Dinsdagavond 2 augustus stond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen op het programma, tegen Jong Ambon 1

Op de regenachtige dinsdagavond speelden de Noormannen thuis op het 2e veld vriendschappelijk tegen Jong Ambon. Iedereen zou een uur spelen behalve de spelers die de eerste week van de voorbereiding hebben gemist. We begonnen met de volgende basiself: Niels van Alphen, Patrick Knevel (rechtsback), Rens de Visser, Jesse Simonse, Julian Coppoolse (linksback), Pieter-Jan Peene, Jari Kaland, Erwin Pouwelse, Ron de Nooijer, Dylan Maljers en Devi Jongepier. 

Niet verrassend was het balbezit voor de bezoekers, maar konden via het centrum geen opening vinden. Ze gingen met de lange bal werken over de flanken maar Patrick en Julian stonden scherp te verdedigen, net als de rest van de groep. Na enkele mogelijkheden voor de uitploeg lag de bal er na een klein half uur aan de andere kant in. Na een goed uitgespeelde aanval, zorgde Ron met een bekeken schot voor de 1-0. Na een half uur werd er gewisseld. Pedro en Jacco kwamen binnen de lijnen voor Patrick en Devi. We gingen met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de thee pakte Rens de Visser nog even 5 minuten extra rust. Hij kreeg een gele kaart na een harde tackle en dat kostte je dinsdagavond dan 5 minuten. Daar profiteerde een invaller bij Jong Ambon van die sterk aan de bal bleef, wat anders niet was gelukt natuurlijk, en plaatste de bal onderkantje lat. 1-1. Na ruim een uur kwamen Patrick, Devi en Rens Janisse in de ploeg. Aron pakte ook zijn minuten nog mee en verving Niels op doel. Erwin viel geblesseerd uit na een harde ingreep. Gelukkig valt de blessure mee. Jong Ambon speelde voor de winst en schoof meer mensen naar voren en uiteindelijk viel de 1-2 door prachtig voorbereidend werk van de doelpuntenmaker. Goede invalbeurt dus. In de slotfase hadden we nog een mogelijkheid op de 2-2 na een goede dieptepass van Rens de Visser maar helaas was de eindpass onzuiver en bleef het bij een 1-2 overwinning van Jong Ambon. 

In de voorbereiding staan ook nog de oefenwedstrijden tegen VCK, Hoek en de Meeuwen op het programma. Er staan ook nog bekerwedstrijden gepland eind augustus. De competitie start weer begin september.