Andre Toutenhoofd

Afgelopen weekend bereikte ons het bericht dat erelid André Toutenhoofd is overleden. We hebben André de laatste 5 jaar niet meer op de Prelaat gezien in verband met opname in het ziekenhuis, Ter Reede en Willibrord.

André was in zijn jongere jaren actief als keeper in diverse elftallen. Het eerste elftal heeft hij nooit bereikt. Hij was destijds ook leider van jeugdteams. Hij ging graag mee als leider met de Noormannen jeugdreisjes. Naast Noormannen zat ook Feyenoord in zijn hart.

Na zijn actieve carrière heeft hij op bestuurlijk vlak veel betekend voor de vereniging. In de jaren ’80 was hij voorzitter van de vereniging. Vervolgens is hij jeugdvoorzitter geworden. In die rol zat hij ook in het bestuur. Daarnaast was hij voorzitter van de recreatiecommissie. Hij beheerde de jeugdreiskas en was nauw betrokken bij het organiseren van de oliebollenactie, bazar, prestatieloop en grote clubactie. Hij begeleidde ook de Pupil van de Week en iedereen kan zich nog wel het omroepen van de opstelling van het eerste elftal herinneren. Op woensdag kon je de verslagjes in de Bode en de Faam nalezen, die hij in zijn eigen kenmerkende stijl had geschreven. En was je als jeugdlid jarig, dan had je al een dag van tevoren een kaart in de brievenbus.   

Alsof dat nog niet genoeg was, organiseerde hij jarenlang de jeugdzaalvoetbaltoernooien in de schoolvakanties, het 7-dorpentoernooi in de winter en het Schoolvoetbaltoernooi op Walcheren. Hij voerde al deze taken op zijn geheel eigen wijze en naar eigen inzicht uit. Als geen ander kon hij vrijwilligers regelen. Had je al 2x nee gezegd, dan werd het de 3e keer toch ja.

Toen hij opgenomen werd in het verpleegtehuis legde hij met moeite zijn taken neer. Naast Noormannen zette hij zichzelf ook in voor andere verenigingen en instanties, zoals FNV, PvdA, wielercomité en op het laatst de Buurtzorg. Ook op Willibrord bleef hij activiteiten organiseren. Elke donderdag een quiz en ook regelmatig een voetbalpoule als het Nederlands elftal speelde of natuurlijk Feyenoord.

We nemen afscheid van een markante Noorman.

Voorafgaand aan de wedstrijden van het eerste en tweede elftal wordt er een minuut stilte gehouden.