Na overwinningen tegen 4e klassers Colijnsplaatse Boys en WIK werd ook 3e klasser De Meeuwen, dat eveneens en met nog overtuigendere cijfers van beide ploegen wist te winnen, aan de Wasschappelse zegekar gebonden. Noormannen bekert door en zal op zaterdag 21 oktober het bekeravontuur vervolgen.

Met al een goeie vijf fietskilometer in de benen trad Noormannen in haar nieuwe maar inmiddels ook al vertrouwde formatie aan. De basis elf bestond uit Levien, Julian, Rens de V, Rody, Jesse, Jari, Thomas, Erwin, Rens J, Dylan M en Dylan K. Finy, Ron, Patrick, Luuk en Cas begonnen op de bank. Noormannen begon sterk, fel en oogde fit en gretig, zoals je een derby hoort te spelen. Het was al in de eerste minuten dat Noormannen door goed druk zetten een 100% kans kreeg op de 0-1, maar helaas werd het net niet gevonden. Ook Meeuwen kreeg via voormalig Noormannenspeler Menno de Nooijer een grote kans, ware het niet dat Julian zich met al zijn ziel en zaligheid voor het schot gooide en de bal tot hoekschop deed keren. Het veldspel van Noormannen was beter en het gevaar van Noormannen dan ook groter. Nog voor de drinkpauze kreeg Noormannen een penalty, maar helaas mist ook een specialist weleens. De drinkpauze had de specialist echter goed gedaan, want een lange bal van Jari werd door Erwin (de specialist) op waarde geschat en na het uitkappen van z’n directe tegenstander zeer vakkundig afgerond. Meeuwen hanteerde regelmatig, al dan niet gedwongen, de lange bal of probeerde via onze linkerkant tot kansen te komen. Menno werd nog een tweede grote kans gegeven, maar kon het helaas voor hem na omspelen van de keeper toch niet afmaken. Rust.

De tweede helft begon redelijk in evenwicht met kansen voor beide ploegen. Noormannen had het vizier niet op scherp en miste vaak doel. Uit een vrije trap kopte Rens de V de bal in de handen van de keeper en ook Rens J en de Dylans konden de marge niet verdubbelen. Meeuwen had het vizier scherper, maar ze stuitte telkens weer op een uiterst goed keepende Levien, een rood-zwart been of schoot net als Noormannen ook over of naast. Meeuwen voerde de druk op en Noormannen liet het na te voetballen zoals het in de 1e helft zo goed deed. De thuisploeg werd gevaarlijker, had het overwicht en kreeg zelfs een strafschop. Ook Meeuwen liet deze kans onbenut en schoot over. Niet veel later was het dan toch raak toen Menno een vrije trap tegen de touwen werkt. Noormannen had iets terug kunnen doen via een penalty, maar helaas zag de leidsman het overduidelijk naar beneden trekken van Dylan M niet. En je moet toch echt trekken, hangen, sleuren wil je Dylan M naar de grond krijgen. En dan, als een duvel uit een doosje, scoort Thomas de 1-2! Een vrije trap vanaf de middellijn wordt het strafschopgebied ingebracht en na wat koppen en passen eerst door Dylan K ingekopt maar van de lijn gehaald en is het Thomas die de bal alsnog het netje weet te doen bollen. Noormannen wint de wedstrijd met 1-2 en gaat door naar de knock-outfase van het bekertoernooi!

Na 3 vriendschappelijke en 3 bekerwedstrijden kan de ploeg van trainer Michael Richard 6 overwinningen overleggen met 17 doelpunten voor en 2 tegen. Een mooi moyenne en goede start van het voetbalseizoen. Ondanks dat successen in het verleden geen garantie geven op de toekomst biedt zo’n voorbereiding perspectief. Er heerst vertrouwen, plezier en er hangt een goede sfeer. Een cocktail die weleens tot een mooi seizoen zou kunnen leiden. Aanstaande zaterdag wordt de competitie afgetrapt met een thuiswedstrijd tegen Waarde. Ben jij erbij?! Vul dan ook nog snel een Prognostiek in!