Na het carnavalsweekend waar niet in gevoetbald werd, was het twee weken na de 2-4 nederlaag tegen ’s Heer Arendskerke aan Noormannen de taak om tegen Zaamslag de drie punten nu wel op De Prelaat te houden. Zaamslag stond vierde op de ranglijst met negen punten voorsprong op De Noormannen, die een achtste plek bezaten. De uitwedstrijd is onbeslist in een 1-1 stand geëindigd.

Onder winderige omstandigheden mocht het vlaggenschip de wei in met een 5-3-2 opstelling. Dit om minder tegendoelpunten te incasseren dan voorgaande wedstrijden. De opstelling was als volgt:
Aron
Julian – Jesse – Rens V. – Jari – Damian
Erwin – Jaimy – Rens J.
Dylan M. – Marlo
Bank: Dylan K. – Mark – Finy - Joop

Met een stevige westenwind op het veld, werd de eerste helft afgetrapt vanuit Noormannen perspectief met de wind in de rug. In de eerste helft de taak om de score in het voordeel om te zetten en Zaamslag niet van de helft af te laten komen.
Het spelbeeld was vooral op de helft van Zaamslag zoals verwacht. De eerste 20 minuten werden alleen niet veel kansen gecreëerd. De gevaarlijkste situaties kwamen voort uit corners van Damian en Erwin die heel gevaarlijk richting het doel draaiden. Zaamslag kwam er af en toe gevaarlijk uit in de counter maar leverden geen treffer op. Na ruim een half uur gespeeld te hebben toch de voorsprong voor Noormannen.
De 15-jarige Damian draait een corner prachtig in één keer het doel in bij de tweede paal. Na een paar grote kansen op een verdubbeling van de score bleven onbenut.
Er valt te vermelden dat de scheidsrechter een paar discutabele momenten op een penalty voor de thuisploeg in het nadeel heeft beslist. Noormannen is de rust in gegaan met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft met de wind tegen. De wind is naarmate de tweede helft vorderde een beetje gaan liggen en kreeg minder invloed op het spel. In het eerste kwartier na de rust had Noormannen goed vat op het spel en de keeper van Zaamslag hield zijn ploeg op de been. Grote kansen voor Marlo, Dylan, Erwin en Rens bleven onbenut door goed keeperswerk. En wie nog niet bekend was met de oude wetten van het voetbal, vallen de goals even later aan de andere kant. Rond de zeventigste minuut valt de gelijkmaker, en nog geen vijf minuten later is de voorsprong daar voor Zaamslag. Twee uitvallen door slordig balverlies op het middenveld worden benut tegen de verhoudingen in.
De laatste twintig minuten leek de energie uit het team van de thuisploeg. Veel grote kansen werden niet meer gecreëerd aan Noormannen-zijde. Zaamslag heeft verzuimd de 1-3 te maken dus de teams sluiten de wedstrijd af met een 1-2 eindstand. Er heeft vanmiddag meer ingezeten voor een Noormannen die heeft laten zien dat het voetballend niet onder hoeft te doen voor de subtop van de derde klasse. Toch wordt de slechte reeks van drie nederlagen voortgezet met een vierde. Er moet naar onderen gekeken worden om nacompetitie voor degradatie te voorkomen met een aantal cruciale wedstrijden tegen concurrenten in het verschiet. Volgende week op bezoek bij Kruiningen 1.
Een ploeg die de voorlaatste plaats bezet.