Vandaag, zaterdag 27 augustus, had Noormannen voor het eerst sinds 2008 de kans om door t-e dringen tot de knock-out ronde van het bekertoernooi. In 2008 werd er gewonnen van Robur (8-2), SDO’63 (15-1) en gelijkgespeeld tegen Hontenisse (1-1). Echter was toen in de volgende ronde Serooskerke met 2-0 te sterk. Bovenstaande informatie met dank aan Rudy Boogert van de PZC.

Noormannen had nu dus weer de kans om door te stoten, maar moest dan nog wel winnen of minimaal gelijkspelen tegen Vogelwaarde. De eerste twee wedstrijden waren namelijk al gewonnen van VCK en Schoondijke.

Voor de wedstrijd kregen we nog het bericht dat Petra was gevallen tijdens de triatlon. Gelukkig was ze er de tweede helft als toeschouwer, met haar arm in een mitella omdat haar schouder uit de kom was. Beterschap.

De 11 die hier voor moesten zorgen waren: Niels; Ron, Jesse, Rens, Jens; Julian, Rens, Erwin; Pedro, Mark en Dylan met als wissels Jacco, Finy en Devi.

Het was een warme zaterdag, maar Noormannen wilde er geen gras over laten groeien en zo snel mogelijk de wedstrijd beslissen en de volgende ronde van de beker veilig te stellen. En wat men wilde gebeurde ook, de wedstrijd was na 7 minuten al beslist. De stand was dan al 3-0 door doelpunten van Erwin, Dylan en Mark.

Noormannen had de buit binnen, maar bleef proberen om over de flanken kansen te creëren. Het ging zelfs zo ver dat Rens de Visser (alias de postbode) diverse keren op kwam en de voorzet verzorgde. Daar kwamen echter geen doelpunten uit, maar toch was het met rust 5-0 door doelpunten van Mark en Erwin. Het doelpunt van Erwin was een verraderlijk lobje (in gedachten) waar de keeper geen antwoord op had.

Na de rust ging Noormannen door met goed voetbal. Het resulteerde niet direct in doelpunten, maar dat was een kwestie van tijd. Het ene doelpunt was nog mooier dan de andere. Uiteindelijk werd er een eindstand bereikt van 9-0 voor de Noormannen. Net geen dubbele cijfers, maar een zeer mooie en terechte uitslag. De doelpunten werden gemaakt door Erwin (afstandschot), Dylan (na een kaats met Erwin), Erwin (lobje na een perfecte pas van Jesse) en Erwin (nadat Dylan het nodig vond om op de lat te schieten.

Ook was onze postbode de tweede helft actief. Hij miste nog een kopbal, kwam enkele meters boven de grond. Echter voerde hij ook nog een dribbelactie te verder door over de achterlijn van de tegenstander te gaan. Hij hoopte op een corner, maar daar had de scheids een andere visie op. Volgende keer beter.

Al met al een goede wedstrijd en naar de volgende bekerronde. Tot slot nog een compliment voor de goed leidende scheidsrechter en de pasta maaltijd van het Kasteel van Batavia.

Volgende week begint de competitie tegen Hoedekenskerke en dan is misschien ook de tegenstander voor de volgende bekerronde bekend.