Weer een belangrijke wedstrijd voor Noormannen in de strijd voor handhaving in de derde klasse. Na de winst tegen Zaamslag vorige week is nu GPC in Vlissingen de tegenstander. Deze ploeg staat voorlaatste met zeven punten. Dat zijn er zeven minder dan Noormannen. Er kan vanmiddag dus een flink gat geslagen worden met GPC.

De volgende spelers moeten dat vanaf de aftrap gaan doen: Levien, Julian, Rody, Jari, Finy, Patrick, Rens de Visser, Jesse, Dylan Knevel, Erwin en Rens Janisse. Als wissels zitten op de bank: Dylan Maljers, Ron en Thomas.

Er zijn best veel supporters van de Noormannen naar Vlissingen gekomen. Die zien dat GPC om drie uur aftrapt. De eerste tien minuten zijn voor GPC. Jari zorgt na zes minuten voor het grootste gevaar als hij een bal verkeerd raakt die net onder de lat van het eigen doel gepakt kan worden door Levien. Noormannen komt beter in de wedstrijd en krijgt na twaalf minuten een grote kans. Dylan Knevel zet Rens de Visser vrij voor de keeper maar het schot zwaait af. Ook Erwin krijgt twee grote kansen, maar het vizier staat niet op scherp. Aan de andere kant is het een GPC-speler die na 29 minuten ineens vrij voor het doel opduikt. Levien redt met een mooie reflex. Net nadat een half uur gespeeld is zet Erwin de bal vanaf rechts voor. Sven Ronde van GPC raakt de bal helemaal verkeerd en die verdwijnt in het doel. Noormannen verdiend op 0-1! Het lukt Noormannen niet om daarna door te drukken. Na wat slap ingrijpen kan GPC in de 38e minuut een aanval opzetten over rechts. De voorzet wordt in één keer laag in de linkerhoek geschoten door Marciano de Jong. Levien is kansloos en het is 1-1. Kort voor rust komt Noormannen nog goed weg als een bal vanaf links dicht bij het doel over geschoten wordt door GPC. Rust: 1-1.

De tweede helft is drie minuten oud als Noormannen een corner mag nemen. In plaats van gevaar voor het GPC doel komt daar een snelle tegenaanval uit. Finy wordt uitgespeeld en de voorzet wordt afgerond door Anwar Zghoudi. Zo is het vanuit het niets 2-1 voor GPC. Noormannen moet nu in de achtervolging. Ron komt er na 64 minuten in voor Patrick en die krijgt een paar minuten later een kans na een voorzet van Dylan Knevel. Het schot gaat over het doel. Noormannen probeert aan te vallen maar krijgt geen kansen. Het is juist GPC dat de kansen krijgt. Levien houdt Noormannen  met prachtige reddingen op de been. Thomas en Dylan Maljers komen nog in het veld voor Finy en Erwin. De kans op de gelijkmaker komt vijf minuten voor tijd als Dylan Knevel van dichtbij in kan tikken. Maar de keeper redt goed. Het lukt daarna niet meer om gevaarlijk te worden. Julian wordt in de laatste minuut op het middenveld keihard onderuit getrapt door een tegenstander. Een onbegrijpelijke overtreding in een verder heel sportieve wedstrijd. De scheids laat het bij geel en daar komt de GPC-speler goed mee weg.

Een dure nederlaag voor Noormannen. De volgende wedstrijd is weer een kraker: thuis tegen Lewedorpse Boys.