Voor Noormannen 1 blijft de spanning om te snijden. Dankzij het gelijkspel tegen Nieuwland (2 - 2) en de nederlagen bij de concurrenten 'wint' Noormannen toch 1 punt ten opzichte van de naaste belagers. Dat hadden er 3 kunnen zijn, maar in het voetbal krijgt men niet altijd wat men verdient. Met nog 4 wedstrijden te gaan bezet Noormannen de veilige 8e plaats in de ranglijst met 1 punt voorsprong op Apollo '69 (en een doelsaldo van +5). De ranglijst rondom de felbegeerde plek 8 is als volgt: 

afbeelding 1
 
Zoals in eerdere berichten genoemd heeft en houdt Noormannen op papier het makkelijkste programma, bezien vanuit de plekken op de ranglijst van de komende tegenstanders. Dat maakt Noormannen favoriet voor handhaving, maar de mannen 'moeten dat nog wel even doen' . Voetbalzuid.nl heeft een soort eigen Prognostiek want de website maakt ook voorspellingen van de wedstrijden. Volgens de website speelt Noormannen gelijk tegen Veere en wint het daarna achtereenvolgens van MZVC, Jong Ambon en Rillandia met een totaal doelsaldo over die wedstrijden van 9 - 2. Als Noormannen dat in de praktijk weet te brengen, pakt het dus 10 van de 12 punten en is het voor handhaving alleen afhankelijk van Apollo, dat er 11 van de 12 moet halen om minimaal met Noormannen gelijk te komen. Volgens voetbalzuid.nl verliest Apollo van Kruiningen, speelt gelijk tegen Nieuwland, verliest van Veere en wint van MZVC. Dat betekent slechts 4 punten uit de mogelijke 12. Maar ook Veere zou het toch nog penibel kunnen worden. Volgens voetbalzuid.nl spelen ze gelijk tegen Noormannen, gelijk tegen Wemeldinge, winnen ze dus van Apollo en verliezen ze op de laatste speeldag van Nieuwdorp. Maar wat als Apollo wint van Veere? Dan heeft Apollo 7 punten en Veere slechts 2, wat betekent dat beide ploegen in punten gelijk komen en dat het doelsaldo dus de doorslag moet geven. Dan staat periodekampioen Veere dus wellicht op degraderen. 
 
afbeelding 2
 
Voor Noormannen geldt in ieder geval dat het alles in eigen hand heeft. En als de voorspellingen van voetbalzuid.nl enigszins uitkomen, dan heeft zelfs Noormannen ruimte om punten te morsen, al wordt het dan wel afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. 
 
Conclusie is dat het wellicht tot op de laatste speeldag spannend blijft wie er precies naar de nieuw te vormen 5e klasse van het zaterdag voetbal zullen degraderen. Noormannen hoopt in ieder geval op jullie support. Bijzijn is meemaken!!