Het was alweer 9 wedstrijden geleden dat Noormannen 1 een wedstrijd won. Na de succesvolle voorbereiding inclusief bekercampagne werd ook de eerste competitiewedstrijd tegen Waarde 1 aan de zegekar gebonden, maar sindsdien hapert de toen op stoom zijnde Wasschappelse motor. Het verlangen naar de ommekeer is groot. Is ie dan nu ingezet? 
 
Na 2 eerdere afgelastingen werd afgelopen dinsdag de wedstrijd Noormannen 1 - Apollo 69' dan eindelijk toch gespeeld. Noormannen beschikte niet over de volledige selectie en moest vanwege de personele 'problemen' zelfs een derde keeper optrommelen. De oplossing heeft dat probleem echter snel doen vergeten, want zoals gezegd trok Noormannen eindelijk weer aan het langste eind, mede dankzij Erik (de opgetrommelde derde keeper). Over de gehele wedstrijd bezien is Noormannen de terechte winnaar. De Wasschappelse formatie heeft op 1 mogelijkheid, die dan ook direct werd verzilverd, na en nog een schot op doel vanuit een lastige hoek eigenlijk niks weggegeven, terwijl het zelf wel kans op kans creëerde. Dat laatste was ook afgelopen zaterdag al het geval tegen Kruiningen, maar toen, net als dinsdag, stond het vizier niet op scherp. En dat is zonde, want niet alleen is het voor een verdediging prettig om enige marge te hebben, ook ontstaat er doorgaans meer rust en ruimte om het spel te spelen waarvan is gebleken dat we goed beheersen, namelijk gewoon voetballen. Wat mooi was om te zien was de energie, de onverzettelijkheid, de wil om de wedstrijd te winnen. Er werd op iedere linie hard gestreden, zowel aanvallend als verdedigend, zowel door aanvallers als verdedigers. Aanvallers die op tot op zekere hoogte verdedigers afjoegen en passlijnen blokkeerden, verdedigers op het goede moment inschoven en van daaruit gevaar stichtten en middenvelders die het beste van beide werelden combineerden. Was het dan ook allemaal met mooi voetbal? Nee. De eerste helft was voetballend aardig, verdedigend goed. De tweede helft begon voetballend aardig, maar degradeerde naarmate de klok verder tikte naar slecht. Maar wanneer is voetbal slecht, als op de manier zoals werd gespeeld zich wel kans op kans voordoet. De omgang met die kansen, dat was wel slecht. Wellicht ontbrak het net iedere keer aan dat kleine stukje benodigde energie om de scherpte voor de goal te behouden, omdat het leeuwendeel van de energie eventjes daarvoor werd gestoken in het collectief verdedigen. Want dat was, zoals gezegd, zeker wel goed. 
 
Aanstaande zaterdag speelt het vlaggenschap uit in en tegen Nieuwland. Afhankelijk van de score kan Noormannen bij een overwinning een plekje stijgen op de ranglijst en langzaamaan weer gaan nadenken over aansluiting bij de subtop. De wedstrijd tegen Nieuwland is tevens de eerste wedstrijd uit de tweede periode. 
 
Houdt u ook de Prognostiekpagina in de gaten, want eind deze week volgt ook daar weer een update! 
 
Voor het wedstrijdverslag verwijs ik u graag naar de X-pagina van Noormannen op https://twitter.com/VVdeNoormannen.  
 
Hopelijk tot zaterdag in Nieuwland!