Zaterdag 19 maart 2022 stond één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar op het programma. De degradatiekraker tegen Nieuwdorp 1. Noormannen stond voor de wedstrijd begon op 6 punten en Nieuwdorp op 4 punten, dus je kan wel spreken van een echte ‘6 punten wedstrijd’. De afgelopen weken liet de Noormannen goed spel zien en de hoop was dat ze deze stijgende lijn konden voortzetten. Lennard stuurde de volgende 11 namen het veld in:

Bas;

Julian, Rody, Erwin, Ron;

Jesse, Jari, Rens de V, Emiel;

Mark, Dylan M.

De wissels waren Luuk, Niels, Thomas en reserve keeper Levien.

Een belangrijke factor deze wedstrijd was toch wel de straffe oostenwind. Noormannen speelde de eerste helft met de wind tegen en dat maakte het voetballen sommige momenten toch wel wat lastiger. Het eerste kwartier waren er wat kansjes voor beide ploegen, maar dit resulteerde niet tot echt gevaarlijke kansen. Na 20 minuten spelen kwam er een kleine tegenslag, want Jari moest geblesseerd het veld verlaten met een enkelblessure. Hij werd vervangen door Niels. De eerste helft ging een beetje op en neer, maar hier hield de Noormannen al rekening mee. Het plan was om de eerste helft rustig aan te doen met de tegenwind, om vervolgens de tweede helft vol erop te klappen met de wind in de rug. Aan het einde van de eerste helft komt de grootste kans van de wedstijd voor Dylan. Hij gaat 1 op 1 met de keeper, maar de keeper weet deze met de voet te redden en de rebound wordt helaas naast gekopt.

Het strijdplan voor de tweede helft was duidelijk, namelijk fel erop knallen en snel de voorsprong pakken. Dit gebeurde ook! In de 49ste minuut krijgt Noormannen een vrije trap op randje 16. Emiel gaat achter de bal staan en krult de bal mooi in de verre hoek: 1-0! Noormannen hield dit sterke spel vast en dit leverde een aantal kansen op. Nieuwdorp creëerde zelf niks meer en Noormannen werd sterker en sterker. Iedereen had het gevoel dat dit niet meer uit handen gegeven kon worden en Noormannen was opzoek naar het uitbreiden van deze voorsprong. Dit gebeurde dan ook. In de 77ste minuut frommelt Dylan de bal in het doel: 2-0! In de 83ste werd het feest nog mooier, want Dylan kopte een corner fraai binnen: 3-0! Hiermee maakte Dylan zijn tweede van de middag. Zo speelde Noormannen de wedstrijd uit en blijven de 3 belangrijke punten in Westkapelle.

Op deze manier neemt Noormannen een kleine afstand van directe degradatie en is belangrijk dat deze stijgende lijn wordt voortgezet. Lang kan Noormannen niet genieten van de overwinning, want dinsdag 22-3 staat de inhaalwedstrijd tegen Veere op het programma. Het zou mooi zijn als hier ook een goed resultaat wordt behaald, zodat er nog meer afstand wordt genomen van de degradatiestreep!