Weer een ploeg uit het linkerrijtje en weer geen overwinning voor Noormannen 1. Deze eerste zin kon direct worden gekopieerd uit het stukje van de vorige keer. 's Heer Arendskerke was deze keer met 2 - 5 te sterk. Een uitslag die overigens als geflatteerd mag worden bestempeld, want de krachtenverhouding lag niet zo ver uiteen. Sterker nog, Noormannen had toen het 2 - 3 stond zelfs mogelijkheden om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten, maar in plaats daarvan viel de 2 - 4 en leek het verzet grotendeels gebroken. Door de nederlaag is Noormannen verstoten van de veilige 8e plaats, omdat het qua doelsaldo beter presterende Zaamslag door een overwinning in punten op gelijke hoogte is gekomen. 
 
Een (U) en 2 - 5 dus. In eerste instantie zou je verwachten dat niemand dit afgelopen zag aankomen. Niets is echter minder waar, want het is Nathalie Meijers die een full pull heeft behaald en 10 punten krijgt bijgeschreven. Een welkome opsteker voor Nathalie want ze had tot afgelopen weekend nog 'slechts' 6 punten verzameld. Nathalie is daarmee op de 5e plaats beland en deelt deze plaats met Erika Toutenhoofd, Liz Sturm. Dario Schepens, Ylke Houterman en Peter Houmes, die allen enkel de Toto juist hadden voorspeld. De 5e plek geeft helaas nèt geen prijs. 
 
Naast Nathalie, Erika, Liz, Dario, Ylke en Peter waren er nog 38 anderen die eveneens een U hadden ingevuld bij deze wedstrijd. Dat betekent dat 10 deelnemers geen punten hebben kunnen bijschrijven, waaronder ook rode lantaarn drager Henny Cijsouw. Henny heeft overigens gezelschap van Vincent Toutenhoofd. Beiden hebben tot dusver 3 punten verzameld. Maar niet getreurd heren: Parijs is nog ver. 
 
De top-4 is ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorige week. Jari Kaland, Wouter Verstraate, Jesse Simonse en Damian Cijsouw zijn 4 van de genoemde 38 en blijven de lijst aanvoeren. Maar wees alert: de Prognostiek is een marathon, geen sprint. 
 
De meest voorspelde uitslag voor deze wedstrijd was evenals de voorgaande wedstrijd 1-3. Dat was met een totaal van 68 voorspelde doelpunten voor en 142 voorspelde doelpunten tegen ook de gemiddelde voorspelling (1,2 - 2,6 om precies te zijn). Daarmee heeft het vlaggenschip het deze speelronde, net als de vorige speelronde en ook die daarvoor, slechter gedaan dan de gemiddelde voorspelling. Selectiespelers Jesse Simonse en Luuk Joosse waren met beiden 0 - 5 overigens het minst positief over een voor Noormannen goede afloop. Gelukkig was hun inbreng deze wedstrijd dan ook minimaal. Of zouden ze dit al hebben zien aankomen en juist daarom zo'n hoge score hebben ingevuld? Geen idee. Pierce Jobse (4 - 2), Dion Conte (3 - 1) en Marije Elzinga (2 - 0) waren op hun beurt dan weer het meest optimistisch. Dat zien we graag! 
 
Voor de prognostiek is het nu winterstop. De volgende thuiswedstrijd staat gepland op 28 januari 2023. Rest ons niets anders dan alle deelnemers fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar te wensen! 
 
Oja, zien we jullie nog terug op het kerststollenzaalvoetbaltoernooi? Be there! 
 
 
Kijk hier voor de tussenstand: VV De Noormannen - Prognostiek 2022-2023