Op een wit sportpark de Prelaat werd op zaterdag 2 december om 14:30 afgetrapt voor wederom een belangrijke wedstrijd voor het vlaggenschip: Noormannen 1 - Veere 1. Om aansluiting te krijgen bij de bovenste helft van de ranglijst waren drie punten voor de Noormannen noodzakelijk. Veere kende een bijzonder goede start van de competitie met de eerste periodetitel, maar verloor haar laatste twee wedstrijden en begon de zaterdag als nummer 3 van de ranglijst.

Noormannen begon de wedstrijd in de inmiddels vertrouwde formatie: 4-2-3-1, met Levien op doel, Rody, Rens de Visser, Erwin en Finy in de achterste linie, Patrick en Jesse als controleurs en Rens Janisse, Thomas en Dylan Knevel met daarvoor Dylan Maljers als diepe spits. Mede door de bijzondere omstandigheden - aan de tribune-zijde van het veld lag sneeuw en was zowel de bal als de zijlijn moeilijk zichtbaar - begon de wedstrijd wat rommelig met kansen over en weer. Uiteindelijk wist Noormannen, zoals de laatste weken vaker in de eerste helft, de controle te krijgen en dit keer levert dat ook twee doelpunten op. Na een mooie crosspass van Rody en dito actie van Rens Janisse vloog de 1-0 tegen de touwen en op slag van rust scoorde Dylan Knevel de 2-0. Een verdiende voorsprong na een prima eerste helft.

Waar de tweede helft van de Noormannen de laatste weken vaak van een (stuk) lager niveau is dan de eerste helft, kwam de start van de tweede helft deze keer een stuk meer in de buurt van de eerste helft. De Noormannen kwam wel iets meer onder druk te staan en verloor de bal sneller dan nodig, maar wist de ban te breken door halverwege de tweede helft te scoren. Uit een vrije trap van Erwin kopte Dylan Maljers overtuigend de 3-0 binnen. Niet veel later tikte Rens Janisse slim een rebound van Patrick Knevel binnen en stond een comfortabele 4-0 voorsprong op het scorebord. In het restant van de wedstrijd kwam de thuisploeg niet meer echt in de problemen en zo konden drie belangrijke punten worden bijgeschreven.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen MZVC op het programma. Weet Noormannen deze ook te winnen, dan kan het - afhankelijk van de resultaten van de andere ploegen - de degradatiezone verlaten. Opnieuw een belangrijke wedstrijd dus, waarbij ze alle support in Middelburg goed kunnen gebruiken!