Allereerst een stukje historie van onze opponent van vandaag, Hoedekenskerke. Hoewel in het wapen van Hoedekenskerke drie bolhoeden zijn afgebeeld, heeft de naam van het dorp niets met hoeden te maken. De naam is afkomstig van de heer Odekijn, die in de 15e eeuw een kerk in het dorp stichtte. Van deze kerk is inmiddels niets meer over, behalve het priesterkoor.

Dan nu naar de wedstrijd zelf. Hoedekenskerke nam voor de wedstrijd de zesde plaats in met 12 punten achterstand op De Noormannen. Op een mooie middag met een moeilijk laaghangend zonnetje begon de wedstrijd met de opstelling als volgt:

Niels
Jacco – Jari – Rens V. – Jens
Julian – Erwin – Rens J.
Remco – Pedro – Mark

Wissels: Patrick, Ron en Dylan

Noormannen begon zwakjes aan de wedstrijd en dat kwam ons bijna duur te staan. Een paar mooi uitgespeelde aanvallen van Hoedekenskerke eindigden of op de paal of in de handen van de prima keepende Niels. Daarna kreeg Noormannen een beetje grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in een schot op de paal. Een paar minuten later werd het 0-1 door een goede steekpass op Remco waarna een tegenstander zelf de bal in het doel gleed. Misschien tegen de verhouding in, maar Noormannen ging met een voorsprong de rust in.

Na de rust kwam Noormannen in het eerste kwartier meer aan voetballen toe. Hoedekenskerke kwam er niet meer zo goed uit met de bal en wederom Remco liep het strafschopgebied van de tegenstander binnen en werd gevloerd. Erwin schoot vanaf 11 meter raak. Een minuutje later was ook de 0-3 een feit. Na een mooie voorzet van Mark schoot Erwin zijn tweede binnen. Het laatste half uur was Noormannen zichzelf niet meer. Na knullig balverlies kwam Hoedekenskerke er snel uit en schoot de 1-3 binnen. Ze gingen er weer in geloven en werden geholpen door een handsbal in de 16 meter. Penalty. Raak, 2-3. Noormannen kwam er niet meer aan te pas en de 3-3 was een feit.

Na dit gelijkspel staat Noormannen nog steeds aan kop. Op 1 punt verschil van achtervolger Bevelanders, die met 6-0 wisten te winnen van DwO. Volgende week hopen op een beter resultaat op Derby Day.