Noormannen 1 trad zaterdag 28 oktober thuis aan tegen F.C. de Westhoek. Vorig jaar hebben we ervaren dat zij een goed voetballende ploeg zijn en beschikken over een aantal technisch goede voetballers.
Noormannen ging met vertrouwen de wedstrijd in, de laatste 3 wedstrijden werden namelijk in winst omgezet. Ook was er positief nieuws uit de ziekenboeg, nagenoeg de gehele selectie is blessurevrij.

Noormannen trad aan in de volgende opstelling: Niels; Jacco, Jari, Rens de V., Finy; Julian, Jesse, Erwin; Patrick, Dylan, Mark. Op de bank namen Jaimy, Remco en Ron plaats.

Noormannen begon de 1e helft met de wind in de rug. Het spel speelde zich met name op de helft van de Westhoek af. Noormannen had grip op het middenveld en dit zorgde ervoor dat het geliefde positiespel van de Westhoek werd ontregeld. In het eerste kwartier hadden we onszelf kunnen belonen, echter werden in en rond het zestienmetergebied de verkeerde keuzes gemaakt. De Westhoek was vooral gevaarlijk via snelle uitvallen. 2 van deze counters waren wel direct dotten van kansen. Op dat moment konden we van geluk spreken dat ook hier het vizier niet op scherp stond. Een aantal minuten voor rust wist Noormannen het betere veldspel toch in score uit te drukken. Een combinatie tussen Patrick en Erwin werd door laatst genoemde in de verre hoek afgerond. Met deze 1-0 voorsprong werd de kleedkamer weer opgezocht.

Waar Noormannen nog wel is ongeconcentreerd uit de rust wil verschijnen en doelpunten tegen krijgt direct na rust, waren nu de rollen omgedraaid. Met twee goals binnen 4 minuten werd de wedstrijd op slot gegooid. Erwin maakte op aangeven van Dylan de 2-0 en Dylan zelf was uit een corner van Patrick verantwoordelijk voor de 3-0. Noormannen heeft de gehele 2e helft geen kans weggegeven en zelf verzuimd de score verder uit te breiden. In deze fase kregen we veel ruimte, maar werden man meer situaties op vijandelijke helft niet goed uitgespeeld. Uiteindelijk zette Finy de eindstand op het bord. Na een vrije trap van Erwin op de lat twijfelde Finy geen moment om de afvallende bal op de schoen te nemen. Resultaat was een verwoestende pegel, welke stijf in het kruis verdween: 4-0.

Tevens is het behouden van de ‘0’ het vermelden waard. Laatste keer dat Noormannen in competitieverband geen tegengoal kreeg dateert van 25 maart jl. Destijds vond MZVC zijn Waterloo op de Prelaat: 3-0.

Na 6 wedstrijden bezet Noormannen de 4e plaats. Volgende week wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd in Nieuwerkerk, tegen de plaatselijke voetbalclub SKNWK.