Noormannen? Veere? Belevanders? Het weekend van de ontknoping in de 4e klasse A. Drie ploegen die die op zich, afhankelijk van elkaars score, aanspraak konden maken op de titel. Ondanks de matige partij vorige week in Heinkenszand had Noormannen het nog steeds in eigen hand. De opdracht was eigenlijk vrij simpel: winnen. Echter, niets bleek minder waar…

De opstelling bestond uit Niels, Jesse, Jari, Rens, Finy, Danny, Julian, Erwin, Ron, Mark en Dylan.

Noormannen kwam goed uit de startblokken en had de eerste 20 minuten het beste van het spel. Niet veel later ontsnapte Erwin, op goed aangeven van Mark, aan de aandacht van de verdediging en tekende nadat hij ook de keeper wist te omspelen aan voor 1-0. Een goed begin is het halve werk… zegt men. Door de spelopvatting van de tegenstander kwam het tactisch plan van Noormannen niet goed uit de verf en was het de lange bal van Veere dat de druk bij ze wegnam. Nadat Veere dankzij een goed ingeschoten vrije trap op gelijkspel kwam was het nog voor rust al 1-2.

De tweede helft had Noormannen de wind mee, zij het slechts letterlijk, want de scheidsrechter van dienst miste (of negeerde?) vlak na rust een zuivere handsbal hetgeen Noormannen een penalty had opgeleverd. Een opmerkelijke beslissing. De figuurlijke wind woei ons helaas niet in de rug en het was al snel Veere dat wederom het net liet bollen. Een hattrick, 1-3. Niet veel later kreeg Noormannen alsnog een penalty die Erwin feilloos binnenschoot, 2-3. Dit bleek echter het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Door het opportunistische spel van Noormannen kreeg Veere voorin meer ruimte en wist het uit te lopen tot 2-5.

Een deceptie. Geen kampioenschap voor Noormannen. Helaas. Maar… promotie naar de 3e klasse kan nog steeds worden bereikt door de nacompetitie. Zaterdag 20 en 27 mei worden de promotie-/degradatiewedstrijden gespeeld. Een tweeluik tegen de nummer 12 van de 3e klasse (nu Lewedorpse boys).