Na een toch teleurstellend gelijkspel vorige week bij concurrent Nieuwdorp stond deze week de clash tegen een andere concurrent op het programma, te weten Zaamslag. Voor aanvang van deze wedstrijd bezette Zaamslag de 10e plaats met 1 punt minder dan Noormannen. Echter ook met 2 wedstrijden minder gespeeld, hetgeen betekent dat bekeken vanuit verliespunten Zaamslag er eigenlijk, in potentie in ieder geval, beter voorstaat dan Noormannen.

Aan Noormannenzijde startten de volgende 11 namen: Levien, Finy, Jari, Rody, Julian, Patrick, Thomas, Rens, Erwin, Rens en Dylan. Op de bank namen Jesse, Ron en Emiel plaats.

Na de aftrap van pupil Julius Blackman trapte de uitploeg officieel af. Al vroeg in de wedstrijd (‘5) komt de thuisploeg op voorsprong. Een uittrap van de Zaamslagse keeper belandde op het hoofd van Rens de Visser die daarmee Dylan lanceerde. Dylan passeerde vervolgens knap meerdere groenwitten en legde de bal af op captain Erwin die beheerst afrondde. 1-0. Daarna had Zaamslag licht de overhand. Noormannen kon de boel lastig in de ploeg houden waardoor het balbezit met name voor de bezoekers was. Er zijn wat kansen over en weer maar tot heel groot gevaar komt het niet. Tegen het einde van de eerste helft, wanneer Noormannen weer wat meer grip op de wedstrijd lijkt te krijgen, komt Noormannen zelfs bijna op 2-0, maar de keeper van Zaamslag weet een inzet van Erwin met de kop nog net te pareren. Voor de duidelijkheid, Erwin kopte en de keeper pareerde met z’n handen de inzet.

Na een dubbele wissel in de rust startten beide ploegen gretig aan de tweede helft. Zaamslag weet de Westkappelse muur ook in de tweede helft niet te slechten, maar sticht wel veel gevaar met corners. De tactiek is veel man bij de 1e paal en de bal daar in draaien, dan wel via een kopbal dan wel direct vanuit de corner. Een keer ging de bal er dan ook bijna in, maar werd deze koppend van de lijn gered en bleef het gelukkig 1-0. Halverwege de tweede helft kopt Rens een bal door op Erwin die vrij voor de keeper komt en de bal zelfs tot voorbij de keeper weet mee te nemen. Echter, Erwin zelf kwam de keeper niet voorbij want die laatste torpedeerde de eerste, maar de leidsman vond het gek genoeg geen penalty. Noormannen heeft het betere van het spel en krijgt via Rens de Visser twee kansen op 2-0, maar helaas kreeg hij het netje niet gebold. Ook Rens Janisse lukt het middels een bekeken lob niet het netje te doen laten bollen. Het blijft bij 1-0.

Al met al een verdiende overwinning en gezien de stand op de ranglijst ook een belangrijke overwinning. Alhoewel Zaamslag nog altijd 2 wedstrijden minder heeft gespeeld, heeft Noormannen het gat in ieder geval kunnen verruimen van 1 naar 4 punten. Het gat naar de veilige plek 8 bedraagt 1 punt.

Foto's gemaakt door Leo Jobse zijn hier te vinden: VV De Noormannen - Foto's
Het verslag van en door de tegenstander en foto's zijn te vinden op de website van Zaamslag.

Volgende week speelt het vlaggenschip de uitwedstrijd tegen GPC. GPC staat met 7 punten een na laatste waardoor ook deze wedstrijd weer een ware strijd tegen degradatievoetbal is. Kom Noormannen 1 supporteren!