Na enkele oefenwedstrijden te hebben gespeeld in de voorbereiding, stond zaterdagmiddag voor het eerst een bekerwedstrijd op het programma. In een poule van drie met Domburg en Corn boys was het eerste affiche op De Prelaat. Thuis tegen de zondag vierdeklasser uit Sas van Gent. Corn Boys. Er werd op het tweede veld gespeeld doordat het eerste veld nog niet speelklaar was na de droge zomer.

De Noormannen werden als volgt de wei in gestuurd:

Hayo

Ron – Jari – Rens V. – Finy

Mark – Jesse – Rens J.

Marlo – Dylan – Brian

Wissels: Julian, Erwin, Jacco, Joop

Het eerste fluitsignaal klonk en het was snel duidelijk dat Noormannen de boventoon ging voeren. Het grootste deel speelde zich af op de helft van de tegenstander. Na het eerste half uur werd ondanks een paar grote mogelijkheden en veel balbezit de brillenstand genoteerd. Het blijft zoeken. Totdat Jesse vanuit de omschakeling met een splijtende pass Marlo voor het doel zet. Hij zet 1-0 op het scorebord. De ban is gebroken. Nog voor het rustsignaal maakt Rens V. met een kopbal de 2-0 na een goede corner van Finy. Grinwis fluit een paar minuten later voor de rust en we gaan aan de thee met een 2-0 voorsprong. Dit had meer mogen zijn.

Na de rust was het spelbeeld duidelijk. Het spelbeeld was vrijwel alleen op de helft van de tegenstander. Corn Boys wilde de score alleen beperkt houden. En gebruikten ingooien en doeltrappen om rust en tijd te pakken, terwijl Noormannen constant op zoek was naar meer goals.

Het blijft een tijdje 2-0. Halverwege de tweede helft wordt de 3-0 gemaakt. Ron geeft een prima voorzet op de vrijlopende Marlo en hij volleert de bal in het doel. De 4-0 kort daarna komt op naam van Dylan na een mooie aanval over rechts op aangeven van Marlo. Er wordt gewisseld. Erwin, Jacco en Julian mogen ook nog minuten maken. Brian, Mark en Jesse maken plaats. De 5-0 en tevens eindstand wordt genoteerd door Marlo die hiermee zijn hattrick completeert op aangeven van Jari.

Al met al een wedstrijd die in een grotere uitslag had moeten uitvallen aan Noormannen-kant met wat meer precisie voor de goal. Desalniettemin een goede start van het beker-seizoen. Donderdag op bezoek bij Domburg. De laatste Derby voorlopig door het samengaan van onze buren met Oostkapelle.