Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van het 1e elftal op het programma. De tegenstander vandaag was Luctor Heinkenszand, die net als Noormannen vorig jaar nog speelde in de 4e klas. Het zijn dus bekende van elkaar. De ontmoetingen vorig jaar eindigden voor beiden in één overwinning. Noormannen won thuis met 3-2 en verloor uit met 2-1. Ze kennen elkaar dus door en door en de verschillen zijn niet zo groot.

De reporter van vandaag heeft te horen gekregen dat Noormannen ook nog in het buitenland wordt gevolgd. Echter hebben onze buitenlandse volgers een verzoek of we de spelersnamen van een achternaam kunnen voorzien zodat men weet wie, wie is. Daarom hieronder de opstelling met achternaam.

Noormannen begint vandaag met de volgende namen: Hayo Castel; Ron de Nooijer, Rens de Visser, Jari Kaland, Julian Coppoolse; Jesse Simonse, Rens Janisse, Erwin Pouwelse; Marlo Janisse, Dylan Maljars en Brian de Visser.

Op de bank vandaag zitten: Mark Minderhoud, Danny Huibregtse en Jarno Elzinga.

Noormannen begon in tegenstelling tot vorige week wat minder aan de wedstrijd. We stonden meer onderdruk en hadden niet lang balbezit. Er werd vaak gekozen voor de lange bal en niet voor de voetballende oplossingen. Dit resulteerde dan ook in de eerste kansjes voor Luctor-Heinkenszand. In de 4e minuut was het ook al raak voor Luctor-Heinkenszand. Uit een corner  kon in eerste instantie Hayo nog redding brengen, maar in de rebound was het alsnog raak. Rens kon hem nog bijna weg werken maar toch was het 0-1.

In het vervolg van de wedstrijd kwam Noormannen iets beter in het spel, maar echt grote kansen leverde het niet op. Ook voor Luctor waren er enkele kansjes, maar de echte grote kansen blijven uit. Toch komt Noormannen ietwat onverwachts op een 1-1 tussenstand in de 30e minuut. Jesse pakt  de bal op het middenveld af en besluit van een meter of 20-25 te schieten en de bal valt via de binnenkant van paal binnen. Een heerlijke goal, maar voor de prognostiek zullen er weinig zijn die dit hebben ingevuld.

Hierna blijft het een gelijkwaardige wedstrijd tot de laatste minuut van de 1e helft. Dan komt namelijk Luctor-Heinkenszand op 2-1. Echter let Iek goed op en geeft aan dat de spits buitenspel staat op het moment van spelen. Zo blijft het dus 1-1 en gaan we met deze stand ook rusten.

De tweede helft geeft een iets ander beeld dan de 1e helft. Luctor-Heinkenszand is de betere ploeg, maar echte kansen levert het ook niet op. De kansen die echt noemenswaardig zijn worden vakkundig te niet gedaan door Hayo. Hij was vandaag echt een sta in de weg.

Noormannen krijgt ook nog wat kleine kansjes, maar die leveren ook geen goal op. In de 73e minuut de eerste wissel voor Noormannen, Mark komt in het veld voor Brian.

Tien minuten voor tijd eigenlijk de eerste grote kans voor Noormannen. Mark wordt ingespeeld vanaf het middenveld en steekt op Erwin, die voorgeeft op Marlo, die echter een teenlengte te kort komt om de 2-1 te maken.

Het spel blijft gelijkwaardig en de kansen schaars. Toch komt Noormannen in de 86e minuut op voorsprong door een heerlijke kopbal van Rens de Visser na een prima vrije trap van Erwin Pouwelse.

Na de goal komt Danny in het veld voor de moe gestreden Dylan. Die weer flink wat kilometertjes heeft gelopen vandaag.

Echter kan Noormannen de voorsprong niet vasthouden, want in de slotseconde van de wedstrijd komt Luctor-Heinskenszand op de toch wel verdiende 2-2. Er was toch nog wel wat voor nodig op de bal in doel te krijgen, maar na een redding van Hayo, een blok van Rens valt de bal toch in het netje.

Na de goal fluit de scheidsrechter direct af en staat er een eindstand van 2-2 op het scorebord. Jammer om in de laatste minuut nog een goal tegen te krijgen, maar achteraf is dit een uitslag waar beide ploegen mee kunnen leven.

Volgende week de uitwedstrijd tegen VCV zaterdag. We hopen dan ook weer de supporters langs de lijn te zien om ons aan te moedigen.

Tot slot nog een compliment voor Jarno, die vandaag niet gespeeld heeft, maar wel bereid was om vanuit de 2e selectie aan te sluiten.