Op zaterdag 27 Januari stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop weer op het programma. Vorige week zou er eigenlijk al gespeeld worden maar de vorst en de regen gooide roet in het eten. Gelukkig waren de weergoden ons vandaag goed gezind. Op De Prelaat kwam de hekkensluiter Jong Ambon op bezoek.

Jari Patrick
Thomas

Julian Dylan K. Rens J.
Op de bank zaten Stijn, Jesse, Ron en Cas.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Op het hobbelige veld komt Noormannen er voetballend lastig doorheen. Vanuit achteren wordt de weg naar voren gezocht maar door veel slordigheden is het Jong Ambon wat het meest gevaarlijke is. Een aantal kansen hadden zomaar de 0-1 op kunnen leveren, echter stond het vizier telkens niet op scherp voor het doel. De taak aan de Noormannen om dit de 2e helft anders aan te pakken.

In de rust worden er een aantal positiewisselingen gedaan. Rens de Visser schuift twee linies op naar de spits, Dylan K. mag de rechtsbuitenpositie invullen waardoor Julian naar rechtsback schuift en Rody naast Erwin centraal in de verdediging komt te staan. In de 2e helft zijn de slordigheden iets minder aan de Noormannen kant en krijgt het iets meer de overhand. Echter leidt dit nog niet tot grote kansen. In de 62e minuut gaat Thomas over het been van een Jong Ambon speler waardoor De
Noormannen een penalty krijgt. Erwin benut deze strafschop en zorgt voor de 1-0 op het scorebord.
Ondertussen zijn Stijn en Jesse in het veld gekomen voor Patrick en Finy. Noormannen ging op zoek naar de 2-0 maar deze bleef lang uit. Jong Ambon zocht naar de aansluitingstreffer en kreeg hier ook een grote kans voor vanuit een afstandsschot. Echter was het Levien die dit met een prachtige redding voorkwam.
Uiteindelijk scoorde de Noormannen rond de 85e minuut de 2-0 door een uitbraak via Rens Janisse die goed het overzicht hield en de bal aflegde op de meegelopen Dylan die vervolgens rustig bleef en de bal in het net schoot. Erwin sloot de wedstrijd af met zijn 2e van de middag door een vrije trap vanaf randje 16 in de verre hoek te schieten, 3-0. Dit was tevens de eindstand.
Het voetbal was vandaag niet best maar de 3 punten blijven op De Prelaat. Volgende week wacht een uitwedstrijd naar Waarde om 15 uur.