De thuisploeg staat na 5 gespeelde wedstrijden op een keurige 8e plaats. Deze plaats betekent aan het eind van het seizoen directe handhaving. Mede hierdoor kan Noormannen spreken van een prima seizoensopening. Het zou een hele prestatie zijn indien deze positie behouden kan blijven.  

De punten werden tot nu toe gepakt tegen ploegen die terug te vinden zijn in het rechterrijtje. Zo ook vorige week op Kamperland, namelijk 1 punt tegen Bevelanders door het gelijke spel. Op basis van kansenverhouding had Noormannen recht op meer. Helaas konden de kansen niet worden verzilverd. 

Zaterdag komt Patrijzen op bezoek. De ploeg uit 's Heerenhoek is, net zoals vorig seizoen, terug te vinden in de subtop. Een ploeg dus uit het linkerrijtje. Het lijkt erop dat de verschillen in de 3e klasse A dit seizoen groot zijn en dat er een tweedeling ontstaat tussen de bovenste en onderste ploegen. Een overwinning of gelijkspel voor de thuisploeg zou dus gezien kunnen worden als bonuspunten. Is dit onmogelijk? Gezien de recente wedstrijden tegen Patrijzen lijkt het van niet. Noormannen werd weliswaar verslagen door Patrijzen in de laatste onderlinge duels, echter met veel pijn en moeite. Zo werd vorig jaar op 'de Prelaat' nipt met 0-1 verloren, vanwege een hoekschop die in 1 keer in het doel belandde. 

Indien er zaterdag een stuntje in zit, klimt de ploeg van Kerkhove mogelijk in de stand en is het omstreeks 16.30 uur zelf terug te vinden in het linkerrijtje. Alles om voor te spelen dus.