Met nog twee speelronden te gaan, kon Noormannen zaterdagmiddag een nieuwe belangrijke stap richting de titel zetten. Een overwinning vandaag zou betekenen dat een gelijkspel volgende week zou volstaan. Dat moest dan wel gebeuren tegen een in goede vorm verkerend Heinkenszand. De laatste twee wedstrijden wisten zij met 8-1 en 3-0 te winnen. We waren dus gewaarschuwd!

Dylan ontbrak vanwege een schorsing na zijn vierde gele kaart tegen Bevelanders. Rens J. en Jesse konden ook niet aan de aftrap verschijnen, allebei vanwege een blessure. Zij konden nog wel op de bank plaatsnemen, naast Devi die weer terug was van vakantie. Daar stond tegenover dat de schorsing van Niels werd teruggedraaid van drie naar één wedstrijd en hij dus weer gewoon speelgerechtigd was. De basisopstelling zag er daarmee als volgt uit: Niels; Jacco, Jari, Rens de V., Finy; Pieter Jan, Julian, Erwin; Ron, Pedro, Mark.

Zoals gezegd: Noormannen was gewaarschuwd. Het was dus zaak om scherp aan te wedstrijd te beginnen. En hoewel dat ook het geval was, deed Heinkenszand daar nog een schepje bovenop. Ze waren net iets scherper in de duels en op de tweede ballen. Met twee ballen op de lat en een geweldige redding van Niels, die een vrije trap uit de kruising haalde, kwam Noormannen in de eerste helft dus drie keer goed weg. Zelf zetten we daar een aantal goede aanvallen tegenover, maar ging het in de eindfase telkens net mis. Echt grote kansen leverde dat dus niet op.

Het eerste kwartier na de rust kabbelde voort en langzaam begon de tijd voor Noormannen te dringen. We gingen dus wat meer risico’s nemen en het tempo opschroeven. Na goede kansen voor Pedro en Mark was het Ron die in de 75e minuut geweldig uithaalt. Vanaf de rechterflank jaagde hij de bal in de kruising. Noormannen op 0-1 en de gewenste voorsprong op zak. Lang konden we er echter niet van genieten. Drie minuten later krijgt Heinkenszand namelijk een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Drie man verschijnen vrij voor Niels, waarvan één speler de bal gemakkelijk in het doel kan koppen. Een lucht van buitenspel hangt eraan, volgens de vlaggende Iek stond de doelpuntenmaker zelfs twee meter buitenspel. De scheidsrechter denkt het echter beter te zien en weigert iets met het signaal van Iek te doen. De resterende tien minuten verliepen chaotisch. Uiteindelijk levert dat nog één goede kans voor de goed spelende Julian op, maar de bal valt net niet lekker voor zijn voeten, waardoor hij niet goed kan uithalen.

Al met al een zeer teleurstellend resultaat. Desondanks houdt Noormannen alles in eigen hand. Zeker is dat we ons kunnen opmaken voor een zinderend competitieslot met Noormannen, Bevelanders en Veere die nog alle drie kampioen kunnen worden. We kunnen dus alle steun gebruiken volgende week in de directe confrontatie met Veere. Komt allen naar de Prelaat!