Zaterdag 15 april stond de uitwedstrijd tegen VC Vlissingen op het programma. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen kansloos verloren met 4-0 tegen de subtopper. Dat het een lastige wedstrijd zou worden, was dus een feit. Vooraf zou je dan ook tekenen voor een punt. Na de wedstrijd overheerste toch het gevoel dat niet 1 punt was gewonnen, maar 2 verloren na het 2-2 gelijkspel.

Trainer Lennard kon in deze wedstrijd beschikken over een nagenoeg fitte selectie. In de basis weinig veranderingen ten opzichte van de weken ervoor. Het vermelden waard is de rentree van Damian Cijsouw in de basis elf.

In de 1e helft had Vlissingen het balbezit zonder dat het echt gevaarlijk werd. In de 1e helft kwam het tot zo'n 3 á 4 schotkansen die allen werden gestopt door goalie Levien Minderhoud. Met name in de 2e helft ontpopte de jonge goalie zich met fraaie reddingen tot man of the match aan Noormannen zijde. In de 15e minuut kwam Noormannen, ondanks het mindere balbezit toch wel verdiend op voorsprong. Na goed druk vooruit zetten van de gehele ploeg gaf de keeper de bal op een presenteerblaadje aan Rens de Visser. Die maakte daarna oog in oog met keeper Ben Sallem geen fout. De rest van de 1e helft bleef het spelbeeld onveranderd. Vlissingen had het betere van het spel in balbezit en Noormannen was misschien wel gevaarlijker dankzij snelle uitstoten.

Na de rust kwam Noormannen snel op een 2-0 voorsprong via Dylan Knevel. Op dat moment had je het gevoel dat er bij Vlissingen wat was geknakt en dat het een kwestie van tijd was voordat de 3-0 zou vallen. Die viel voor de uitploeg helaas niet. Vlissingen kreeg weer iets meer vertrouwen in een goede afloop, nadat het een aantal keer had gewisseld. Deze wissels waren duidelijk een kwaliteitsimpuls en hierdoor werd Noormannen teruggedrongen. De 1-2 viel helaas te snel, waardoor even later ook nog de 2-2 viel.

Aan het eind van de competitie weten we pas of dit een belangrijke punt is wat is gepakt, of dat er 2 beslissende punten zijn laten liggen. Noormannen heeft nog een voorsprong van 3 punten (en een beter doelsaldo) op eerste achtervolger LeBo. Het spel van de laatste weken geeft echter vertrouwen dat de voorsprong behouden kan blijven. Mogelijk dat er zelfs een stuntje in zit tegen titelkandidaat Dauwendaele volgende week.