Wederom een belangrijke wedstrijd voor Noormannen in strijd voor directe handhaving. Na het verlies vorige week bij GPC was het zaak om deze week weer de volle buit te pakken. Als er namelijk verloren wordt van Lewedorp dan lopen zij uit naar een voorsprong van 4 punten voor de belangrijke 8ste plek. Mocht Noormannen winnen dan staan wij op deze belangrijke plek met een voorsprong van twee punten. Opdracht duidelijk dus.

De volgende 11 spelers stonden aan de aftrap: Levien, Jesse, Rody, Jari, Finy, Rens J., Patrick, Erwin, Emiel, Dylan K en Ron. Op de bank: Stijn, Thomas, Damian en reservedoelman Cas.

De eerste fase van de wedstrijd ging redelijk gelijk op wat betreft de kansen. Lebo had daarentegen wel het betere veldspel en kwam zo tot een aantal kansjes. Noormannen moest het meer hebben van de fouten in de opbouw van Lebo om zo tot een aantal gevaarlijke uitbraken te komen. Echter leverde dit voor beide teams geen doelpunten op, mede door een aantal goede reddingen van Levien. Tot de 35ste minuut. Lebo komt op een 0-1 voorsprong door een individuele actie van de spits die van dichtbij door de benen van de keeper schiet. Tot de rust verandert er weinig aan het spelbeeld. Lebo blijft voetballen en Noormannen komt er een aantal keer gevaarlijk uit door een counter, maar dit levert geen doelpunten op. Ruststand 0-1.

Niet de ideale ruststand voor Noormannen, maar er is nog een helft te spelen om de achterstand om te buigen in minimaal een gelijkspel. Er wordt één wissel gedaan in de rust. Thomas komt in het veld voor Patrick. Echter is het toch weer Lebo die het initiatief neemt en dit levert na 10 minuten de 0-2 op, maar dit feest gaat niet door want er wordt afgevlagd voor buitenspel.

De spelers van Lebo zijn woest wat resulteert in twee gele kaarten. Het blijft dus 0-1! Noormannen komt dus goed weg en dit moet een extra boost geven om die gelijkmaker te maken. Via lange ballen probeert Noormannen iets te forceren, maar de lange verdedigers van Lebo hebben hier eigenlijk weinig moeite mee. Het resulteert wel weer in een aantal kleine kansen, maar het levert geen doelpunten op. In de 70ste minuut is het weer Lebo met een enorme kans. Een vrije trap van een metertje of 20 gaat via de onderkant van de lat uit het doel. Lebo claimt dat deze over de lijn is geweest, maar de scheidsrechter zegt van niet, dus het blijft weer 0-1.

Noormannen gaat in de slotfase nog iets opportunistischer spelen om de gelijkmaker te forceren. Helaas levert dit geen doelpunten op. Lebo komt er nog een aantal keer heel gevaarlijk uit in de counter, maar Levien houdt Noormannen nog in leven met een aantal hele goede reddingen. Einde wedstrijd, 0-1 verlies.

Lebo had het betere van het spel en Noormannen had een off-day kan wel gesteld worden. Helaas loopt Lebo nu uit naar 4 punten voorsprong en zal Noormannen erg hun best moeten doen om op de veilige 8ste plek te komen, maar dat is nu nog ver weg. Komende twee weken is Noormannen vrij en daarna komt Luctor op bezoek. Gelijk een moeilijke klus voor de Noormannen.