestart, maar Noormannen slaagde er niet in de achterstand om te buigen. Wel werden er in de tweede helft twee (grote) kansen gecreëerd. Met name de kans voor Rens de Visser in blessuretijd had een doelpunt moeten opleveren, maar helaas miste hij in een 1-op-1 het doel. Daarvoor had Bevelanders, na ongeveer een uur spelen, al de 3-1 binnengeschoten.

Net als vorig seizoen eindigde v.v. Bevelanders – Noormannen daarmee in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. Kansloos was Noormannen niet, maar de overwinning is terecht in Noord-Bevelandse handen. En dat het toch geen doelpuntenfestijn werd was mede te danken aan een uiterst sterk optreden van onze keeper.

Volgende week speelt Noormannen thuis tegen RCS (prognostiek!). RCS wil meespelen om promotie, maar moest afgelopen weekend z’n meerdere kennen in Zeelandia Middelburg en staat nu op 8 punten achterstand op de koploper (Zeelandia Middelburg).