Na de goede competitiestart met 3 punten vorige week tegen GPC trad Noormannen op een winderig Lewedorp aan tegen Lewedorpse Boys. Noormannen mist vandaag Erwin en Dion en de nog van lang herstellende blessures Damian en Rens J. Het is goed om te zien dat beiden weer op het trainingsveld staan en hopelijk kunnen ze zo spoedig mogelijk weer aansluiten. Lennard stuurde de volgende elf het veld in:

Rody – Jari – Niels

Julian – Jesse – Patrick – Thomas – Rens de V.

Emiel – Dylan K.

Wissels: Ron – Dylan M. – Luuk – Stijn

Noormannen begon slecht aan de wedstrijd. Na een ingooi van Lebo aan de linkerkant stond de verdediging van Noormannen te hoog en positioneel niet goed waardoor Lebo via een voorzet binnen 3 minuten al kon scoren. Gelukkig kreeg Noormannen een paar minuten later een cadeautje waardoor het al snel weer 1-1 stond. Een voorzet van Dylan werd los gelaten door de keeper waarna Rens de bal van dichtbij in het dak van het doel kon tikken. Noormannen probeerde hierna via lange ballen achter de verdediging gevaar te stichten maar hier kwam weinig gevaar uit. Vanwege de wind was Lebo de wat bovenliggende partij maar kon weinig creëren waardoor de ruststand 1-1 was.

In de tweede helft had Noormannen de wind mee en hier profiteerde het al snel van. Na 50 minuten stuurde Jesse met een prachtige dieptepass Dylan de diepte in. Na een mooie aanname op de borst ronde Dylan koelbloedig in de linkeronderhoek af. Lebo ging hierna op zoek naar de gelijkmaker maar net als in de eerste helft kon het wederom weinig gevaarlijk worden. Het meeste gevaar kwam via een paar voorzetten vanaf rechts die voorlangs kruisten. Noormannen was aan de andere kant gevaarlijk via een vrije trap van Jesse en een kopbal van de ingevallen Dylan M. Ondanks een slotoffensief van Lebo werd er niet meer gescoord waardoor Noormannen wederom de volle buit pakt.

Voetballend misschien niet de beste wedstrijd maar het zijn de punten die tellen. Zeker met de verzwaarde degradatieregeling is elk punt van belang. Na de wedstrijd genoot iedereen op Rens de Visser na van een welverdiend biertje in het zonnetje. Volgende week speelt Noormannen de uitwedstrijd bij Luctor Heinkenszand.