Een ware kraker op het programma in de 3e klasse A, want twee nog ongeslagen ploegen troffen elkaar, te weten Luctor Heinkenszand en Noormannen. De winnaar zou zijn, weliswaar gedeelde, koppositie behouden. De verliezer, zo bleek na afloop, behoudt zijn plek in het linkerrijtje – een plek die in ieder geval door de bezoekende ploeg wordt gekoesterd.

Luctor Heinkenszand heeft het in de afgelopen jaren vaak moeilijk gehad tegen de ploeg uit Westkapelle, ondanks dat de Bevelandse formatie over het algemeen altijd een bredere en sterkere selectie heeft gehad. Afgelopen seizoen speelde Noormannen zeer geconcentreerd, compact en taakbewust en had het zelfs met de overwinning van het veld kunnen stappen als er wat meer geluk was in de afronding. Geluk en pech zitten soms echter dicht bij elkaar, zo bleek, want in de slotminuten van de wedstrijd moest Noormannen toch een tegendoelpunt slikken en eindigde de wedstrijd in 1-0.

Nu dus weer een nieuwe editie van Luctor Heinkenszand – Noormannen. Zou het dit seizoen dan wel voorlopig de laatste zijn? Bij Noormannen begonnen Levien, Julian, Niels, Jari, Rens, Ron, Jesse, Patrick, Thomas, Dylan K en Dylan M in de basis. Stijn en Luuk begonnen op de bank.

De focus van Noormannen lag op verdedigen en tegenhouden. Dat ging vrij goed, maar toch moest het in de eerste helft al 3 tegengoals incasseren. Of eigenlijk 4, maar de eerste werd afgekeurd vanwege buitenspel. De 1-0 en 2-0 werden niet alleen door dezelfde speler gescoord, maar ook in vergelijkbare situaties: Luctor Heinkenszand was namelijk scherper op de afvallende bal en dat zorgde ervoor dat er tweemaal vrij gemakkelijk kon worden gescoord. Daarna viel ook nog de 3-0. In de eerste helft was Luctor Heinkenszand duidelijk de bovenliggende partij en is Noormannen er eigenlijk niet tot nauwelijks uit gekomen.

Het beeld in de tweede helft was niet veel anders dan de eerste helft. Het was de thuisploeg dat het overgrote deel van het balbezit had en voor Noormannen was tegenhouden het devies. Dat lukte ook aardig totdat in de 80e minuut Luctor Heinkenszand het netje opnieuw liet bollen, 4-0, en niet veel later nog een keer, 5-0. Een vrije trap van grote afstand genomen door Dylan Maljers redde nog bijna de eer, maar zijn poging spatte helaas uiteen op de doellat.

Een terechte uitslag.

Volgende week speelt het Westkappelse vlaggenschip thuis tegen Zeelandia Middelburg (net als Luctor Heinkenszand een van de ploegen met een nog ongeslagen status dit seizoen).

En let op: zaterdag as. is ook de laatste dag dat de prognostiek nog kan worden ingevuld! Voor € 7,50 doe je al mee en maak niet alleen kans op mooie prijzen, maar steun je ook nog eens de club. Een echte win-win!