Na drie jaar afwezig te zijn geweest in de 3de klasse is Noormannen 1 weer terug. Noormannen wist vorig jaar te promoveren via de nacompetitie. De eerste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 in de 3de klasse is tegen Bevelanders uit Kamperland. Na een aardige voorbereiding en goede bekerwedstrijden gingen we vol vertrouwen naar de Bevelanders toe. Twee jaar geleden ging die ploeg er met het kampioenschap vandoor nadat Noormannen het op de laatste speeldag verspeelde. We waren hierdoor ook extra gebrand om te winnen en de drie punten mee te nemen naar Westkapelle.

Noormannen begon met dezelfde 11 namen als tegen Domburg en dit waren:

Hayo;

Ron, Jari, Rens de V, Finy;

Jesse, Rens J, Erwin;

Marlo, Dylan, Brian.

Op de bank zaten Mark, Julian en Ruben.

Nog voordat de toeschouwers hun plekje gevonden hadden, lag de 0-1 al in het net. Na een goede voorzet van Dylan schoot Marlo de bal hard in het doel. In de 4de minuut was het al weer raak voor de Noormannen. Na een lange bal van Jari gaf Brian de bal goed voor het doel; vervolgens kopte Dylan de bal goed terug op Erwin die vervolgens de bal knap binnenschiet, 0-2. Na een aantal kleine kansen voor Noormannen was het in de 25ste minuut toch weer raak. Een steekpass van Rens J zette Dylan vrij voor het doel, die hem vervolgens koelbloedig in het doel schoot. In de eerste 30 minuten was er niks aan de hand voor Noormannen en hadden wij het betere van het spel. In de 34ste minuut kwam Bevelanders op 1-3 en dit zorgde voor wat vertrouwen bij de thuisploeg. Uiteindelijk gingen we de rust in met een 1-3 tussenstand.

Het strijdplan voor de tweede helft was duidelijk, namelijk doorgaan zoals we in de eerste 30 minuten speelden. Bevelanders ging de tweede helft fel van start, zoals verwacht was, en dit resulteerde tot een enorme kans. Hayo had hier een schitterend antwoord op en voorkwam zo de belangrijke aansluitingstreffer. In de 57ste minuut was het weer raak voor de Noormannen. Na een lange bal van Hayo kopte Dylan goed door en werd Erwin zo 1 op 1 met de keeper gezet. Erwin faalde niet en schoof zo de 1-4 binnen. Na dit doelpunt voelde we dat dit niet meer mis kon gaan en merkte we dat we de wedstrijd onder controle hadden. Dit resulteerde nog tot een aantal kansen, maar Noormannen beloonde zichzelf niet door nog meer te scoren. Bevelanders scoorde nog wel een keer, echter stond de spits ruim buitenspel dus werd het doelpunt afgekeurd. Verder is Noormannen niet meer in gevaar gekomen en wist het zelf dus ook niet meer te scoren. Eindstand 1-4 voor de Noormannen.

Zo beginnen de Noormannen goed in de 3de klasse door gelijk 3 punten mee te nemen naar de Prelaat. Ook waren er een aantal trouwe supporters meegereisd naar Kamperland om ons te steunen en dit was natuurlijk erg leuk om te zien. Volgende week staat er een thuiswedstrijd voor de boeg tegen het ook gepromoveerde Luctor Heinkenszand. We kunnen iedereens steun hierbij gebruiken om ook deze punten op de prelaat te behouden. Hopelijk tot volgende week!