Noormannen 1 heeft zaterdag een 1-2 nederlaag geleden tegen koploper Kapelle. In de laatste minuten kreeg de thuisploeg het deksel op de neus
en stond zo met lege handen. Toch kan de ploeg terugkijken op een prima wedstrijd.

Trainer Michael kon weer beschikken over meer spelers ten opzichte van een week geleden. Desondanks was de start van de ploeg niet goed. Na zo'n 5 minuten spelen lag de bal namelijk al achter keeper Levien. Een corner werd niet goed verwerkt en de bal kwam voor de rechtsbuiten van Kapelle te liggen. Die kapte een paar verdedigers van Noormannen (te
gemakkelijk) uit en schoot beheerst binnen: 0-1. Het antwoord van Noormannen liet niet lang op zich wachten. Na een schitterende aanval over veel schijven was gelegenheidsrechtsbuiten Stijn de afmaker. De rest van de 1e helft ging gelijk op. Vanwege de slechte staat van het veld, kozen beide ploegen geregeld voor de lange bal, wat leidde tot een hoog tempo en veel omschakelwerk. Buitenom een schot van grote afstand van Dylan M. waren er niet veel kansen meer te noteren in de 1e helft.

In de 2e helft een bijna identiek schouwspel. Kapelle mocht meer de bal hebben, Noormannen maakte het veld compact en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Achterin werden er nauwelijks kansen weggegeven. Ook in de 2e helft een schot van zo'n 35 meter van Dylan M. welke bijna tot doelpunt werd gepromoveerd. Daarna nog een gevaarlijk moment van Rens
Janisse, echter ook dat resulteerde niet in een (verdiend) doelpunt voor de thuisploeg. Op het moment dat één ieder op de Prelaat genoegen lijkt te gaan nemen met een punt, wordt er makkelijk een vrije trap gegeven door de niet consequent fluitende scheidsrechter. Vanaf zo'n 25 meter weet Levien in 1e instantie nog redding te brengen. De rebound is
echter een prooi voor Kapelle: 1-2. Een onterechte nederlaag voor Noormannen.

Met name de inzet en beleving was prima vandaag van Noormannen zijde. Zo staat de ploeg er heel anders voor dan aan het begin van de competitie. Dit moet voldoende vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Goes op het programma. Die ploeg zou dan de 2e periode kunnen pakken. Aan Noormannen
de taak hier een stokje voor te steken. Ook heeft de ploeg nog wat goed te maken voor de 5-2 nederlaag eerder dit seizoen tegen Goes.