De 1e bekerwedstrijd

Na drie oefenwedstrijden te hebben gespeeld is het vandaag tijd voor de eerste bekerwedstrijd. De wedstrijd wordt gespeeld tegen Colijnsplaatse Boys. De oefenwedstrijden werden allen gewonnen. Tijd om deze goede reeks door te zetten in de eerste bekerwedstrijd.

De elf namen van de nieuwe coach Michael zijn als volgt:

Levien

Stijn – Rody – Finy

Patrick – Jesse – Jari – Rens J – Julian

Dylan K – Dylan M

Bank: Ivo, Cas, Ron en Sven

De eerste twintig minuten is nog een beetje aftasten van beide ploegen. Tijdens deze eerste twintig minuten zijn er enkele kansen voor de Noormannen en een uitval van Colijnsplaatse Boys. Na twintig minuten gaat Julian alleen op het doel af na een mooie pass van Jari. Deze kans gaat helaas verloren. Na 25 minuten krijgt Colijnsplaatse Boys een grote kans. Door een geweldige redding van Levien blijft de stand 0-0. In de 27e minuut wordt Dylan M. weg gestoken richting het doel van Colijnsplaat. Dylan weet deze kans om te zetten naar een doelpunt. Het is 1-0 voor de Noormannen. De assist komt op naam van Jesse. Na nog enkele kleine kansen voor de Noormannen blijft het nog steeds 1-0. In de 40e minuut krijgt Jari de bal voor zijn voeten. Hij krijgt de tijd om aan te leggen voor een schot van ongeveer 25 meter. Met een snoeihard schot verslaat hij de keeper van Colijnsplaatse boys. Het is 2-0 voor de Noormannen. In de 45e minuut krijgt de Noormannen een hoekschop voor. Finy legt de hoekschop neer bij de tweede paal. Dylan M. kopt de bal terug voor het doel waar Rody op de doellijn de bal binnen kan tikken. Het is 3-0 en dit is ook meteen de ruststand.

Na de rust is het spelbeeld duidelijk. De Noormannen heeft veel de bal maar weet dit vele balbezit niet om te zetten in grote kansen. Na 70 minuten gespeeld te hebben valt Stijn geblesseerd uit. Zijn vervanger is de debuterende Sven Joosse. Met nog een kwartier te spelen krijgt Dylan K. een kans uit een mooi opgezette aanval. De kans leidt uiteindelijk tot een hoekschop voor de Noormannen. In de 80e minuut gaat Jesse aanleggeen voor een vrije trap. De vrije trap gaat bijna over de keeper van Colijnsplaatse Boys heen maar belandt op de lat. De rebound wordt op de paal geschoten. Met nog 5 minuten te spelen kopt Julian uit een goede voorzet tegen de onderkant lat. Er wordt van de kant van de Noormannen geappelleerd dat de bal over de lijn is maar de scheidsrechter wilt er niet aan geloven. Het blijft 3-0. In de laatste minuut krijgt Dylan knevel nog een grote kans, helaas gaat de kans verloren. De bal gaat via de paal aan de verkeerde kant van het doel naast. De scheidsrechter houdt het voor gezien en maakt een einde aan de wedstrijd. De eindstaat blijft 3-0.

Na de eerste drie punten voor de Noormannen in de beker wordt het bekeravontuur volgende week voortgezet uit naar WIK. Kijken of dat de goede reeks hier voortgezet kan worden.