Net als Noormannen wist Luctor Heinkenszand afgelopen seizoen de 4e klasse vaarwel te zeggen door via de nacompetitie te promoveren. Vorig jaar werd eerst uit met 2-1 verloren en werd op de laatste speeldag thuis met 3-2 gewonnen. Dit jaar werd thuis met 2-2 gelijkgespeeld toen Luctor Heinkenszand in de 90e minuut jammerlijk langszij kwam.

Trainer Lennard Kerkhove stelde de volgende 11 namen op: Hayo, Julian, Jari, Rens, Damian, Jesse, Rens, Erwin, Dylan, Marlo en Mark. Op de bank namen Patrick en Jaimy plaats.

Na eerst een minuut stilte gaf de scheidsrechter het startsein voor het beginnen van de wedstrijd. Luctor Heinkenszand was duidelijk de bovenliggende partij en kon met de rust al een 2-0 voorsprong tegemoet zien. Doordat niet goed werd verdedigd kwam de defensie in een 2 tegen 1 te staan waarna het voor de gelouterde voorhoede van Luctor Heinkenszand een koud kunstje was het netje te doen bollen en daarmee aan te tekenen voor de 1-0. Offensief had Noormannen niet veel in te brengen en hield het zich hoofdzakelijk bezig met het tegenhouden van de groene trein. Een kwartier voor de rust tikte Luctor Heinkenszand de 2-0 binnen.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Luctor Heinkenszand voerde de boventoon al leek het wel wat gas te hebben teruggenomen. Aan de andere kant probeerde Noormannen de druk iets op te voeren en zodoende een comeback te forceren, maar tevergeefsā€¦ Het vertoonde spel, met name in verdedigend opzicht was ondermaats en al vrij vroeg scoorde de thuisploeg opnieuw. 3-0. Luctor Heinskenszand bouwde de voorsprong uit naar uiteindelijk 5-0. Eerlijk is eerlijk, Noormannen heeft geen seconde aanspraak gemaakt op een overwinning en leed een terechte nederlaag.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen nummer 3 Arendskerke.