Na de blamage van vorige week, in de oefenwedstrijd thuis tegen Nieuwland, had Noormannen 1 iets recht te zetten tegen VCK 1. Een overwinning in Koudekerke zou een mooie start van de tweede seizoenshelft betekenen. De statistieken van de afgelopen jaren logen er niet om, slechts een keer werd door Noormannen verloren op de Stoofwei, in een oefenwedstrijd. Alle andere wedstrijden eindigden in een gelijkspel of een overwinning voor de Noormannen. Ook sinds er in Koudekerke op een kunstwei wordt gespeeld is aan deze statistieken weinig veranderd. Met gezond vertrouwen werd er dan ook naar deze wedstrijd uitgekeken.

Trainer Lennard Kerkhove stuurde de volgende elf namen het veld in: Aron van Sluijs; Julian Coppoolse, Jari Kaland, Rens de Visser, Damian Cijsouw; Jesse Simonse, Rens Janisse, Erwin Pouwelse; Mark Minderhoud, Marlo Janisse, Dylan Maljers. Op de bank was plaats voor Ron de Nooijer, Brian de Visser en Jaimy Gabriëlse. Door blessures ontbraken Hayo Castel en Finy Cijsouw in de wedstrijdselectie.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor het VCK van Evert Wisse. Aron liet echter zien een meer dan waardig vervanger van Hayo te zijn en hield zijn doel op overtuigende wijze schoon. Noormannen had in de beginfase wat moeite met de vele beweging in het spel van VCK, maar wist zich uiteindelijk goed op te stellen en daarmee te voorkomen dat er echte kansen gecreëerd konden worden door de thuisploeg. Na 10 minuten was het bij de eerste grote kans voor de Noormannen meteen raak. De scheidsrechter liet ondanks een overtreding op Dylan doorspelen, waardoor Erwin de bal naar de vrijstaande Mark kon spelen, die de bal van dichtbij binnen schoot. In het vervolg van de wedstrijd waren er kansen over een weer, maar echt grote kansen werden door beide ploegen niet gecreëerd. VCK had moeite om het spel te maken tegen het als team opererende Noormannen.  In de 30e minuut werd Rens Janisse de diepte ingestuurd door Jesse. Met een afgemeten voorzet bediende Janisse Janisse, die prachtig raak kopte, 0-2. Na eerder in de wedstrijd al enkele keren onreglementair te zijn gestuit door VCK, was de thuisploeg nu niet in staat om Marlo te stoppen.

In de tweede helft volgde direct een grote kans voor VCK, die echter niet werd verzilverd. Aan de andere kant werd Noormannen in de tegenstoot gevaarlijk, maar de keeper kon het schot van Erwin uit de hoek tikken. In de 63e minuut scoorde Marlo na een mooie actie de 0-3 en was het geloof van VCK verdwenen. Noormannen leverde een mooie teamprestatie en was qua felheid VCK nagenoeg de hele wedstrijd de baas. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd mochten zowel Brian, Ron en Jaimy hun kunsten nog laten zien. In de laatste minuten van de wedstrijd leverde dit nog een mooie kans op voor Brian, na een voorzet van Ron, maar de bal wilde er niet meer in. Ook aan VCK zijde werden nog enkele schoten gelost, maar Aron had mooie reddingen in petto en zorgde er zo voor dat VCK 5 minuten voor het einde de handdoek al in de ring gooide.

Een mooie en verdiende overwinning voor de Noormannen in Koudekerke. Door de overwinning is de Noormannen weer in het linkerrijtje te vinden en is inmiddels een aardige marge ten opzichte van de degradatiezone gecreëerd. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Bevelanders op het programma, waarin weer 3 belangrijke punten kunnen worden gewonnen!