Enige tijd al keek Noormannen 2 uit naar de wedstrijd van vandaag, de topper tegen VC Vlissingen. Ondanks het feit dat Noormannen koploper is en elf punten voorsprong heeft, heeft de tegenstander nog vier wedstrijden tegoed. Met één verliespunt minder zijn de Vlissingers de belangrijkste concurrent in de titelstrijd. Een ploeg met veel behendige (zaal)voetballers, waartegen Noormannen de uitwedstrijd met 2-3 had gewonnen. Trainer Marcel stuurde de volgende elf spelers het veld op: Aron; Jacco, Jarno, Marc, Niels G; Ron, Remco, Finy; Dylan, Pedro en Patrick. Op de bank zaten Ruben en Jaimy.

Half drie stipt stonden de elf Noormannen-spelers gretig klaar. Die van Vlissingen ook, al ontdekte de officiële KNVB-scheidsrechter dat het wedstrijdformulier aan hun kant niet helemaal op orde was. Er werden wat fotootjes van Facebook geplukt en gematcht aan de namen, waarop de scheids besloot niet langer moeilijk te doen. Tien minuten later bracht Pedro alsnog de bal aan het rollen. De openingsfase was nerveus van Noormannen-kant. We probeerden van meet af aan naar voren te voetballen en Vlissingen onder druk te zetten. Eenmaal in balbezit hadden we geen rust en waren we de bal snel weer kwijt. Desondanks waren de eerste 25 minuten voor ons, meer dan een paar halve kansjes leverde het echter niet op. Vlak voor het verstrijken van het eerste half uur kreeg Vlissingen een corner. In eerste instantie werd het gevaar geweken, al lukte het onze verdediging niet om de bal definitief weg te werken. De bal bleef hangen, kwam voor de voeten van een Vlissingen-speler die hem hard binnenschoot, 0-1. Tot dan toe weinig kansen weggegeven, maar wel een achterstand. Noormannen was dan ook een beetje van slag en de rust kwam op een goed moment.

Twee wissels werden doorgevoerd. Ruben en Jamie kwamen erin voor Dylan en Jarno. Marcel hamerde erop om rustig aan de bal te blijven en langzaam de duimschroeven aan te draaien.

Na de rust zochten we dan ook de aanval en voerden we de druk op. Ook nu leverde het niet meer op dan een aantal halve kansjes, terwijl het aan de andere kant oppassen geblazen bleef voor de rappe aanvallers van Vlissingen. Na verloop van tijd werd Jarno als pinchhitter in de spits ingebracht. Een kwartier voor tijd stond Patrick klaar voor het nemen van een hoekschop. Dit keer verwerkte Vlissingen de bal niet goed en na een scrimmage wist Pedro de bal in het doel te werken, 1-1! De in grote getalen opgekomen toeschouwers ontstaken wat vuurwerk en Noormannen voelde dat er meer te halen viel. Die hoop werd niet veel later de grond ingeboord door de linksbuiten van Vlissingen. Een mooie actie en een daaropvolgend schot in de kruising leverde al heel snel de 1-2 op. Enkele minuten later kon diezelfde speler alleen op Aron af, na miscommunicatie in onze verdediging. Hij omspeelde Aron, schoot op doel, maar met een katachtige redding op de doellijn ranselde Niels G de bal weg. Omdat hij daarbij zijn handen gebruikte, als Luis Suarez in zijn beste tijden, kon de scheidsrechter niet anders dan een penalty geven en Niels met rood van het veld sturen. De strafschop werd benut. 1-3, met tien man en een kleine tien minuten te spelen leek het duel beslist. Toch kreeg Noormannen nog even hoop. Slechts twee minuten later belandde een Noormannen-voorzet in het strafschopgebied tegen een Vlissingse hand. Ook in dit geval rood en een penalty. Mocht de bal erin gaan, dan zou het alsnog spannend worden. Ware het niet dat Pedro de bal onfortuinlijk tegen de paal schoot. In het vervolg probeerde Noormannen het nog wel, maar het echte geloof was weg. Eindstand: 1-3.

Een ongelofelijke domper voor Noormannen 2. Ondanks het feit dat we koploper blijven, is het gat in verliespunten gegroeid naar vier. Het kampioenschap is nog niet weg, moeilijk wordt het wel. In de resterende zeven wedstrijden zal Vlissingen in ieder geval nog vier punten moeten laten liggen.