Patrijzen pakt weer 3 punten tegen Noormannen

Op een winderige zaterdagmiddag bracht Noormannen 1 een bezoek aan ’s Heerenhoek voor de competitiewedstrijd tegen de plaatselijke VV.
Noormannen startte met Levien, Stijn, Jari, Rody, Patrick, Niels, Julian, Erwin, Thomas, Dylan M. en Dylan K. De bank was ruim bezet met Rens J., Rens V., Jesse, Luuk, Damian en Cas.

Vanaf de start van de wedstrijd had de thuisploeg het betere van het spel en domineerde eigenlijk de gehele eerste helft. Tot veel grote kansen leidde dit niet, maar ook Noormannen wist weinig potten te breken. Toch kwam Patrijzen al vrij vroeg op voorsprong omdat een voorzet niet goed werd ingeschat en een inlopende speler van de tegenstander de bal eenvoudig kon binnentikken. 1-0. Een onnodige goal, zoals Noormannen die met name aan het begin van het seizoen wel vaker tegen kreeg. Halverwege de tweede helft een enigszins vergelijkbaar doelpunt, in die zin dat ook die absoluut niet nodig was. Bij een lage corner werd door twee Noormannen spelers nagelaten de bal weg te werken waardoor de bal verrassend toch voor het doel kwam en na een schermutseling in het doelnet belandde. 2-0. Na de 2-0 toonde ook Noormannen dreiging en werd het dankzij gestuntel van de Patrijzengoalie nog bijna 2-1, maar jammer genoeg ging Noormannen met 2-0 de rust in. Patrijzen is sterker, maar tot veel gevaar leidde het niet.

De tweede helft vertoonde een vergelijkbaar beeld. Een beter Patrijzen met Noormannen af en toe wat speldenprikjes. Even leek er nog 2-1 op het scorebord te verschijnen, maar de goal van Dylan M. werd (terecht) afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege de tweede helft werd er wat geschoven en werden Jesse, Damian en Luuk gebracht. In plaats van dat het tij werd gekeerd, werd een strafschop weggegeven en zette Patrijzen de 3-0 op het scorebord. Een terechte overwinning voor Patrijzen, maar misschien een geflatteerde uitslag.

Gelukkig lieten de concurrenten, buitenom GPC (tegen Veere), ook de punten liggen en is in de ranglijst niet veel veranderd. Volgende week treft Noormannen weer een ploeg uit het rechterrijtje. Het in iets betere vorm verkerende Veere bezoekt de Prelaat. Voor de Noren een week de tijd om de messen te slijpen en zaterdag weer vol voor de overwinning te strijden!