We vonden het wel gepast om, zo aan het einde van seizoen 2018-2019 eens wat aandacht te schenken aan Noormannen 4. Na jaren met maar 3 senioren elftallen gespeeld te hebben, konden we op papier (immers 70 senioren leden) weer een 4de elftal inschrijven in de Kelder-Klasse.

Er was een hele groep jongens vanuit de jeugd doorgekomen en die vormden de basis van dit team. De groep trainde mee met de 2de selectie onder leiding van Marcel Nijsse en konden zo kennismaken met het senioren voetbal.
Uitdaging was wel dat er geen vlagger en/of leider bereid gevonden waren, dus de boys gingen de eerste paar wedstrijden zonder officiële begeleiding op pad.
Die eerste paar wedstrijden vielen niet mee. 3 van 4 wedstrijden werden verloren en VV De Noormannen 4 stond in de onderste regionen van de stand. De sfeer was bedrukt.

Vanuit de vereniging is toen ingegrepen en oud-gedienden Simon Brasser (leider) Kris Cijssouw (vlagger) en Stefan Feleus (speler-trainer) pakten verantwoordelijkheid.
Daarnaast is besproken om veel intensiever samen te gaan werken met het 2de, dus om toerbeurten mochten enkele jongens van het 2de het 4de versterken, iets wat broodnodig was.

De eerste wedstrijd, uit naar Lewedorp, ging het gelijk bergopwaarts. De Westkapellaars sleepten er na een enerverende wedstrijd een gelijkspel uit en gingen met opgeheven hoofd huiswaarts. De trend was gezet. Noormannen 4 heeft in de 17 wedstrijden die volgden nog maar 4x verloren en dat was dan van allemaal top 3 ploegen. In de competitie zal Noormannen 4 in het linkerrijtje eindigen. En dat is een wereldprestatie van deze groep. Of eigenlijk, van de vereniging. Noormannen 4 zou niet hebben kunnen overleefd als de staf van het 1ste, 2de en 3de elftal zich niet flexibel zouden hebben opgsteld. Waarvoor hulde.

Gisteren was de wedstrijd MZVC 5-Noormannen 4 tekenend voor dit seizoen. Een gemengd gezelschap van 3de- en 4de elftal spelers vochten in Middelburg voor iedere meter tegen een bij momenten ‘licht pedant’, doch goed verzorgd spelend MZVC.

Noormannen 4 stond met name in de 2de helft zwaar onder druk maar kon de schade beperken tot een 3-2 achterstand vlak voor tijd (2 doelpunten van topscoorder Mano Verburg).
In de 88ste! minuut kregen we een vrije trap kregen net buiten de zestien. De laatste kans op een resultaat. Stefan Feleus krulde de bal mooi langs de muur die vervolgens op de lat uiteenspatte. De heer Svend Minderhoud was attent aanwezig en knalde vol-op-de-slof de gelijkmaker binnen. De Westkapellaars vielen mekaar uitgelaten van vreugde in de armen waar de Middelburgers verslagen en ziedend van woede op de grond vielen. Prachtig natuurlijk.

Of er volgend seizoen weer een 4de elftal komt is nog even ongewis, want daarvoor is echt wel een aantal nieuwe leden en een nieuwe staf nodig, maar dit seizoen hebben we gered. En hoe.